Alkol yasağına kim ne dedi?

Antalya genelinde açık alanlarda alkol tüketiminin yasaklanmasına dair Valilik ve Emniye kararı sonrası gözler turizm camiasına çevrilmişti. Antalya Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğünün aldığı ortak kararla açık alanlarda içki içilmesinin yasaklanması ciddi tartışma ve tepkileri de beraberinde getirdi.

Alkol yasağına kim ne dedi?

Antalya genelinde açık alanlarda alkol tüketiminin yasaklanmasına dair Valilik ve Emniye kararı sonrası gözler turizm camiasına çevrilmişti. Antalya Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğünün aldığı ortak kararla açık alanlarda içki içilmesinin yasaklanması ciddi tartışma ve tepkileri de beraberinde getirdi.

28 Nisan 2017 Cuma 20:27
Alkol yasağına kim ne dedi?
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve kentin diğer önde gelen simaları, yasakları Hürriyet muhabiri Salim Uzun'a değerlendirdi.
TÜREL: UYGULAMA DOĞRU OLARAK KABUL EDİLMELİ
Emniyet Müdürlüğü yetkilileri duyuru ile ilgili algı hatası yapıldığını öne sürerken, Belediye Başkanı Menderes Türel, duyuru ile ilgili araştırma yapmadığını ancak uygulamanın doğru olarak kabul edilmesi gerektiğini ifade etti. Türel, Antalya'da daha önce içki içilen ancak şimdi içilemeyen bir yer olmadığını söyledi.
ANTALYA BAROSU: DAVA AÇACAĞIZ
Uygulama ile ilgili hukuki süreç başlatacaklarını bildiren Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, “Hazırlıklara başladık. Yönetim kurulumuz konuyu görüşüyor. Bu açıklamanın hemen referandum sonrasında yayımlanması da dikkat çekici. Bu duyuru açıkça topluma, özgürlüklere müdahaledir. Uygulama ile ilgili dava açacağız” dedi.
BUDAK: VALİ BEYLE GÖRÜŞECEĞİM
Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından yayımlanan duyuruyu yorumlayan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ATSO) Davut Çetin, “Duyurunun içeriği ile ilgili net bir bilgi alamadık. Sayın Antalya Valimizle bu konuyu görüşeceğiz. Elbette ki bu tür gündemler Türk turizmine zarar veriyor. Bu duyuru turizm rakiplerimiz tarafından yabancı gazetelerde sayfa sayfa yayımlanabiliyor. Biz de konuyu inceliyoruz. Bu yeni bir uygulama mı, neler değişecek, nasıl bir süreç izlenecek bakacağız” dedi.
AYIK: AVRUPA’YA ANLATMAYA ÇALIŞIYORUZ
Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından yayımlanan içki yasağı duyurusu ile ilgili Hürriyet muhabirine konuşan Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, “Bu konuyla ilgili bazı kısıtlamaların olduğunu biliyoruz. Zaten birçok Avrupa ülkesinde de bu uygulama var. Ancak neden tekrar bu konu gündeme getirildi ona bakıyoruz. Ben Antalya Valimizle de bu konuyu görüşeceğim. Avrupa’dan çok sayıda telefon aldık yasak tartışmasını bize soruyorlar biz de anlatmaya çalışıyoruz” dedi.
BUDAK: BURASI SUUDİ ARABİSTAN DEĞİL
CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Antalya Valiliği’nin açık alanlarda alkollü içecek içilmesine yasak getirmesi kararına tepki göstererek, “Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı ve turizmin başkenti Antalya’da alkol yasağı aymazlıktır. Antalya Suudi Arabistan’ın değil, Türkiye’nin bir kenti. Bu karar kabul edilemez. 16 Nisan’da güçlü bir ‘Hayır’ diyen Antalya cezalandırılmak isteniyor, Antalya bitirilmek isteniyor” dedi. Yasaklarla suçun önleneceği tezinin de doğru olmadığını kaydeden Budak, “Antalya’da, gasp, hırsızlık, adam öldürme, cinsel saldırı ya da ihaleye fesat karıştırma gibi suçların hangisi açık alanlarda içki içilirken yaşanmış. Bunların sayısı ne? Bu yasağın geçerliliği yok. Çerçevesi muğlak ve yaşam tarzına müdahale içeren yasak derhal geri çekilmelidir” dedi.
Son Güncelleme: 28.04.2017 21:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81