“Yörük’ten terörist olmaz”

ALTSO 2019 Yılı ilk olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. 2019 Yılının yol haritasının çıkarıldığı toplantıda konuşan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası kendisine kurulan kumpasa yönelik sert ifadeler kullanarak “Yörük’ten terörist olmaz” dedi.

“Yörük’ten terörist olmaz”

ALTSO 2019 Yılı ilk olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. 2019 Yılının yol haritasının çıkarıldığı toplantıda konuşan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası kendisine kurulan kumpasa yönelik sert ifadeler kullanarak “Yörük’ten terörist olmaz” dedi.

22 Ocak 2019 Salı 20:18
“Yörük’ten terörist olmaz”

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) 2019 yılı Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nı saat 14:00’da gerçekleştirdi. Yılın ilk toplantısına Sömestr tatili olması nedeniyle katılım beklenenin altında kalırken, mazeret bildirerek toplantıya katılmayan Meclis Başkanı Metin Atalay’ın yerin Başkan Vekili Selman Alaattinoğlu toplantıya başkanlık etti. 7 maddeden oluşan toplantı gündemi meclisin onayına sunuldu. Açılış ve yoklamanın ardından geçmiş toplantıya ilişkin gündem değerlendirildi ve 2018 yılı kesin mizanı, bilanço ve gelir gider tabloları meclisin onayına sunuldu ve oy birliği ile ibra edildi. 
İŞ MAKİNESİ TESCİL BELGESİ 124 TL OLDU
Toplantıda görüşülen bir diğer maddede ise 2018 yılında 100 TL olan İş Makinesi Tescil Belgesi’nin bedeli resmi gazetede yayımlanan yasa gereğince 124 TL’ye çıkarıldı. Değişiklik oy birliği ile kabul edildi. 
YOL HARİTASI ÇİZİLDİ
ALTSO Yönetim Kurulu faaliyetlerinin sunumu sırasında kürsüye çıkan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ilk olarak 2019 yılı ile ilgili olarak dilek ve temennilerini aktardı. Ardından da 2019 yılında takip edilecek projeleri aktaran Şahin, “Doğalgaz projemizin fiziki etüt çalışmaları sürüyor. Bununla birlikte Güzelbağ’da yapacağımız sanayi için 200 dönümlük araziyi bir araya toplamaya çalışıyoruz. 18.’nci madde çalışmaları ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin imar çalışmaları devam ediyor. Bu projenin yıl içerisinde takipçisi olacağız.” İfadelerini kullandı. 
AKDAĞ VE GOLF MERKEZİ AÇIKLAMASI

Yol haritasındaki projeleri aktarmaya devam eden Şahin, 2001 yılında yapılan ve zaman aşımına uğrayan Akdağ Kayak Merkezi için Ankara’dan gelen heyetin bölgeye götürüldüğünü söyledi. ALTSO Başkanı, “Heyeti bölgeye götürerek, arazinin orman vasfını kaybettiğini tescilledik. Proje Teşvik kapsamına alındı. Ayrıca golf projesini de unutmadık. İhale ilgisiz kaldı ancak biz bir golf kulübünü ilçeye kazandıracağız ve tekrardan golf merkezi projesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 2019 yılında bu projelerin de takipçisi olacağız.” Diye konuştu. 
MARKA OTELLER ÖNERİSİ
Yine 2019 yılında hayata geçirmeyi hedeflenen projelerden birinin de marka oteller olduğuna vurgu yapan Şahin, “Alanya’mızda marka otel ihtiyacımız var. Bununla ilgili turizmcilerimizden de büyük destek görüyoruz bu projeyi de sonuca ulaştırmak istiyoruz. Yine İskele’nin değişimi konuşmasında da dosyamız hazır çalışmalarımız sürüyor. Mahmutlar ve Konaklı’ya da noter gelmesi konusunda da önemli aşama kaydettik. ” İfadelerini kullandı. 
‘AHEP’E SAHİP ÇIKMALIYIZ’
“Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi’ne (AHEP) sahip çıkalım” diyen ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, “AHEP biraz atıl kaldı. ALKÜ iyice oturdu. Devletten bütçesi var. AHEP’e sahip çıkmalıyız. Belki yeni bir bina daha yapmalıyız. Biz AHEP’e bir araç tahsis ettik. Ancak daha fazla destek olmalıyız.” Dedi. 
KUMPASÇILARA SERT SÖZLER
15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası gözaltına alınarak cezaevine gönderilen ve daha sonra suçsuz olduğu anlaşıldıktan sonra serbest bırakılan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, konuşmalarının sonunda oldukça duygusaldı. Yaşanan sürece ilişkin sert sözler sarf eden Şahin, “Bize karşı bir kumpas düzenlendi. Gözaltına alındık, cezaevine gönderildik. Daha sonra bize kurulan kumpas ortaya çıktı ve serbest bırakıldık. Şimdi kumpasçılara kamu davası da açılması bizim devlete olan güvenimizi daha da arttırdı. Bana sahip çıktınız. Bana kumpas kuranlardan sonuna kadar yargı önünde hesap soracağım. Bunun sebebi de bana verdikleri zarardan ziyade bir daha başkalarına kumpas kurulmasın. Ben Sugözü Mahallesi’nde doğdum. Annem – babam Yörük. Yörük’ten terörist olmaz. Kimse kimseye kalleşlik yapmamalı.” Diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81