ALKÜ'den öğrencilere ücretsiz internet

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) akademik, idari personeli ve öğrencileri için devrim niteliğindeki “Eduroam” uygulamasını hayata geçirdi.

ALKÜ'den öğrencilere ücretsiz internet

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) akademik, idari personeli ve öğrencileri için devrim niteliğindeki “Eduroam” uygulamasını hayata geçirdi.

23 Nisan 2017 Pazar 22:32
ALKÜ'den öğrencilere ücretsiz internet
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) akademik, idari personeli ve öğrencileri için ücretsiz kablosuz internete erişimini sağlayan “Eduroam” uygulamasını hayata geçirmeyi başardı. Uygulama ile birlikte öğrenci veya öğretim üyeleri kendilerine tanımlanan şifre ve kullanıcı adıyla, hem ALKÜ kampüslerinde hem de Eduroam sistemine entegre olmuş diğer üniversitelerde internete rahatlıkla ücretsiz erişim sağlayabilecekler. Sistem aynı zamanda yurt dışına çıkan öğretim üyelerinin ve öğrencilerin operatör değiştirme problemine de son vererek, aileleri veya yakınlarıyla iletişim kurma sorununu ortadan kaldırıyor. ALKÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ve Bilgi İşlem Daire Başkanı Ümit Kuzkaya’nın koordinatörlüğünde yürütülen çalışma devreye alınarak, öğrenci ve öğretim üyelerinin kullanımına açıldı.
EDURAMA YURT İÇİ VE YURT DIŞINDAN ERİŞİM SAĞLANABİLİYOR
Eduroam için ALKÜ İşletme Fakültesinde düzenlenen tanıtım kokteyline, ALKÜ Rektör Yarımcıları Prof. Dr. Hasan Güneş ve Prof. Dr. Fatih Gültekin, ALKÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Yavuz Uysal, ALKÜ İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Uyar, ALKÜ Daire Başkanları, Fakülte, Meslek Yüksekokulları ve Enstitü Sekreterleri, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.
ALKÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nın düzenlediği kokteylin açılış konuşmasını gerçekleştiren ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Güneş, ALKÜ ‘nün teknolojideki en son yenilikleri ve gelişmeleri üniversiteye kazandırmaya devam ettiğini söyledi. Güneş, “Bilgi İşlem Daire Başkanlığımızın en son hizmeti olan Eduroam hizmetini sizlere bugün burada tanıtıyoruz. Tamamlanan çalışma sayesinde akademik personelimiz, idari personelimiz ve öğrencilerimiz için kendi üniversitemizin kampusunda kullanabileceği ücretsiz bir kablosuz yayın ağı oluşturduk. Bu çalışmanın size sunduklarını sadece yerleşke içinde değil aynı zamanda bu sisteme entegre olmuş tüm üniversitelerde de kullanabileceksiniz. Sizler, yurt dışında gittiğinizde de alt yapısında bu sistemin bulunduğu üniversitelerde yine internet erişimine kolayca ulaşabileceksiniz. Ülkemizde 100’ün üzerinde, dünyada ise belki yüzlerce üniversitede bu sistem mevcut. Kendi özel şifreniz ve kullanıcı adınızla hiçbir üniversitenin misafir ağına bağlı olmaksızın, ALKÜ üzerinden kendi kişisel kullanıcı adınız ve şifrenizle internete erişim sağlayabileceksiniz. Kampüste de sadece binanın içinde değil, bahçede ve bütün çevresinden sisteme bağlanarak ücretsiz internet kullanma imkanına sahip olabileceksiniz” dedi.  
“REKTÖRÜMÜZÜN ÇOK DESTEĞİNİ GÖRDÜK”
Programın tanıtımı ve sisteme nasıl erişim sağlanacağına ilişkin kokteyle katılan öğrenci ve personele geniş bir bilgilendirme yapan ALKÜ Bilgi İşlem Daire Başkanı Ümit Kuzkaya, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’na, Eduroam sistemini ALKÜ’ye kazandırılması için verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Kuzkaya, “Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı şehir dışında olduğu için programa katılamadı. Ancak şunu bilmenizi isterim ki Rektörümüz bu sistemin üniversitemize kazandırılması için bizlere çok destek verdi. Rektörümüz, “Biran önce ücretsiz kablosuz interneti öğrencilerimiz için devreye alalım” dedi. Biz de çalışmalarımızı tamamlayarak kablosuz yayını bugün devreye aldık. Buradan Sayın Rektörümüze bizlere destek olduğu için bir kez daha huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Hepinize hayırlı olsun” diye konuştu.
YENİ UYGULAMADAN ÖĞRENCİLER MEMNUN
Eduroam'un tanıtımına katılan öğrenciler yapılan yeni uygulamadan çok memnun kaldı. İnternete erişimenin kolaylığını ve rahatlığını yaşayan öğrenciler ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’na teşekkür etti. ALKÜ İşletme Fakültesi Yüksek Lisans Öğrencisi Erhan Er, "Yurt dışına çıktığımızda ailemizle iletişim kurmakta zorlanıyorduk. Artık yurt dışına eğitim alamaya gittiğimde gönül rahatlığıyla ailemle, arkadaşlarımla ücretsiz iletişim kurabileceğim. Bu uygulamadan dolayı tüm yöneticilerimize bizleri düşündükleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu. Öğrenciler artık yerleşke bahçelerinde de rahatlıkla internete ücretsiz erişim sağlayabilecekler. Konu hakkında görüşlerini ifade eden diğer öğrenciler ise ücretsiz internet sayesinde kampüste artık daha çok vakit geçireceklerini ifade ettiler.
EDURAMA TÜRKİYE’DE 904 NOKTADAN ERİŞİM SAĞLANIYOR
Eduroam'un bir konfederasyon olduğuna değinen ALKÜ Bilgi İşlem Daire Başkanı Ümit Kuzkaya, “Eduroam aslında bir kablosuz erişim federasyonudur. Eduroam, Türkiye’de Tübitak-Ulakbim tarafından temsil edilmektedir. Bu sistem Türkiye’de 100 kurumda bulunuyor ve 904 noktadan internete erişim sağlanabiliyor. Dünyada ise Eduroam konfederasyonları 5’e ayrılıyor. Bizim üniversitemizden ise Eduroam'a şu an için 4 noktadan erişim sağlanabiliyor. Kestel Kampüsü, Konaklı Rektörlük Binası, Gazipaşa MRB Meslek Yüksekokulu ve Akseki Meslek Yüksekokulu’nda bulunan erişim noktalarından öğrenci ve personel sisteme rahatlıkla erişim sağlayabiliyor” şeklinde konuştu.
SİSTEMİN GÜVENLİĞİ ÜST DÜZEYDE
Kullanıcıların gönül rahatlığı içersinde, güvenlik problemi yaşamadan kullanabileceklerine değinen Kuzkaya, “Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, sistemin güvenli olması konusuna da çok önem verdi. Sistemimiz uluslararası anlamda kabul görmüş üst düzey bir güvenlik duvarı ile korunuyor. İnternet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi hakkında 5651 sayılı kanunla bunun hepsini sağladık.”
Programın ardından öğrencilere ve ALKÜ personeline şifre ve kullanıcı adı tanımlandı.
Son Güncelleme: 23.04.2017 22:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81