Yeniacun'dan Yücel'e ziyaret

Yeniacun'dan Yücel'e ziyaret

07 Temmuz 2017 Cuma 00:14
Yeniacun'dan Yücel'e ziyaret
Yeni çıkardığı kitabı "Osmanlı Suriyesi'nde Bitmeyen Mücadele" ile son zamanların en öne çıkan yazarlarından olan akademisyen yazar Selim Han Yeniacun Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'i ziyaret etti. Alanyalı olan Yeniacun yeni çıkan kitabını Başkan Yücel'e hediye etti. Başkan Yücel'de ziyaretle ilgili, "Alanyalı akademisyen ve yazar Selim Han Yeniacun ziyaretimizde. Yeni çıkan "Osmanlı Suriyesi'nde Bitmeyen Mücadele'' kitabı hayırlı olsun. Başarılarının devamını dilerim." dedi. Yeniacun bilindiği üzere The Hebrew University of Jerusalem'de İsrail Çalışmalarıüzerine doktor eğitimini tamamlamış Amerika'nın ve misyonerlerinin Ortadoğu macerasının başlangıcını anlattığı "Osmanlı Suriyesi'nde Bitmeyen Mücadele kitabı 24 Mayıs itibariyle tüm kitapçılarda yerini almaya başlamıştı.
SELİM HAN YENİACUN KİMDİR?
1990 yılında Alanya'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğretimini Alanya'da tamamladıktan sonra Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünü başarıyla bitirdi. İstanbul'da Alanya'da başlamış olduğu siyasi kariyerine İstanbul Ülkü Ocakları İl Başkan Yardımcılığı ile devam etti. NATO üyesi ülkelerden seçilen başarılı gençlerin oluşturduğu Atlantik Antlaşması Gençlik Birliği'nde Türkiye delegasyonu genel sekreterliği görevini yerine getirdi. Marmara Üniversitesi'nde Orta Doğu ve İslam Ülkeleri Araştırmaları Enstitüsünde yüksek lisansını onur derecesiyle tamamladı. Yüksek lisansının ardından ise Türkiye Cumhuriyeti Devlet bursu ile Marmara Üniversitesi kadrolarında görevlendirilmek üzere İsrail'e doktora eğitimine gönderildi.  Akademisyen ve akademisyen adayı gençlerin bir araya toplandığı İstanbul Fikir ve Eğitim derneğinin kurucu başkanı olan Yeniacun Türk Kızılay'ı ile  beraber yürüttüğü "Suriyeli Sığınmacılar Raporu" ile hem STK çevrelerince hem de kamuoyu tarafından beğeni ve takdir toplamış, "Ermeni Meselesinin Yüzüncü Yılında Yalanlar, İddialar ve Gerçekler" adında ortak bir kitabı da geçtiğimiz senelerde çıkmıştır. Doktora çalışmasına devam eden Yeniacun'un 3 yıllık çalışması olan Osmanlı Suriyesi'nde Bitmeyen Mücadele kitabı 24 Mayıs itibariyle raflarda yerini aldı.
 
Son Güncelleme: 07.07.2017 00:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81