ALTSO'dan engelliler için protokol

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, sosyal sorumluluk projelerine destek olmaya devam ediyor.

ALTSO'dan engelliler için protokol

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, sosyal sorumluluk projelerine destek olmaya devam ediyor.

11 Mayıs 2017 Perşembe 21:09
ALTSO'dan engelliler için protokol
Şahin bugün Engelsiz Perspektif Engellilere Yardım Derneği ile kapasitesi yüksek engelli bireyleri siber güvenlik alanında istihdam etmeyi amaçlayan projenin startını verdi.
ALTSO’da gerçekleştirilen protokol törenine, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, EPEYD Başkanı Hasan Kerem Ünsal, EPEYD Basın Sözcüsü Servet Sipahioğlu, EPEYD Başkan Yardımcısı Nusret Gönül katıldı. ALTSO ile EPEYD arasında imzalanan protokolle engellerin sosyal platformda kendilerini aşarak toplumda saygın bir konuma gelmeleri hedefleniyor.
ŞAHİN, “HEPİMİZ BİRER ENGELLİ ADAYIYIZ”
10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası’nı kutlayarak sözlerine başlayan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, “Engellileri sadece Engelliler Haftası’nda değil her zaman unutmamalıyız” dedi. Sağlıklı bireylerinde birer engelli adayı olduğuna vurgu yapan Başkan Şahin, “10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası göz önüne alınarak protokolü bugün imzalıyoruz. Sadece 10-16 Mayıs tarihleri arasında değil, engellileri hiçbir zaman unutmamalıyız. Çünkü hepimiz bir engelli adayıyız. Bunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamalıyız” dedi.
Proje hakkında da bilgiler aktaran Başkan Şahin, “Bu projeyi EPEYD ile odamız işbirliğinde gerçekleştiriyoruz. ALTSO Yönetimi olarak sadece işadamlarımızın sorunlarıyla değil, Alanya'mızın sosyal sorunlarıyla da oda olarak ilgileniyoruz. Elimizden geldiği kadar şehrimize her anlamda hizmet etmeye devam ediyoruz. Sosyal Hizmetler Merkezi’yle birlikte şehit yakınları ve gazilerle ilgili projemiz vardı. O projemize de esnaf ve ticaret erbaplarımız büyük ilgi gösterdi. 2016 yılından bu yana devam eden çalışmalar, odamız işbirliğinde seçilecek engelli bireylere eğitim verilmesiyle devam edecek. Yani burada odamızda engellilere eğitim de vereceğiz. Biz eğitim salonumuzu memnuniyetle bu tür projelere tahsis edeceğiz. Bugün imzaladığımız protokole emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Alanya’mıza hayırlı olsun” dedi.
ÜNSAL’DAN ŞAHİN’E TEŞEKKÜR
Protokol öncesinde konuşan EPEYD Başkanı Hasan Kerem Ünsal, ALTSO ile imzalanan protokolün önemine değindi. ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’e sosyal sorumluluk projelerine verdiği önemden dolayı teşekkür eden Ünsal, “Bugün burada tarihi bir ana tanıklık ediyoruz. Özellikle savunma sanayi anlamında kreatif gelişmelerin geliştirilebilmesi ve buna ek olarak Türkiye'nin kanayan yaralarından biri olan siber güvenlikte personel ve istihdam eksikliğinin giderilebilmesi, ayrıca engellerin sosyal platformda kendilerini aşarak toplumda saygın bir konuma gelmeleri için müstesna bir protokole imza atmak istedik. Bu noktada yapacağımız tüm çalışmalar engelli kardeşlerimizi çeşitli paydaşlarla birleştirecek. Şu anda BAKA'ya başvurmak için bir girişimde bulunduk. Özellikle bu projeye başvurarak engelli kardeşlerimizin siber güvenlik alanında nitelikli yetiştirilebilmesini ve engelli kardeşlerimize uygun bir eğitim merkezinin oluşturulması için çeşitli girişimleri sonuçlandırmayı hedefliyoruz. ALTSO Başkanı Şahin'e de destekleri nedeniyle EPEYD camiası adına teşekkürü bir borç biliyoruz" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından protokol imzalandı.
Son Güncelleme: 11.05.2017 21:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81