ALKÜ'ye AB'den 140 bin Euro proje desteği

ALKÜ'ye AB'den 140 bin Euro proje desteği

02 Ekim 2017 Pazartesi 19:21
ALKÜ'ye AB'den 140  bin Euro proje desteği
 
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Avrupa Birliği (AB) projelerinde yoluna emin adımlarla devam ediyor. 
 
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin (ALKÜ) geçen yıl yürütmekte olduğu ilk Avrupa Birliği Erasmus+ kapsamındaki “Digital StoryTelling: Empowerment Through Cultural Integration” adlı uluslararası projesinin ardından, bir Avrupa Birliği (AB) projesini daha kazanmayı başardı. AB Erasmus+ Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklık Programı için açılan teklif çağrısına Mart 2017’de koordinatör ülke olarak Ulusal Ajansa başvuran ALKÜ’nün “Career Guide and Mobile Application for Employees” adlı projesi kabul edildi. Yetişkin eğitimi üzerine çalışan çeşitli kurumlardan Ulusal Ajansa sunulan 114 proje teklifinden 21 adet proje destek alma hak kazandı. Türkiye’den Gaziantep Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'nin projeleri kabul edildi. Projenin yürütücüsü olan ALKÜ’nün yanı sıra Polonya, Macaristan, İspanya ve Romanya da partner ülkeler olarak bulunuyor.  ALKÜ bu başarısıyla uluslararası üniversite olma yönünde önemli bir adımı daha gerçekleştirmiş oldu. 
“PROJE ALKÜ’NÜN KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE YÜRÜTÜLECEK”
Avrupa Birliği projelerine büyük önem verdiklerini ifade eden ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı; "Uluslararası üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Hocalarımızın başarıları bizleri çok gururlandırıyor. Ben bu projeyi üniversitemize kazandıran Öğretim Üyemiz Yrd. Doç. Dr. Zuhal Gök Demir’i tebrik ediyor, kendisine başarılar diliyorum” dedi. Projelerin ayrıntılarına değinen Rektör Pınarbaşı, “Proje ALKÜ’nün koordinatörlüğünde, dört AB ülkesinin ortaklığı ile gerçekleştirilecektir. Proje ortakları Polonya’dan bir üniversite, İspanya’dan mesleki eğitim kurumu, Macaristan ve Romanya’dan ise eğitim danışmanlığı üzerine STK’lardan oluşmaktadır. Her bir ortak alanında yetkin olmasının yanı sıra AB projelerinde de deneyim sahibi kurumlardır. Proje’nin 139 bin 270 Euro miktarında ciddi bir desteği var” şeklinde konuştu. 
“KARİYER PLANLAMA REHBERİ HAZIRLANACAK”
Rektör Pınarbaşı’na ziyareti sırasında projenin amacına değinen ALKÜ İşletme Fakültesi İnsan Kaynakları Yönetimi Bölüm Başkanı ve Proje Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Zuhal Gök Demir, projenin amacının kariyer planlama rehberi ve dijital bir aplikasyon tasarlayarak çalışanlara kariyer danışmanlığı yapmak olduğunu belirtti. Projenin çıkış noktasını iş dünyasının daha kalifiyeli eleman istihdam etme talebini oluşturmak olduğunu ifade eden Demir, “Bu doğrultuda işe yeni başlayacaklar, kariyerinin orta noktasında olanlar ile kariyerinde yönetici konumunda olanlar projenin hedef kitlesini oluşturmaktadır. Proje kapsamında üç iş paketi hazırlanacak ve her bir ülke her iş paketine katkı sağladığı gibi bir paketten ise sorumlu olacaktır. Öncelikle literatür taraması ile birlikte ihtiyaç analizi çeşitli araştırma teknikleri vasıtasıyla belirlenecektir. İhtiyaç analizi raporundan ALKÜ sorumlu olacaktır. Belirlenen ihtiyaç analizi doğrultusunda kariyer planlama rehberi hazırlanacak ve Macar ortak bu rehberin kitap olarak basılmasına önderlik edecektir. Rehberdeki bilgiler doğrultusunda ise kariyer planlama mobil aplikasyonu geliştirilecektir. Bu uygulamadan ise Polonya’daki ortak üniversite sorumlu olacaktır. Ayrıca AB Erasmus programının öncelikleri arasında yer alan dijitalleşme stratejisi, tasarlanacak olan mobil aplikasyon ile uyumludur” dedi.  
 
 
Son Güncelleme: 02.10.2017 20:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81