ALKÜ'de 10 bölüme daha öğrenci onayı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) bünyesinde 10 yeni bölüme daha öğrenci alınmasına onay verdi.

ALKÜ'de 10 bölüme daha öğrenci onayı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) bünyesinde 10 yeni bölüme daha öğrenci alınmasına onay verdi.

01 Haziran 2017 Perşembe 20:29
ALKÜ'de 10 bölüme  daha öğrenci onayı
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), eğitim-öğretim yapılanmasını geliştirme çalışmalarına devam ediyor.  Alanya ve bölgenin ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurarak gerekli programlama ve hazırlıklarını tamamlayarak 10 yeni lisans ve önlisans programına öğrenci almak için YÖK'e başvuran ALKÜ'ye YÖK’ten onay çıktı.  
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) bünyesinde açılan programlara, YÖK tarafından yapılan öğrenci alım onaylarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, “Tıp Fakültesi öğrencilerimizin Eylül'de Alanya'da eğitime başlayacak olmalarının yanında, 10 yeni bölümde daha ilk defa öğrencilerimiz Eylül ayında eğitime başlayacaklar. Üniversitemiz kaliteli bir yapıda büyümeye devam ediyor. Bölgemizin ihtiyaçları doğrultusunda bizlere gelen talep ve önerileri her zaman dikkate alıyoruz. Turizm Animasyonu, Emlak Yönetimi, İklimlendirme Soğutma gibi bölümler Alanya'da Turizm sektörü ve otellere ara eleman yetiştirme amacıyla öğrenci alacağımız bölümler. Benzer şekilde Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği ve Tıbbi Aromatik Bitkiler Gazipaşa'da ihtiyaç duyulan bölümler. Dolayısıyla açmış olduğumuz programlar hem öğrencilerin tercih edeceği popüler bölümler, hem de öğrencilerimizin mezuniyetten sonra rahatlıkla iş bulabileceği programlardır.” diye konuştu.  
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) tarafından 2017 Eylül ayında ilk defa öğrenci alımı yapılacak olan 10 yeni bölüm ve program ise şu şekilde: 
 
 
Fakülte/Yüksekokul Adı Bölüm/Program Adı
 
Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği (%100 İngilizce)
Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği (%100 İngilizce)
Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği
ALTSO Meslek Yüksek Okulu Emlak ve Emlak Yönetimi
ALTSO Meslek Yüksek Okulu Emlak ve Emlak Yönetimi (İÖ)
ALTSO Meslek Yüksek Okulu İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi
ALTSO Turizm Meslek Yüksek Okulu Turizm Animasyonu
ALTSO Turizm Meslek Yüksek Okulu Turizm Animasyonu (İÖ)
Gazipaşa MRB Meslek Yüksek Okulu Tıbbi Aromatik Bitkiler 
Gazipaşa MRB Meslek Yüksek Okulu Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu İlk ve Acil Yardım
 
Son Güncelleme: 01.06.2017 20:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81