ALKÜ'nün dekanları atandı

ALKÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Güneş ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Gültekin asaleten olarak görevlerine yeniden atandı.

ALKÜ'nün dekanları atandı

ALKÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Güneş ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Gültekin asaleten olarak görevlerine yeniden atandı.

28 Şubat 2017 Salı 20:47
ALKÜ'nün dekanları atandı
15 Temmuz 2016 hain darbe girişimin ardından Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tüm devlet ve vakıf üniversitelerinde görev yapan toplam Bin 577 dekanın istifasını tedbir amaçlı olarak istemişti.  ALKÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Gültekin ve Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Güneş, YÖK’ün aldığı karara uyarak görevlerinden istifa etmişti.  Gerekli incelemeleri tamamlayan YÖK,  7 ay sonra aldığı karar ile ALKÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Gültekin ve Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Güneş’i görevlerine yeniden atadı. İki dekanın atama kararının ardından kısa bir açıklama yapan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, incelemelerin rutin bir inceleme olduğunu, bu incelemelerin tüm üniversiteleri kapsadığını ve yeniden atama kararının kendilerini çok mutlu ettiğini ifade ederek, dekanlara çalışmalarında başarılar diledi.

PROF. DR. HASAN GÜNEŞ KİMDİR?
Prof. Dr. Hasan Güneş, 1968 yılında Bursa’da doğdu. İlk,  orta ve lise eğitimini Bursa’da tamamladı. 1989 yılında İTÜ Makina Mühendisliği Bölümü’nden lisans derecesini, yüksek lisans ve doktora derecelerini sırayla 1993 ve 1997 yıllarında Lehigh Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü’nden aldı. İTÜ Makina Fakültesi’nde 1997 yılında yardımcı doçent, 2003 yılında doçent 2009 yılında profesör unvanını aldı.  Stuttgart Üniversitesi Aerodinamik ve Gaz Dinamiği Enstitüsü ve Brown Üniversitesi Akışkanlar Mekaniği Merkezi’nde misafir olarak araştırmacı olarak çalışmıştır. 19 yüksek lisans ve 1 doktora tezinin danışmanlığını yapmıştır. 3 adet TÜBİTAK ve 2 adet San-Tez projesinde yürütücü olmak üzere, yaklaşık 20 adet ulusal ve uluslararası bilimsel ve endüstriyel projede yürütücü, araştırmacı ve danışman olarak yer almıştır. Akışkanlar mekaniği ve ısı geçişi konularında makale ve konferanslarda sunulmuş 80 adet bilimsel yayını 389 atıfı bulunmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı yurtdışı eğitim bursu, TÜBİTAK NATO B2 ve DAAD bursları almıştır. 2010-2014 yılları arasında TÜBİTAK Mühendislik Araştırma Grubu (MAG) Danışma Kurulu üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Hasan Güneş, 2011-2016 yılları arasında İTÜ Makina Fakültesi Dekan yardımcısı olarak görev yapmıştır.  2016 yılından itibaren Prof. Dr. Hasan Güneş, halen ALKÜ Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcılığı görevlerini sürdürmektedir.

PROF. DR. FATİH GÜLTEKİN KİMDİR?
 Prof. Dr. Fatih Gültekin 1984-1990 Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Akademik alanda çalışmalarına sürdürmek isteyen Gültekin 1991 yılında Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde Biyokimya Doktorası’na başlayıp, doktora çalışmasını 1996 yılında tamamlamıştır. Ardından sırayla 1997-2002 Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Yardımcı Doçent, 2002-2007 Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Doçent, 2007-2015 Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya’da Profesör unvanını aldı. 2005-2006 yıllarında FULBRIGHT bursu kazanarak University of Texas Health Science Center’da melatonin üzerine doktora sonrası araştırmalar yaptı. Kariyerinde birçok başarıya imza atan Prof. Dr. Fatih Gültekin, 2015 yılından itibaren ALKÜ Tıp Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcılığı görevlerini sürdürmektedir.
Son Güncelleme: 28.02.2017 20:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81