Zabıtadan Ramazan denetimi

Alanya Belediyesi, bugün başlayan Ramazan ayı öncesinde dün merkez ve mahallelerdeki gıda işletmelerine yönelik denetimleri arttırdı.

Zabıtadan Ramazan denetimi

Alanya Belediyesi, bugün başlayan Ramazan ayı öncesinde dün merkez ve mahallelerdeki gıda işletmelerine yönelik denetimleri arttırdı.

15 Mayıs 2018 Salı 21:58
Zabıtadan Ramazan denetimi

Alanya Belediyesi, Zabıta Müdürü Hasan Akın, Zabıta Komiserleri, memurlar, çevre ve gıda mühendislerinden oluşan bir ekip, Alanya merkez ve mahallerdeki fırın işletmelerini denetlediler. Ekmek fırınlardan başlayan denetimlerin,  kasaplar, lokantalar, marketler gibi tüm işletmelerde Ramazan boyunca devam edeceği belirtildi. Alanya Belediyesi olarak gıda işletmelerine yönelik sürekli denetimlerin yapıldığını belirten Zabıta Müdürü Hasan Akın “Bugün itibari ile başlayan ramazan ayı öncesinde dün zabıta ve gıda mühendislerinden oluşan ekibimiz fırın ve gıda işletmelerine denetimlerini arttırdı. Halkımızın daha sağlıklı tüketim yapabilmeleri için ekibimiz merkez ve mahallelerde devamlı olarak denetimde bulunacaklar. Yılın her günü yapılan bu denetimlerimiz özellikle ramazan ayında fırınlara daha sık yapılacak. Yapılan denetimlerde şu ana kadar ciddi bir sorunla karşılaşmadık. Halkımızın sağlığı için denetimlerimizi aralıksız olarak sürdüreceğiz.’’ dedi. Zabıta ekipleri ve gıda mühendisleri tarafından yapılan denetimlerde, başta hijyen olmak üzere gıdaların soğuk hava depolarında saklanması, pişirme koşulları, kullanılan yağlar, malzemelerin kalitesi ve son kullanma tarihleri, haşere ilaçlaması ve dezenfekte, atık yağların saklanması ve yakıt tanklarının çevre güvenlikleri kontrol edildi.  – Mert CANTÜRK 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81