ALKÜ'de Çanakkale Zaferi unutulmadı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Öğrenci Konseyi ile ALKÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Tarih Kulübü tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıl dönümü münasebetiyle anma programını düzenlendi.

ALKÜ'de Çanakkale Zaferi unutulmadı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Öğrenci Konseyi ile ALKÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Tarih Kulübü tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıl dönümü münasebetiyle anma programını düzenlendi.

18 Mart 2017 Cumartesi 22:29
ALKÜ'de Çanakkale  Zaferi unutulmadı

ALKÜ İşletme Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Gültekin, İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç Dr. Kemal Vatansever, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Hakan Bütün, Öğrenci Konseyi Başkanı Yasin Coşkun, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan anma programına Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Durmuş Akalın konuşmacı olarak katıldı. Türk tarihinde askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlik destanı olarak kabul edilen 18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma programında, ALKÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Tiyatro Kulübü tarafından sergilenen tiyatro ve Öğretim Görevlisi Bilgin Kandemir ile Turizm Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin zeybek halk oyunları gösterisi izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.
“HERKES ÇANAKKALE ŞEHİTLİĞİ’Nİ ZİYARET ETMELİ”
 Bir hilal uğruna sayısız güneşlerin battığı, yüz binlerce vatan evladının birer birer toprağa düştüğü Çanakkale Zaferi ile tüm dünyaya “Çanakkale Geçilmez!” dedirten Çanakkale Şehitleri’nin anıldığı programa konuşmacı olarak katılan Doç Dr. Durmuş Akalın, sunumunda 18 Mart Çanakkale Deniz Savaşı’nın tarihi gelişimi hakkında kısa bilgiler verdi. 103 irili ufaklı savaş gemisi ile Çanakkale’den geçerek İstanbul’a ulaşmayı hedefleyen düşman kuvvetlerine her yaş grubundan ve yurdun dört bir yanından vatan savunması için gelen Türk askeri tarafından geçit verilmediğini ifade eden Akalın, herkesin Çanakkale Şehitliğini mutlaka bir kez de olsa ziyaret etmesi gerektiğini söyledi. Ülkenin her yerinden torağa düşmüş şehitlerin yayana uyuduklarını belirten Akalın, gençlere “Şehitlik ziyaretinizde canlarını hiç düşünmeden vatan uğruna feda etmiş şehitlerimizin yaşlarına ve geldikleri yerlere mutlaka bakın günümüz adına çok dersler çıkarılacaktır.”Dedi. Konuşmasının sonunda o döneme ait görüntülerden oluşan kısa bir video izleten Doç Dr. Durmuş Akalın, salonda bulunan katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.
“SAVAŞ DEVAM EDİYOR”
Programın sonunda konuşmacı Akalın’a günün anlam ve önemine binaen ALKÜ çinisi hediye etmek için kürsüye gelen ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Gültekin de kısa bir konuşma gerçekleştirerek; “100 yıl geriye gittik gerçekten duygulandık. Varoluşumuzun önemi olan aziz şehitlerimizi şükranla andık. Çıkacağız birazdan. Dışarıda gerçek bir hayat var. Ben kendi kendime soruyorum. Sizlere de soruyorum. Cihan Harbi Çanakkale’de başarıyla sonuçlanmış. Peki savaş bitti mi sizce? O şartlardaki savaş teknikleri ve metotları ile evet bugün öyle savaşılmıyor. Ama ben savaşın hiç kesilmeden devam ettiğini düşünüyorum. Şekli ve görüntüsü değişti. Ülkemiz tabiî ki kıymetli ülkemize sahip çıkmamız gerekiyor. Bizler ülkemize sahip çıkmazsak bizim ülkemize sahip çıkacak(!) o kadar çok insan var ki… “Ben bizleri kırmayarak öğrencilerimiz ile buluşan Sayın Akalın’a ve bu programı tertip eden tüm öğrencilerimize gönülden teşekkür ediyorum.” Diyerek konuşmasına son veren Gültekin ardından konuğa hatıra plaketini takdim etti.
Son Güncelleme: 19.03.2017 22:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81