ALKÜ'lü öğrenci kupa ile döndü

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) İşletme Fakültesi Turizm İşletmeciliği 4’üncü sınıf öğrencisi Hüseyin Güven, İstanbul’da düzenlenen III. Rusça Olimpiyatları’ndan 3’üncülük kupası ile döndü.

ALKÜ'lü öğrenci kupa ile döndü

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) İşletme Fakültesi Turizm İşletmeciliği 4’üncü sınıf öğrencisi Hüseyin Güven, İstanbul’da düzenlenen III. Rusça Olimpiyatları’ndan 3’üncülük kupası ile döndü.

05 Haziran 2017 Pazartesi 18:58
ALKÜ'lü öğrenci kupa ile döndü
Tolstoy’un doğumunun 200. yılı vesilesiyle Rus Kültür Eğitim ve İşbirliği Derneği, Türkiye Rusya Büyükelçiliği, İstanbul Rusya Başkonsolosluğu, Rusya Federasyonu Eğitim ve Bilim Başkanlığı ile A.S. Puşkin Devlet Rus Dili Enstitüsü tarafından 19-20 Mayıs 2017 tarihlerinde düzenlenen III. Rusça Olimpiyatları’nda ALKÜ’yü İşletme Fakültesi Turizm İşletmeciliği 4’üncü sınıf öğrencileri Hüseyin Güven ve İlyas Burol temsil etti.
Ankara Türkiye-Rusya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu, Rusya Federasyonu Devlet Duması Dostluk Grubu (Moskova), Rus Dünyası Vakfı (Moskova), İstanbul Valiliği tarafından da desteklenen III. Rusça Olimpiyatları’nda, Hüseyin Güven A2 Seviyesinde ve İlyas Bural A1 seviyesinde yarıştı.
REKTÖR YARDIMCISI GÜNEŞ’İ ZİYARET ETTİLER
Rus dili ve kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen yarışmalara ALKÜ öğretim elemenı Olga Rubanova gözetiminde katılarak başarı ile dönen öğrenciler, ALKÜ adına düzenlenen teşekkür plaketini takdim etmek üzere ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Güneş ‘i makamında ziyaret etti. 
3’üncüsü düzenlenen Rusça Olimpiyatları’ndan çeşitli üniversitelerin Rus Dili ve Edebiyatı Bölümünde okuyan öğrencileri geride bırakarak kupa ile dönen öğrencileri tebrik eden Rektör Yardımcısı Güneş, başarıdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek bu tür başarıların kendilerini gururlandırdığını ifade etti. 
Alanya Rus Eğitim ve Kültür Merkezi Başkanı Ekaterina Gündüz ‘ün de katıldığı ziyarette, ALKÜ’de faaliyete geçen sürekli eğitim merkezinde Rusça derslerinin de verilmesi konusunda fikir alış verişinde bulunuldu. Gelecek yıl düzenlenecek olan Olimpiyatların Alanya’da düzenlenmesi konusunun da görüşüldüğü ziyaret çektirilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.
 
 
Son Güncelleme: 05.06.2017 18:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81