Alibodalar'ın su çilesi bitiyor

Alibodalar'ın su çilesi bitiyor

06 Temmuz 2017 Perşembe 23:54
Alibodalar'ın su çilesi bitiyor
Su ihtiyaçlarını depodan ve kuyudan karşılayan Alanya’nın Bektaş Mahallesi Alibodalar mevkiinin su sorununu Büyükşehir Belediyesi çözüyor.
Alanya merkeze 5 kilometre mesafede bulunan Bektaş Mahallesi Alibodalar mevkiindeki vatandaşlar, su ihtiyacını tankerle doldurulan su deposundan ve kuyulardan karşılıyordu. Su ihtiyacının arttığı yaz aylarında ise sorun daha da büyüyordu. Yıllardır çözülemeyen bu soruna Büyükşehir Belediyesi neşteri vurdu. ASAT’ın başlattığı çalışma ile Bektaş Mahallesi Eşekdayandıran mevkiindeki su deposundan Alibodalar’daki su deposuna yeni boru hattı çekilerek, vatandaşların su sorunu kökten çözülecek. ASAT ekipleri, yaklaşık 3 kilometre olan mesafede olan iki depo arasında hat döşeme çalışmalarına başladı. Temmuz ayı sonuna kadar hat döşeme çalışmaları tamamlanarak, Alibodalar’a su verilmeye başlanacak.
TAŞIMA SU İLE DEĞİRMEN DÖNMEZ
Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, “Alibodalar Alanya’ya en yakın küçük yerleşim yerlerinden biri. Vatandaşlar yıllardır su ihtiyacını açılan kuyulardan temin ediyordu. Hatta ekiplerimiz bölgedeki depoya tankerle sürekli su takviyesi yapıyordu. “Taşıma suyla değirmen dönmez “ misali bu sorunu kökten çözmek için ASAT Alanya ekiplerimiz çalışmalarına başladı” dedi.
Son Güncelleme: 06.07.2017 23:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81