ALKÜ'de tezsiz yüksek lisans programları başladı

ALKÜ'de tezsiz yüksek lisans programları başladı

18 Temmuz 2017 Salı 20:23
ALKÜ'de tezsiz yüksek  lisans programları başladı
ALKÜ Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Enstitüsü, 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Tezsiz Yüksek Lisans Programları için başvurular başladı. 
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Tezsiz Yüksek Lisans Programları için öğrenci alımlarına başladı. Adaylar, başvurularını 18 – 26 Temmuz tarihleri arasında şahsen veya Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü veya Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Fakültesi Binası Kestel Mahallesi Sigorta Caddesi Alanya-Antalya adresine posta yoluyla gönderebilecekler.  
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI
Fen Bilimleri Enstitüsü İşletme Mühendisliği Anabilim Dalı İş Sağlığı ve Güvenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programına başvuru yapacak adaylardan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi (ALES) ve Yabancı Dil Sınavı (YDS) puan türünde bir belge istenmiyor. Başvuru şartlarına yönelik bir duyuru yayınlayan Fen Bilimleri Enstitü Müdürlüğü, “Adaylar, üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren fakültelerinden lisans derecesine sahip olmaları gerekmektedir. İş Sağlığı ve Güvenliği Tezsiz yüksek lisans programını tamamlama süresi, derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın en az iki (2) yarıyıl, en çok üç (3) yarıyıldır. 10 (On) kişiden az kayıt olması durumunda program açılmayacaktır”.
EĞİTİM YÖNETİMİ VE TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI
Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programına ilişkin ALKÜ Sosyal Bilimler Enstitü Müdürlüğü de, programa başvuru yapacak adaylardan ALES ve YDS puan türünde bir bilge istemediklerini belirterek, program için 40 kişilik kontenjan ayırdıklarını kaydetti. Başvuru şartlarına yönelik açıklamada ise şu bilgilere yer verildi: “Programın normal öğretim süresi 2 yarıyıl ders aşaması, 1 yarıyıl proje aşaması olup toplam 3 yarıyıldır. Adayların Eğitim Fakültesi Mezunu olması veya diğer Fakültelerden mezun olup Pedagojik formasyon almış olması gereklidir. Programa 15 kişiden az kayıt olması durumunda program açılmayacaktır”.
İş Sağlığı ve Güvenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı ve Eğitim Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programına ilişkin detaylı bilgilere Fen Bilimleri Enstitüsü için https://fbe.alanya.edu.tr , Sosyal Bilimler Enstitüsü için https://sbe.alanya.edu.tr web adreslerinden ulaşılabilir.
 
Son Güncelleme: 18.07.2017 20:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81