Zamanoğlu'ndan önemli seminer

Zamanoğlu'ndan önemli seminer

27 Nisan 2017 Perşembe 00:04
Zamanoğlu'ndan  önemli seminer
Sakine Nesibe Zamanoğlu Özel eğitim Uygulama Merkezi ve İş Eğitim Okulu ve Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Alanya Ticaret ve Sanayi Odası(ALTSO) Konferans salonunda dün Alanya'daki özel öğrencilerin aileleri, özel eğitim öğretmenleri ve rehber öğretmenlere Yrd. Doç. Dr. Ayten Düzkantar tarafından 'Özel gereksinimli bireylerde cinsel gelişim, cinsiyet eğitimi ve tacizden korunma' konulu konferans verildi. saat 10.00 ve saat 13.00'da iki ayrı oturum olarak gerçekleştirilen seminere Alanya Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Milli Eğitim Şube Müdürleri ve Sakine Nesibe Zamanoğlu Özel eğitim Uygulama Merkezi ve İş Eğitim Okulu Müdürü Ebru Bezci katıldı.
'1 YAŞINDAN SONRA ÇOCUKLARINIZIN ODASINI AYIRIN'
Sabah saat 10.00'da özel öğrencilerin ailelerine ailelerine yönelik verilen eğitimde konuşan Yrd. Doç. Dr. Ayten Düzkantar, "Çocuklarınıza aklı yokmul gibi davranmayın. Onlar herşeyi öğrenmek zorunda. Türüne özgü tüm donanımlar insanda vardır. Alt yapısı vardır herşey öğretilmelidir. Öncelikle çocuklarınızın 1 yaşından sonra odalarını ayırın ve sizin odanıza girmek için izin almayı öğretin. Bu kural 1 yaşında başlar, mezar taşına kadar devam eder. Bunu çocuklarınıza öğretin. Mahremiyet sınır algısı gelişmeyen çocuk bunu öğrenemez. Bir yaşına kadar sizin odanızda yatabilir bir yaşından sonra ise kesinlikle yatırmayın" dedi.
ÖĞRETMENLERE DE SEMİNER VERİLDİ
Yrd. Doç. Dr. Ayten Düzkantar, saat 13.00'da ki ikinci oturumda ise Alanya'daki özel eğitim öğretmenleri ve rehber öğretmenlere yönelik Cinsel Kimliğini Benimsetme, Cinsel Eğitimi, Geçiş Dönemi Eğitimi, Buluğ Çağı ve Sonrasında Cinsel Davranışların, Kontrolü ve Yönlendirilmesi, Tacizden Korunma Eğitimi, Bireylerin Tacizden Korunması, İzinsiz Fiziksel Teması Reddetme, Bireysel Alan Algısı Dokunulmazlık, Güven Çemberi Oluşturma, Bildirimde bulunma” konularını anlatarak katılımcılarla etkileşimli bir şekilde konuları değerlendirdi. - Mert CANTÜRK
Son Güncelleme: 27.04.2017 00:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81