ALKÜ ile İTÜ-KKTC işbirliği yapacak!

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ile İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) KKTC arasında işbirliği protokolü imzalandı.

ALKÜ ile İTÜ-KKTC işbirliği yapacak!

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ile İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) KKTC arasında işbirliği protokolü imzalandı.

24 Mayıs 2017 Çarşamba 22:28
ALKÜ ile İTÜ-KKTC işbirliği yapacak!
İTÜ-KKTC ve ALKÜ, eğitim ve öğretimin tüm alanlarında karşılıklı iş birliğini ve ortak çalışma anlayışını teşvik etmek, geliştirmek ve desteklemek amacıyla, eğitsel, bilimsel, yönetsel tüm konularda işbirliği protokolünü imzaladı. ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı ile İTÜ-KKTC Rektörü Prof. Dr. Ercan Kahya’nın imzaladığı işbirliği protokolünde ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Güneş’te katıldı. İmzalanan işbirliği protokolü kapsamında ALKÜ ile İTÜ-KKTC bilimsel, toplumsal, sosyal, kültürel, akademik, mesleki ve eğitim alanlarında işbirliği çalışmaları birlikte yürütecekler. 
“ALANYA’MIZA FAYDA SAĞLAYACAK BİR PROTOKOL”
Oldukça geniş konularda mutabakata vardıklarını söyleyen ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, “İmzalanan protokolÜN hem öğrencilerimize, hem personelimize hem de Alanya’mıza ilerleyen süreçlerde büyük faydalar sağlayacağına inanıyorum. Bu protokol bilimsel, toplumsal, sosyal, kültürel, akademik, mesleki ve eğitim alanlarında geniş bir işbirliğini sağlıyor. Sayın Rektör Prof. Dr. Ercan Kahya ile de bu protokol için uzunca bir süre Alanya ve ALKÜ için neler yapabiliriz diye hep diyalog halindeydik. Birlikte el ele vererek inşallah Yavru Vatanımızın kıymetli üniversitesi İTÜ-KKTC ile güzel işlerin peşinde koşmaya devam edeceğiz. Ben Sayın Rektör Kahya’ya bu protokol için Alanya’mıza kadar gelip, böyle bir özveri gösterdiği için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. 
“BÖLGENİN DİNAMİKLERİYLE İŞBİRLİĞİ HALİNDEYİZ”
Rektör Pınarbaşı’nın ardından söz alan İTÜ-KKTC Rektörü Prof. Dr. Ercan Kahya, “ALKÜ ismi ve logosuyla güzel bir kimlik oluşturuyor. ALKÜ’yü takip ediyorum ve güzel işler için yoğun mesai içinde çalışıyorlar.  Sayın Rektör ile ekibi güzel işler için büyük çaba harcıyor ve buda ALKÜ’nün doğru işler yaptığını gösteriyor. Bizim amacımız önce devletimiz sonra kurumların sonra da ondan yararlanan kişilerin pozitif yararı. İTÜ-KKTC olarak Alanya'da, Akdeniz Bölgesi'nde bir faaliyette bulunacaksak buranın mutlaka yerel dinamikleri ALKÜ ve AHEP üniversiteleri ile işbirliği yapmak zorundayız. İnşallah hep birlikte omuz omuza bölgemizin yararına bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Ben Sayın ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’na bizi iyi ağırladığı ve böylesi bir işbirliği için protokolü imzalamasından ötürü teşekkür ederim ” dedi. 
Son Güncelleme: 24.05.2017 22:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81