ALKÜ'de kariyer günleri başladı

Sektöründe öncü firmalar ile öğrencilerini bir araya getirmeyi hedefleyen Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) bu yıl 2’incisini düzenlediği İstihdam ve Kariyer Günleri’ne ev sahipliği yapıyor.

ALKÜ'de kariyer günleri başladı

Sektöründe öncü firmalar ile öğrencilerini bir araya getirmeyi hedefleyen Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) bu yıl 2’incisini düzenlediği İstihdam ve Kariyer Günleri’ne ev sahipliği yapıyor.

13 Mart 2017 Pazartesi 22:28
ALKÜ'de kariyer  günleri başladı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi(ALKÜ) tarafından 2. İstihdam ve Kariyer Günleri düzenlendi. Kestel Kampusu ALKÜ İşletme Fakültesi’nde düzenlenen etkinliğe DAIKIN, Nestle, Unilever, Migros, Detur gibi sektörlerinde öncü kuruluşların yanı ALSİAD, İŞKUR gibi köklü kuruluşlar ile bankalar, sigorta şirketleri ve çeşitli oteller olmak üzere 60 kadar sektör temsilcisi katıldı. Öğrencilerin kariyer yolunda önemli fırsatları yakalayabilecekleri ve önemli kuruluşlar ile buluşarak iş başvurusunda bulunabilecekleri etkinlikte iki gün boyunca konusunda uzman sektör temsilcileri de çeşitli konferanslar düzenleyecekler.
Yoğun bir katılım ile ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğin açılış programına Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, ALKÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Hakan Bütün, Kamu Kurum ve Kuruluşları Daire Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkan ve temsilcileri, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

“HERŞEY SİZLER İÇİN…”
ALKÜ İşletme Fakültesi Konferans Salonu’nda açılışı gerçekleştirilen etkinlikte misafirlerine katılımlarından dolayı teşekkür ederek konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı; “Biz yeni bir üniversiteyiz ancak hedeflerimiz çok büyük. Bu doğrultuda çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bu hedeflerimize yavaşa yavaş ulaşmaya devam ediyoruz. Yakında yeni binalarımızın yükselmeye başladığını görmeye başlayacaksınız, mühendislik fakültemiz önümüzdeki ay sonu sizlerin hizmetine açılacak.” dedi.
2.İstihdam ve Kariyer Günlerini öğrencilerinin istikbaline büyük oranda katkıda sağlayacağını ifade eden Rektör Pınarbaşı; “Bu tür etkinlikleri siz öğrencilerimizin istikbali için düzenliyoruz. İki gün boyunca devam edecek etkinliğimize 30 civarında otel katılıyor. Bankalar, sigorta şirketleri ALSİAD gibi sektör temsilcileri katılıyor. Özellikle otellere bırakacağınız CV’ler ile yazın buralarda çalışma imkânı bulabileceksiniz. Bunun yanı sıra sektörlerinde konusunda uzman kişiler tarafından 10 kadar konferans düzenleyeceğiz. Sizler için sunum düzenleyerek tecrübelerini ve bilgi birikimlerini siz değerli öğrencilerimiz ile paylaşarak kariyer yolunuza ışık tutmaya çalışacaklar. Bu konferanslara katılmanız sizlerin kariyer hedeflerinizi planlamada büyük katkı sağlayacaktır.” diye konuştu.

“ALTSO ALKÜ’NÜN YANINDA”
ALKÜ 2. İstihdam ve Kariyer Günleri kapsamında öğrencilerin alkışlarıyla karşılanan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, ALKÜ’ye olan desteklerini her zaman sürdüreceklerini söyledi. Başkan Şahin, “Ben Sayın Rektörümüze ve Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt ÇAvuşoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Alanya’da evet bazı fakülteler vardı. Ancak şimdi üniversite olduk. Üniversitemiz sosyal kültürel ve ekonomik anlamda Alanya’ya çok büyük katkılar sağlayacak. ALTSO Turizm MYO binasını söz verdiğimiz gibi zamanında tamamladık. Resmi açılışını sayın Bakanımızın katılıyla gerçekleştireceğiz. Ayrıca yapacağımız bir proje ile ALTSO üyeleri, öğrencilere indirimli alışveriş imkanı sunacak. Bu proje şehit yakınlarını da kapsayacak. Bir her zaman öğrencilerimizin ve ALKÜ’nün destekçisi olacağız. ALTSO Turizm MYO’ya yeni bölümler Rektörümüzün desteği ile açılıyor. Kalifiye personeli üniversitemizde okuyan öğrencilerimizden sağlayacağız. Bu gelişim sayesinde bizlerde sizleri istihdam etmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

“ALANYA HAZIR, ÜNİVERSİTEMİZ HAZIR…”
Böylesine anlamlı bir etkinliğe katılıyor olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu ALKÜ’nün yeni bir üniversite olmasına karşın birçok üniversitenin çok önünde bulunduğunu dile getirdi. Alanya halkının üniversitesine gereken değeri göstererek sahip çıktığına vurgu yapan Kaymakam Harputlu, “Güzel başarılara Alanya hazır, üniversitemiz hazır.” dedi. Öğrencilere kariyer hedefleri konusunda da tavsiyelerde bulunan Kaymakam Harputlu; “Üniversite kişiliklerinizin oturduğu, gelecek planlarınızın olgunlaştığı yerdir. Bu tür etkinlikleri kaçırmamanızı konferanslara katılım göstermenizi tavsiye ediyorum. Kendinizi bu tür programlar ile geliştirerek bilgiye ve öğrenmeye açık bireyler olarak yetiştirmeniz sizlere, başarıyı da beraberinde getirecektir.” diye konuştu.
Açılışın ardından protokol üyeleri stantları tek tek gezerek katılımcılara Teşekkür Belgeleri’ni takdim ettiler. Rektör Pınarbaşı ayrıca TRT Antalya Radyosunun "Güncel" programına canlı yayın konuğu olarak istihdam ve kariyer günleri hakkında bilgiler verdi.
Son Güncelleme: 13.03.2017 22:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81