YILDIZIMIZ PARLIYOR

Bağımlılık Yapıcı Madde Danışma ve Ayakta Tedavi Merkezi (DAN-TE) açılışında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya ile ilgili müjdeler verdi.

YILDIZIMIZ PARLIYOR

Bağımlılık Yapıcı Madde Danışma ve Ayakta Tedavi Merkezi (DAN-TE) açılışında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya ile ilgili müjdeler verdi.

30 Aralık 2016 Cuma 21:55
YILDIZIMIZ  PARLIYOR
Bölge Hastanesi’nin Mart ayında açılacağını söyleyen Çavuşoğlu, "500 yataklı bir hastane açmak için de düğmeye bastık. Alanya'ya devletin tüm kurumlarını kazandırıyoruz ve buna devam edeceğiz. Alanya'da birlik beraberlik olduğu sürece Alanya parlayan yıldız olmaya devam eder” dedi.

Akdeniz bölgesinde bir ilk olma özelliğini taşıyan Bağımlılık Yapıcı Madde Danışma ve Ayakta Tedavi Merkezi (DAN-TE) dün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve kalabalık bir katılım ile açıldı. Programın açışında konuşan Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi Tevfik Yazan, Antalya'da bir ilk olan merkezin içinde müzik ve spor salonu olacağını, psikolog, resim ve diğer desteklerden oluşan ekip bulunacağını belirterek “Merkezin amacı insan odaklı hizmet. Son 13-14 senedir sağlıkta bakanlığımız kapsamlı bir dönüşüm gerçekleştirdi. Tek bir insanın kurtulması dünyanın kurtulması demek” dedi.  

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de Alanya’nın gelişip değiştiğini ifade ederek “Bu ve bu gibi projelere ihtiyaç var. Biz yerel yöneticiler her zaman sağlık, eğitim ve istihdam deriz. Bu vesileyle Bakan Çavuşoğlu sık sık bölgemizi ziyaret ettiği için kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

'ALANYA PARLAMAYA DEVAM EDİYOR'
AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Enç topluma yararlı merkez için tüm emeği geçenlere teşekkür ederek “Bu konuda Bakan Çavuşoğlu'na teşekkür ediyorum. Alanya kendisini çok seviyor. Alanya 19 ilçe içinde parlamaya devam ediyor” dedi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu madde bağımlıları ile ilgili eğitim, yönlendirme ve hayata kazandırma konusunun öneminden dolayı özellikle gelip açılışı yapmak istediğini vurgulayarak  madde bağımlılığına karşı yapılan mücadeleleri anlattı.

‘ALANYA SAĞLIK MERKEZİNE DÖNÜŞECEK’
Alanya'yı bir sağlık merkezine dönüştürmek için çabaların sürdüğünü ifade eden Çavuşoğlu, “Burası daha önce diş hastanesiydi. Benim doğduğum yere bir diş semt polikliniği açıyoruz. Burada yer bulunduğu için açılıyor. Sağlık merkezi olmak istiyorsak daha fazlasını yapmalıyız. Alanya'yı da nasıl bir eğitim merkezi yaptıysak sağlık merkezi de yoğun çaba serf ediyoruz. İnşallah Mart ayında Tıp Bayramı'nın kutlandığı günlerde Alanya'daki Eğitim ve Araştırma Hastanemizin açılışını yapacağız. Şuandaki Devlet Hastanesi'ni de bir uzmanlık hastanesine dönüştüreceğimizi söylüyorduk. Arkadaşlarla istişare ettik, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne dönüştürüyoruz. Orayı da inşallah tedavi merkezine dönüştürünce vatandaşlarımız rahatça tedavi olacaklar” diye konuştu.  

‘İLKLERİN İLÇESİ OLMAYA DEVAM EDECEK’
ALKÜ bünyesinde bir tıp fakültesinin kurulduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, “Daha üniversite kurulmadan bir ilçeye tıp fakültesi kurulan ilklerin ilçesi Alanya'dır. Alanya 14 senede olduğu gibi her zaman ilklerin ilçesi olmaya devam edecektir. Çünkü Alanya bunu hak ediyor. Rektörümüzle bunun yerini belirledik. Burada doktor yetiştireceğiz. Alanya'ya ilave 500 yataklı bir hastane açmak için düğmeye bastık. Hastaneyi kurmak yetmez. Şuandaki eğitim ve araştırma hastanesine ihtiyaç duyulan tüm üniteleri kuruyoruz ki vatandaşlar tedavi için başka yerlere gitmesin. İki üniversitemizi destekliyoruz” dedi.

'EĞİTİMİ DESTEKLEME VAKFI KURACAĞIM'
Yeni bir vakıf projesinden söz eden Çavuşoğlu, “Ben de eğitimi destekleme vakfını kurmayı düşünüyorum. Hem buradaki okullarımızı destekleyeceğiz. Hem de yurt içi ve dışında eğitim görmek isteyen evlatlarımıza da inşallah burs imkânı sağlayacağız. Sizlerin de desteği ile bu vakfı inşallah hayata geçireceğiz. Alanya'ya devletin tüm kurumlarını kazandırıyoruz” şeklinde konuştu.

'ADEM BAŞKANIN ÇALIŞMALARINA DESTEK VERİYORUZ'
Başkan Yücel’e DAN-‘TE binasını verdikleri için teşekkür eden Çavuşoğlu, “Adem Murat Yücel kardeşimin tüm çalışmalarına destek veriyoruz. Alanya'nın yıldızı parlıyor. Birlik beraberliğin olduğu yerde yıldız parlar. Gece de parlar gündüz de parlar. Güneş de daha mutlu doğar, mutlu bakar. Birlik beraberliğin olduğu yerde huzur olur, bereket olur” şeklinde konuşarak birlik beraberliğe vurgu yaptı.

İKİ KÖPRÜLÜ KAVŞAK YAPACAĞIZ
Çavuşoğlu, Alanya'yı kolay ulaşılabilir şehir yapmak için çalıştıklarını söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti: “Son zamanlarda şehir içi trafiğiyle ilgili şikayetler aldık. Bu sebeple Alanya'ya çok güzel bir çevre yolu yapıyoruz. Tünellerle beraber. Alanya'da şehre girmek istemeyenler o yolu kullanarak gideceği yere geçecek. Ticaret Lisesi ve Telekom kavşağına iki köprülü kavşak yapacağız. Alanya'ya veledrom kazandıracağız. Spor turizmine önem veriyoruz. Alanyaspor'u destekliyoruz. 2017'de Akdağ kayak merkezi ihaleye çıkacak.  

'ALANYALILAR VATANINI SEVER, KİMSEYE BOYUN EĞMEZ'
FETÖ'nun bir iğrenç yüzünü daha gördüm. Bunlar Rus Büyükelçisini öldürdü. Bize Türkiye'nin El Bab'ta ne işi var diyorlar. Orada olmasak bunlar Gaziantep'e havan atıyor. İstanbul'da canlı bomba patlatıyor. O bomba Alanya turizmini etkilemiyor mu? Bu konuda devletimize daha çok destek olmamız lazım. Benim Antalya ve Alanyalılara güvenim tamdır. Antalya ve Alanyalılar vatanını milletini sever. Bayrağına, demokrasisine sahip çıkar ve kimsenin karşısında da boyun eğmez”
Konuşmaların ardından DAN-TE, Bakan Çavuşoğlu ve katılımcıların kurdeleyi kesmesiyle açıldı.

ALANYA AÇILIŞTA BULUŞTU
Dinek'te eski diş hastanesinin olduğu binada hizmet verecek olan merkezin açılışına Çavuşoğlu’nun yanı sıra AK Parti Antaly Milletvekili Gökçen Enç, Antalya Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk, Alanya Kaymakam Vekili Nazmi Güllü, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Prof.Dr. Necat Yılmaz, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Musa Taşkın, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, TGF Genel Başkan Vekili ve AGC Başkanı Mehmet Ali Dim, MHP Antalya İl Başkanı Mustafa Aksoy, MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan,  ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, Büyükşehir Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney ve Yardımcısı Nurettin Uludağ, Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi Tevfik Yazan, Alanya Emniyet Müdürü Haşim Çakmaklı, Alanya eski Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, idari birim amirleri ve vatandaşlar katıldı. -

Mert CANTÜRK
Son Güncelleme: 30.12.2016 22:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81