Almanya'da Antalya sürprizi

Almanya'da Antalya sürprizi

07 Eylül 2017 Perşembe 21:21
Almanya'da Antalya sürprizi
Temmuz ayında Amanya'da Antalya'ya dönük son dakika satışları yüzde 26 oranında artarken, yüzde 65 talep artışı yakalayan Mısır'ın Almanya pazarındaki geri dönüşü de sürdü.
 
Seyahat acenteleri ve online rezervasyon portalları tarafından kullanılan lider tedarik platformu Traveltainment'in verilerine göre, Almanya'da temmuz ayında  Antalya'ya dönük son dakika tatil satışlarında yüzde 26 büyüme kaydedildi. 
''TALEBİ SÜRÜKLEYEN ANA ETKEN FİYAT''
Antalya, haziran ayı son dakika satışlarında da yüzde 19 büyüme sağlamıştı. Alman iş ve turizmd dergisi fvw'da yer alan haberde, Antalya talebinin oluşmasındaki temel unsurun fiyat olduğunun da altı çizildi.
HURGHADA SATIŞLARI YÜZDE 65 ARTTI
Öte taraftan Almanya'dan Mısır'a dönük satışlarda da ciddi artışlar söz konusu. Temmuz ayında Hurghada'ya dönük satışların yüzde 65 oranında arttığı ifade ediliyor. Mısır rezervasyonalrının son birkaç aydır ikiye katlandığına dikkat çekilen haberde, havalimanı verilerine göre Hurghada, Almanya'daki turistlerin en çok tercih ettiği 3. destinasyon oldu.
POPÜLER YUNAN ADALARI TEMMUZDA KAN KAYBETTİ
Antalya ve Hurghada'nın aksine Yunanistan'ın popüler adaları temmuzda Almanya'da keskin düşüşler yaşadı. Buna göre temmuzda Girit rezervasyonu yapan Almanların sayısı yüzde 23 düşerken, düşüş oranı Rodos'ta yüzde 15, Kos'ta ise yüzde 7 oldu. fvw'nun haberinde, temmuzda Yunan adalarına dönük gerilemenin 2016'nın sonları ve 2017'nin başlarında yaşanan yüksek hacimli büyümenin ardından geldiği hatırlatıldı. Aynı haberde, gerilemede, Yunanistan'daki yetersiz kapasite ve Türkiye'nin kıpırdanmasıyla da alakalı olabileceği tespiti yapıldı.
İSPANYA DA DÜŞÜŞ YAŞADI
Yunanistan'daki düşüşün bir benzeri de İspanya destinasyonlarında gözlemlendi. temmuz ayında Palma satışları yüzde 6 düşerken, Fuerteventura satışları yüzde 10 ve Tenerife satışları yüzde 8 geriledi. Temmuz ayında Almanya'dan Bugaristan'ın Varna bölgesine dönük tatil satışları ise yüzde 12 artış gösterdi.
Son Güncelleme: 07.09.2017 21:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81