ALKÜ Senatosu iki yeni fakülteye onay verdi!

ALKÜ Senatosu iki yeni fakülteye onay verdi!

13 Ağustos 2017 Pazar 20:10
ALKÜ Senatosu iki yeni  fakülteye onay verdi!
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Senatosu, Kestel Yerleşkesi’ndeki yeni Rektörlük salonunda ilk toplantısını gerçekleştirdi. 
 
ALKÜ Rektörlük birimlerinin, Kestel Yerleşkesi’nde yapımı yeni tamamlanan ve peyzaj çalışması devam eden Mühendislik Fakültesi’ne taşınmasının ardından gerçekleştirilen 11/08/2017 tarihli ve 16 Sayılı Senato Toplantısı’nda üniversite bünyesinde yeni fakültelerin kurulması konusunda teklifler görüşüldü.
Toplantı sonunda "Sanat ve Tasarım Fakültesi" ile "Gazipaşa Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi"nin kurulmasının YÖK’e teklif edilmesine oy birliği ile karar verildi. Bu fakültelere YÖK tarafından onay verilmesi durumunda ALKÜ'de halen 8 olan fakülte sayısı 10'a çıkmış olacak.  
ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı başkanlığında gerçekleştirilen ve üniversite ile ilgili çeşitli konuların görüşüldüğü ALKÜ Senato Toplantısı yaklaşık iki saat sürdü. Toplantı sonunda bir açıklama yapan Rektör Pınarbaşı: "Geçen hafta, üniversitemizin hamisi ve en büyük destekçisi Dışişleri Bakanımız sayın Mevlüt Çavuşoğlu ile Ankara'da yaptığımız istişarelerde, bu iki fakültenin kurulmasının ALKÜ'nün misyon ve vizyonu açısından çok önemli olduğu konusunda Bakanımız da onay ve direktiflerini verdi. Senato kararımızın ardından fakültelerimizin YÖK, MEB ve Bakanlar Kurulunca onaylanması süreçlerinde sayın Bakanımızın her türlü desteği vereceğini biliyoruz. Destekleri için Alanya'mız ve Üniversitemiz adına sayın Bakanımıza müteşekkiriz" dedi.
 
Son Güncelleme: 13.08.2017 21:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81