ALTERNATİF ŞART

ALTERNATİF ŞART

14 Kasım 2017 Salı 19:39
ALTERNATİF ŞART
ALKÜ’de gerçekleştirilen ‘Kalkınma için Sürdürülebilir Turizm: Tam Zamanı!’ konulu konferansta ilçe turizmi masaya yatırıldı. Turizmcilerin konuşmacı olarak katıldığı konferansta Rektör Pınarbaşı, alternatif olmadığı için turizmde sürdürülebilirliğin sağlanamadığını belirterek her zaman B ve C planlarının olması gerektiğini vurguladı.
 
 
ALANYA’DA TOPLANDILAR
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 2017 yılının ‘Kalkınma İçin Sürdürülebilir Turizm Yılı’ ilan edilmesi kapsamında ALKÜ Turizm Fakültesi tarafından ‘Kalkınma için Sürdürülebilir Turizm: Tam Zamanı!’ konulu konferans düzenlendi. Ankara’da gerçekleştirilen 3. Turizm Şurası’nın ardından İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, TÜROFED Başkanı Osman Ayık, ALTİD Başkanı Burhan Sili’nin konuşmacı olarak katıldığı konferansta ilçenin turizm gerçekleri masaya yatırıldı.
B VE C PLANIMIZ OLMALI
ALKÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Kantarcı, sürdürülebilir kalkınma modellerinin tam olarak uygulanmadığı için kritik bir dönüm noktasına girildiğini belirtirken ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, iyi şeylerin sürekli ve artan bir değerle ilerlemesinin çok önemli olduğunu vurguladı. Alanya’da turizmin iyi giderken birkaç krizin ardından kötüye gidişatın başladığını belirten Pınarbaşı, “Bu durum bizim turizmde sürdürülebilirliği sağlayamadığımızı gösteriyor. Bunun da nedenlerinin başında alternatif planlarımızın olmayışı. Bizlerin her zaman B ve C planlarımızın olması gerekiyor. Bunları yapabilirsek sürdürülebilirliği sağlayabiliriz” dedi. 
SAĞLIK TURİZMİNE ENGEL 
Son iki yılda yaşanan sorunların turizmin ülke ekonomisi için öneminin bir kanıtı olduğunu söyleyen TÜROFED Başkanı Osman Ayık, sürdürülebilirliğin turizm sektörü için olmazsa olmaz olduğunu ifade etti. ‘İklim Değişikliği ve Turizm’ konusunda bir sunum gerçekleştiren Meteoroloji ve Afet Yönetimi Uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Alanya’da hava kirliliği ölçüm istasyonunun olmamasının ilçede sağlık turizmi açısından önemli bir engel olduğunu söyledi. Alanya’daki yapılaşma sorununa da dikkati çeken Kadıoğlu, sahile paralel olmayan bir yapılaşmanın şehri havasız bırakacağını bu durumun da hava sirkülasyonundan mahrum kalan bir Alanya ortaya çıkaracağını ifade etti. 
Son Güncelleme: 14.11.2017 19:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81