Yaralı dağ keçisi korumaya alındı

Yaralı dağ keçisi korumaya alındı

14 Ağustos 2017 Pazartesi 20:14
Yaralı dağ keçisi  korumaya alındı
Alanya’da bir vatandaşın yaralı bulduğu dağ keçisi, Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğünde koruma altına alındı. Keçi sağlına kavuştuktan sonra tekrar doğaya salınacak. 
 
Alanya ilçe merkezinden yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta bulunan Kuşyuvası mevkiinde uçuruma düşen Capra Aegagrus cinsi yaban dağ keçisi bulan Selahattin Avara, keçiyi Alanya’daki evine getirerek, yetkililere haber verdi. Eve gelen Doğa Koruma ve Milli Parklar Alanya Şefliği ve Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, hayvanı tedavisi için Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne götürdü. Burada tedaviye alınan keçinin sağlığına kavuştuktan sonra doğaya salınacağı belirtildi.
Yaralı halde bulunan Capra Aegagrus cinsi yaban dağ keçisini duyarlı bir vatandaştan teslim aldıklarını aktaran Veteriner Hekim Hasan Eşit, Doğa Koruma ve Milli Parklar Alanya Şefliği ve Alanya Belediyesi olarak yaban hayvanlarının kurtarılması konusunda ortak çalışma yürüttüklerini söyledi. Eşit, “Bugün de bir vatandaşımızın duyarlı davranışıyla yaralı halde bulunmuş olan yaban keçisi Doğa Koruma ve Milli Parklar Alanya Şefliğine bildirildi. Neticede Milli Parklar Şefliği gelerek yerinde tespit yaptı ve Alanya Belediyesine haber üzerine biz buraya geldik. İlk muayenesini yaptık yaban keçisinin ve bundan sonraki tedavi sürecinin devamı için rehabilitasyon merkezine naklini gerçekleştireceğiz. Nakil aşamasından sonra da rehabilitasyon sürecini tamamlayınca da ve eski sağlına kavuşunca yine Milli Parklar Şefliği ile beraber doğal yaşama dönmesi için gerekli çalışmalar yapılacak” dedi.
Veteriner Hekim Hasan Eşit, “Keçinin fiziki yaralanmasında çok bir sıkıntı yok. Sol arka bacağında dramatik darbeye bağlı bir yara olduğunu görüyoruz. Esas sorun kafasını eğiyor. Halk arasında ‘delibaş hastalığı’ olarak bilinen ve daha çok koyunlarda rastlanılan ve bu keçide de gözlemlenen bir parazitin beyinde oluşturduğu rahatsızlık gibi görünüyor. Bununla ilgili olarakta gerekli tedavisini uygulayacağız” diye konuştu.
Dağ keçisini yaralı vaziyette bulduğunu kaydeden Selahattin Avara ise, keçiyi ölmesin diye getirdiğini ve yetkililere teslim ettiğini belirtti.
 
 
Son Güncelleme: 14.08.2017 20:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81