ALKÜ'lü öğretim üyesinin başarısı

Maliye Bakanlığı’nın Vergi Konseyi Katma Değer Vergisi (KDV) Çalışma Grubu'na ALKÜ’den de bir akademisyen seçildi

ALKÜ'lü öğretim üyesinin başarısı

Maliye Bakanlığı’nın Vergi Konseyi Katma Değer Vergisi (KDV) Çalışma Grubu'na ALKÜ’den de bir akademisyen seçildi

12 Nisan 2017 Çarşamba 23:00
ALKÜ'lü öğretim üyesinin başarısı
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) İşletme Fakültesi öğretim üyesi, Uluslararası Ticaret Bölüm Başkanı Doç. Dr. Güneş Yılmaz, Maliye Bakanlığı Vergi Konseyi Katma Değer Vergisi (KDV) Çalışma Grubu üyeliğine seçildi. İlgili çalışma grubu, Maliye Bakanlığı’na vergi politikalarının oluşturulması ve uygulanması ile ilgili olarak görüş bildirmek ve bu konularda araştırma ve çalışmalar yapmak üzere kurulan “Vergi Konseyi” bünyesinde bulunmakta olup, Katma Değer Vergisi Kanunu’nda reform çalışmaları yapılması amacıyla oluşturuldu. Mart ayı sonunda oluşturulan Katma Değer Vergisi Çalışma Komisyonu, ilk toplantısını 6 Nisanda Maliye Bakanlığı OECD Ankara Çok Taraflı Vergi Merkezi’nde gerçekleştirdi. Katma Değer Vergisi Çalışma Komisyonu, Kanun revizyonunu tamamlayıncaya kadar çalışmalarını sürdürecek. 23 kişiden oluşan komisyonda sadece 3 akademisyen görev almakta olup bu akademisyenler ALKÜ, Marmara ve Ankara Üniversitesi öğretim üyeleri. Komisyonun diğer üyeleri kamu, özel sektörün önde gelen temsilcileri ve uzmanlardan oluşuyor.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı da, “Bu önemli komisyona seçilen 3 akademisyenden birinin üniversitemiz mensubu olması bizleri çok mutlu etti. Güneş hocamız Şubat 2017'de üniversitemize katıldı. Biz hep liyakat sahibi başarılı hocaları üniversitemiz bünyesine katarak Alanya’mızda kaliteli bir üniversite kurmak için çalıştığımızı söyledik. Bu çalışmalarımızın meyvelerini vermeye başladığını görüyoruz. Bu önemli görevde üniversitemizi temsil eden hocamız Doç. Dr. Güneş Yılmaz hanımefendiye görevinde başarılar diliyor, bu kurulda üniversitemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum.” dedi.
Son Güncelleme: 12.04.2017 23:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81