ALKÜ'de mezuniyet çoşkusu

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ikinci mezunlarını büyük coşku ve gururla uğurladı. Kuruluşunun ikinci yılını doldurduğu şu günlerde Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), ikinci mezunlarını vermenin haklı gururunu yaşadı.

ALKÜ'de mezuniyet çoşkusu

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ikinci mezunlarını büyük coşku ve gururla uğurladı. Kuruluşunun ikinci yılını doldurduğu şu günlerde Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), ikinci mezunlarını vermenin haklı gururunu yaşadı.

11 Haziran 2017 Pazar 20:01
ALKÜ'de mezuniyet çoşkusu
Mezun olan öğrencilere diplomalarının takdim edildiği Mezuniyet Törenine ev sahibi ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’nın yanı sıra Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durdu Öner, ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Güneş, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Akbaba, ALKÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Yavuz Uysal, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Tevfik Yazan, ALKÜ Fakülte Dekanları, ALKÜ Daire Başkanları, ALKÜ Meslek Yüksekokulu Müdürleri, akademisyenler, kurum ve dernek yöneticileri ile öğrenciler ve aileleri katıldı.
Önlisans ve lisans bölümlerinden mezun olan 1639 öğrenci için Alanya Belediyesi Açık Hava Tiyatrosu’nda düzenlenen ALKÜ Mezuniyet Töreni, Mehteran gösterisi ile başladı. Törende bulunanlar tarafından büyük alkış alan Mehteran gösterisinin ardından ALKÜ Halk Oyunları ekibi tarafından Antalya Yöresine ait üç halk oyunu gösterisi gerçekleştirildi. 
“SAYIN BAKANIMIZIN DESTEKLERİ BİZE GÜÇ KATIYOR”
Ardından, “İki yaşındaki üniversitemizin 2. Mezuniyet Törenine hoş geldiniz, şeref verdiniz.” diyerek törenin açılış konuşmasına başlayan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı; “Güzel Alanya’mıza bu güzel üniversiteyi kazandırmak için en büyük gayret ve emek, Alanya’mızın gururu Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu tarafından verildi. Bakanımızın kaliteli ve güçlü bir üniversite hedefiyle kurduğu ALKÜ, bu hedefe doğru emin adımlarla ilerlerken, bir telefon kadar uzak olduğumuz değerli Bakanımızın destekleri bizlere her zaman güç ve enerji katıyor. Kendisine çok müteşekkiriz.” dedi.
Alanyalıların ALKÜ’ye her zaman sahip çıktığını ve destek olduğunu ifade eden Rektör Pınarbaşı, “5 bin metrekare kapalı alana sahip olan Turizm MYO binamız ALTSO tarafından kampüsümüzde yapılarak 2016 Eylül ayında üniversitemizin kullanımına sunuldu. ALTSO Başkanı Sayın Mehmet Şahin ve üyelerine müteşekkiriz. Yine, 15 bin metrekare kapalı alana sahip olan Mühendislik Fakültesi binasının kaba inşaatı büyük emek ve özveri ile hayırsever tarafından bitirildi. Geri kalan kısmı da üniversitemizin tamamladığı binamıza bayramdan sonra taşınacağız inşallah." diye konuştu.
“YENİ DÖNEMDE 3 BİN ÖĞRENCİ ALKÜ’YE BAŞLAYACAK”
Konuşmasının devamında, bu yıl 1639 öğrencinin mezun olduğunu söyleyen Rektör Pınarbaşı,  gelecek dönemde mezun olan öğrencilerden boşalan kontenjan ve yeni açılan bölümlerle birlikte toplamda 3 bin öğrencinin ALKÜ’ye başlayacağını ifade etti.
Son olarak mezun olan öğrencilerine de hitap eden Rektör Pınarbaşı, “Eğitiminizi başarı ile tamamlayarak mezuniyeti hak ettiğiniz için sizleri tebrik ediyor, bundan sonraki hayatınızda da vatanımız ve milletimize hizmet adına var gücünüzle çalışacağınıza inandığımı ifade etmek istiyorum. Sizlere en iyi şekilde eğitim vermeye çalışarak yarınlara hazırlayan öğretim elemanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Her türlü fedakârlığı göstererek sizlerin eğitiminiz için destek sağlayan ailelerinizi de kutluyor, onlara layık birer evlat olmanızı tavsiye ediyorum. Sizleri bugün uğurlarken, sizleri çok sevdiğimizi ve burasının sizin hayat boyu bir yuvanız olmaya devam edeceğini ve dualarımızın hep sizinle olduğunu her zaman hatırlamanızı istirham ediyor, hepinizi alınlarınızdan öpüyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun, yolunuz ve bahtınız açık olsun.” dedi.
“BÜYÜK BİR REKABETİN İÇERİSİNDESİNİZ”
“Sevgili gençler eğitim hayatınızın önemli bir kısmını tamamladınız. Ama henüz bitmiş değil çünkü aslında gerçek hayatın kapısını siz sadece araladınız.” Diyerek konuşmasına başlayan Kaymakam Mustafa Harputlu, “Dünya hiçbir zaman günümüzdeki kadar korkunç bir rekabetin içinde olmamıştır. Bizlerin ve özellikle geleceğimizin teminatı olan sizlerin ülkemizi bu rekabette öncü ülkeler arasına götürmemiz için dünyanın bu gerçeğini hiçbir zaman unutmamanız gerekmektedir.” diye konuştu.
Konuşmasına bir örnekle devam eden Kaymakam Harputlu, “2010 yılı İslam Örgütü kayıtlarına göre 57 İslam ülkesinin toplamda 5 yüz civarında üniversitesi varken, sadece Amerika’da bu rakam 5 bin 500’ün üzerinde. Diğer batı ülkelerini söylemeye bile gerek yok. Bu bizlerin ne kadar büyük bir rekabetin içinde olduğumuzun küçük bir göstergesi.” dedi. Batıda üniversite mezununun ortalamasının yüzde 40 olduğunu dile getiren Kaymakam Harputlu bu oranın Türkiye’de yüzde 2 olduğunu vurguladı. Harputlu, “ Bu rakamlar sizlerin ne kadar büyük bir rekabetin içerisinde olduğunuzu göstermek için bence önemli.” diye konuştu.  
“ALANYA ÖĞRENCİSİ İLE GÜZEL BİR ŞEHİR”
Mezuniyet törenine katılan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise Dünyanın en güzel şehirlerinden biri olan Alanya’nın her türlü medeniyeti ve kültürü için barındırdığını belirterek, “Şehrimiz üniversite ile bir başka güzel. Ben bu duygu ve düşünceler ile bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür eder, mezun olan siz değerli öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında da başarılar dilerim.” dedi.
Konuşmaların ardından, 2016- 2017 Akademik Yılı mezunları anısına Üniversite Birincisi İşletme Fakültesi öğrencisi Orhan Çelebi Yaş Kütüğü'ne plaka çaktı. Orhan Çelebi’nin konuşmasının ardından üniversitede dereceye girerek 2’inci olan Murtala Mustapha Baba, 3’üncü olan Deniz Tolga Saraçoğlu ile Meslek Yüksekokulları 1’incisi Sezgin Kipel, 2’incisi Ramazan Yıldız ve 3’üncüsü Merve Koparan’a Rektör Pınarbaşı tarafından bilgisayar hediye edildi. 
Aile Üniversitesi mezunlarının da diplomalarının takdim edildiği törende öğrenciler bölümler halinde sahneye çağırılarak diploma töreni gerçekleştirildi. Diploma takdim töreninin ardından gençlerin coşkuyla kep atma heyecanı ile tören sona erdi.
 
Son Güncelleme: 11.06.2017 21:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81