YAŞ YANMAYACAK

Alanya Televizyonu Kanal A’da yayınlanan Haberin Manşeti programına katılan Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, yapımcı ve program sunucusu Gaye Coşkun’un sorularını yanıtladı.

YAŞ YANMAYACAK

Alanya Televizyonu Kanal A’da yayınlanan Haberin Manşeti programına katılan Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, yapımcı ve program sunucusu Gaye Coşkun’un sorularını yanıtladı.

13 Kasım 2016 Pazar 20:20
YAŞ YANMAYACAK
OHAL dönemi başta olmak üzere turizmden, güvenliğe pek çok konulara açıklık getiren Kaymakam Tanrıseven, “Türkiye Cumhuriyetini bölmeye çalışan hangi terör örgütü olursa olsun mücadelemiz devam edecek” dedi.


KAYMAKAM TANRISEVEN’DEN ŞEHİT KAYMAKAMA BAŞSAĞLIĞI
Mardin’in Derik İlçesi Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk şehit edilmesinden dolayı son derece üzgün olduğunu ifade ederek programa başlayan Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven şunları söyledi: “Muhammet arkadaşımız 3 yıldır bölgede görev yapıyordu. Genç, dinamik bir kaymakamdı; memleketine hizmet için gece gündüz görevinin başındaydı. Teröristler tarafından şehit edildi. Terör örgütleri ne yaparsa yapsın amaçlarına ulaşamayacaklar. Babasının sözleri çok anlamlı. Ben de uzun yıllar doğuda görev yaptım. Durumu çok iyi anlıyorum. Bölgede görev yaparken Benim de lojmanım tarandı. Türk Milletinin başı sağ olsun.”
TANRISEVEN “ÖĞRENCİLERLE ALANYA’NIN NABZINI TUTUYORUZ”
Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesinde ders verdiğini belirten Kaymakam Tanrıseven, “Alanya Hep Üniversitesinde ‘Yerel Yönetimler ve Kültürel Miras’ konulu ders veriyorum. Geçen sene Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinde ders vermiştim. Öğrencilerle aram oldukça iyi. Güncel konuları değerlendirerek dersimizi işliyoruz. Öğrencilerle kentin nabzını tutuyoruz” dedi.
TANRISEVEN “TERÖRLE MÜCADELEMİZ SÜRECEK”
OHAL sürecini de değerlendiren Kaymakam Tanrıseven şöyle konuştu: “Hain darbe girişiminden sonra bu çeteler gerçek yüzlerini gösterdi. Çetelerle mücadelemiz sürecek. O gece tavrımı çok net ortaya koydum. 15 Temmuz gecesi saat 23.25 sularında Türkiye’de kamu görevlileri arasında sosyal medyadan ilk paylaşımı ben yaptım. ‘Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Çetelere teslim olmaz’ dedim. Bu çetelere karşı dik durma gereğini duydum ve rengimi belli ettim. O günden bu yana bütün terör örgütleri ile mücadelemiz aralıksız sürüyor. Türkiye Cumhuriyetini yıkmaya çalışan teröristler, Devlette barındırılmayacak. Bunun yanında suçluyu suçsuzu ayıracağız. Kurunun yanında yaşı yakmayacağız. Benim başkanlığımda İlçe Olağanüstü Hal Bürosu var. Kamu görevlileri ile ilgili incelemeler titizlikle devam ediyor. Bu örgütle ilgisi olmayanlar ayıklanıyor. Suç işlemeyen kendisinden korkmamalı fakat destek verenler de cezasını çekmeli. Önümüzdeki dönemde de açığa almalar ve göreve iade edilenler olacak. FETÖ’den dolayı görevden alınanlar ve ihraç edilenler arasında en fazla kurum eğitim camiası. Alanya Milli Eğitim Müdürlüğü gece-gündüz aralıksız çalışarak personel takviyesi yaptılar. Eğitim asla aksamadı. Alanya Milli Eğitim Müdürlüğü personelini tebrik ederim.”
“Geçmişte Alanya’da önemli yerlerde görev yapanların bazısı halen cezaevinde bazıları da firarda. Bir dönem bu örgüt Alanya’da etkin olmuş. Kim olursa olsun cezasını çekecek. Geçmişteki bazı olayların da FETÖ’nun oyunu olduğu ortaya çıktı. Toplumsal olaylarda FETÖ de kışkırtıcı rol oynadı. O dönemde sahte hesaplarla kışkırtma yapanlar meydanda yoktu. Masum insanları yem olarak kullandılar. Aslında ben de FETÖ mağduruyum. Adli mercilere, gerekli yerlere bizzat yazdım. Alanya üzerine oyun oynandı. FETÖ’cü hainlerin bir hesabı varsa, Cenab-ı Allah’ın da bir hesabı var.”
TANRISEVEN “ALANYA İÇİN UZUN VADELİ PROJELERİMİZ VAR”
Geçmişte göreve gidip-gelme konusuna da açıklık getiren Kaymakam Tanrıseven, “Burada 3. görev yılım. Alanya Kaymakamı herkese mavi boncuk dağıtmaz. Görevimiz devam ediyor. Bize Alanya Kaymakamlığı görevi verildi, en iyi şekilde yapma gayreti içindeyim. Alanya için uzun vadeli projelerim var. Bunların üzerinde çalışıyoruz. Yeni turizm sezonuna hazırlanıyoruz. Alanya’da bunları hayata geçireceğiz” dedi.
TANRISEVEN “BAŞKA PAZARLAR ARAYACAĞIZ”
Turizm ve Tarım sektörü ile ilgili soruları da yanıtlayan Kaymakam Tanrıseven şöyle konuştu: “İlk göreve başladığım Alanya Türkiye’nin Miami’si dedim. Alanya’nın sahilleri Miami’nin sahillerine benziyor. Antalya ile Miami’nin kardeş şehir olmak için adım atması güzel bir gelişmedir. Zor bir dönemde görev yapıyorum. Rus uçağının düşürülmesi gibi bir çok konular oldu. Alanya olarak sorunları aşacağız. Kendimiz ile ilgili konularda çalışmalar yapıyoruz. Gelen misafirlerimize Alanya’yı anlatıyoruz. Alanya’nın güvenli kent olması için çalışıyoruz. Geçen sezon kimsenin burnu bile kanamadı. Kolluk kuvvetleri dört dörtlük görevlerini yapıyorlar. Önümüzdeki sezona da hazırlıklı olarak gireceğiz. Alanya’nın tanıtımlarını iyi bir şekilde yapacağız. Rus pazarı dışında başka pazarlar arayacağız. Turistlerin ziyaretine sadece deniz, güneş, kum değil; tarihi ve kültürel mirasımızı da sunacağız. Ulaşamadığımız pazarlara ulaşacağız. Tarım sektöründe işlerimiz geçen yıla göre daha iyi durumda. Bunu daha da geliştireceğiz.
TANRISEVEN “4 HEDEF KOYDUM”
Alanya Kaymakamlığı görevine başladığı gün kendisine 4 hedef koyduğunu belirten Kaymakam Tanrıseven şunları kaydetti: “Turizm, tarım, eğitim ve spor önceliklerimiz demiştim. Göreve başladığım yıl Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi (AHEP) eğitime başladı. AHEP’in gelişmesi için her türlü desteği veriyoruz. Ardından Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) kuruldu. ALKÜ’nün de gelişmesi için kamu olarak destek veriyoruz. Futbolda geçen sezon sonuna doğru bir kampanya başlattık, kent havaya girdi ve tarihinde ilk kez Alanyasporumuz Süper Lige çıktı. Alanyaspor’un Süper Lige çıktığı gün en mutlu olduğum günlerden biriydi.
“ALANYA’NIN İTİCİ GÜCÜ ÇAVUŞOĞLU”
Göreve başladığı gün “Alanya’nın gururu bir Bakanımız var. Sayın Çavuoğlu’nun birikiminden yararlanacağız” diyen Tanrıseven, programda şunları söyledi: “Gerek AHEP’in gerek ALKÜ’nün kurulmasında, Alanya’da yüksek öğretimin gelişmesinde, turizmden spora her alanda Dışişleri Bakamınız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun büyük emeği var. Alanya ile ilgili her konuda Sayın Bakanımız büyük destek veriyor. Önümüzdeki dönemde de Hükümetimizin, Dışişleri Bakanımızın, Valimizin destekleri ile Kamu kurumları olarak, yerel yönetimler, sivil toplum, odalar ve vatandaşlarımızla birlikte Alanya’yı daha iyi yerlere getirme gayreti içinde olacağız.
TANRISEVEN “HANUTÇULUĞA ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”
Hanutçuluğa asla müsaade edilmeyeceğini belirten Kaymakam Tanrıseven konuşmasını şöyle tamamladı: “Hanutçulukla mücadelemiz devam ediyor. Kimseyi koruyup kollamadık. Emniyet ve Belediyeden gelen her tutanak doğrultusunda kapatma kararı verdim. Hatır gönül ile iş yapmadık, adaletli davrandık. Denetimlerimiz gelecek sene de devam edecek. Seneye iskele ve sahillerde de düzenlemeler yapacağız. Her şey daha iyi olacak”
Son Güncelleme: 13.11.2016 20:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81