Alman tur operatörleri umudunu Türkiye'ye bağladı

Alman iş ve turizm dergisi fvw'da yayınlanan haberde Türkiye'deki ''tartışmalı'' referandumun geride kaldığı belirtilerek, Alman turizm endüstrisinin Türkiye'de siyasi istikrarın sağlanmasını umut ettiği belirtildi.

Alman tur operatörleri umudunu Türkiye'ye bağladı

Alman iş ve turizm dergisi fvw'da yayınlanan haberde Türkiye'deki ''tartışmalı'' referandumun geride kaldığı belirtilerek, Alman turizm endüstrisinin Türkiye'de siyasi istikrarın sağlanmasını umut ettiği belirtildi.

20 Nisan 2017 Perşembe 20:54
Alman tur operatörleri  umudunu Türkiye'ye bağladı
Haberde, İspanya ve Yunanistan fiyatların yükselmesi, Türkiye'de ise düşmesi nedeniyle tur operatörlerinin umudunu bu destinasyona bağladığı belirtildi.
“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkeye başkanlık getirme referandumu beklenenin altında bir oyla kabul edildi.” denilen fvw haberinde, referandumda, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük kentlerin yanında, Antalya, Muğla gibi turizm kentlerinde ve doğu illerinde yüksek oranlarda hayır oyu çıktığına dikkat çekildi. Haberde, Antalya'da yüzde 59, Muğla'da ise yüzde 69 hayır oyu çıktığı kaydedildi. fvw haberinin devamında şu noktaların altı çizildi:
“ALMAN TURİZMCİLER GERİLİMİN YATIŞMASINI BEKLİYOR”
 “Şimdi Türk otelciler ve Alman turizm endüstrisi referandum nedeniyle oluşan gerilimin yatışmasını ve kötü günler geçiren Türkiye'ye dönük rezervasyonların artmasını umut ediyor. Almanya'dan Türkiye'ye dönük rezervasyonlar bu yıl da yüzde 30 geride geliyor. Zaten 2016 yılında ziyaretçi sayısı da yüzde 35 düşüşle 3.5 milyona gerilemişti.
BARANER: DESTEK VERMEYENLER DE CEZALANDIRILIYOR
“TÜRSAB Yurt Dışı Temsilcisi Hüseyin Baraner, 'Erdoğan mazeretiyle Türkiye'ye gelmeyen insanlar, referandumda bu anayasa değişikliğine destek vermeyen insanları da cezalandırıyor. Türkiye'de 4 milyon insan turizm sektöründe çalışıyor. Dolaylı yoldan turizmde çalışanların sayısı daha da fazla' dedi.''
“REZERVASYONLAR SON DAKİKADA GELECEK”
“Alman tur operatörlerine göre Türkiye rezervasyonlarının büyük bir kısmı son dakika rezervasyonlarından gelecek. İspanya ve Yunanistan'da fiyatların yükselmesi, Türkiye'de ise düşmesi tur operatörlerinin umutlarını Türkiye'ye gidecek ailelere bağlamasına neden oldu.''
ROSATİ: POZİTİF BİR TREND YAKALADIK
“Öger Tours Genel Müdürü Songül Göktaş Rosati, 'Politik tartışmalara rağmen referandum öncesinde Türkiye talebinde pozitif bir trend yakaladık. Günlük rezervasyonlar bazında bakıldığında, birkaç haftadır geçen yılın ilerisindeyiz.' diyerek son dakika rezervasyonlarından umutlu olduklarını ifade etti.”
Son Güncelleme: 20.04.2017 20:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81