‘Uluslararası Müzeler Günü’ kutlandı

Alanya Arkeoloji Müzesi tarafından ‘Uluslararası Müzeler Günü’ kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

‘Uluslararası Müzeler Günü’ kutlandı

Alanya Arkeoloji Müzesi tarafından ‘Uluslararası Müzeler Günü’ kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

20 Mayıs 2018 Pazar 10:18
‘Uluslararası Müzeler Günü’ kutlandı


Bu yılın teması seçilen ‘Hiper Bağantılı Müzeler Yeni Yaklaşımlar Yeni Kitleler’ kapsamında Alanya Arkeoloji Müzesi’nde öğrenciler ile Alanya Huzurevi’nde ikamet eden yaşlılar bir araya getirildi. Öğrenciler ve huzurevi sakinlerinin müzeyi gezmesinin ardından diğer müzelere gönderilmek üzere birlikte kartpostallara mesajlar yazıldı.


“MÜZELER BİZİM MİSAFİR ODALARIMIZ”
Alanya Arkeoloji Müzesi’nde ‘Uluslararası Müzeler Günü’ etkinlikleri akşam da devam etti. Akşam düzenlenen progrma Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Arkeoloji Müzesi Müdürü Seher Türkmen, Kleopatra Otelciler Birliği Başkanı Servet Şakiroğlu,  Alanya Çevre Eğitim ve Mavi Bayrak Derneği (ALÇED) Başkanı Şerefnur Kayhan, Alanya eski Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, davetliler ile turistler katıldı. Programda bir konuşma yapan Müdür Türkmen, “Her yıl Uluslararası Müzeler Konseyi bir konu belirliyor. Bu seneki konu ‘Hiper Bağantılı Müzeler Yeni Yaklaşımlar Yeni Kitleler.’ Aslında düşündüğümüzde bunun arkasında ne kadar geniş  bir konunun olduğunu hemen anlayabiliyoruz. Müzeler o kadar çok kişiye, farklı yaş grubuna, farklı ülkelerden insanlara hitap ediyor ki bu nedenle bu konunun çok doğru olduğunu düşünüyorum. Alanya Arkeoloji Müzesi her zaman çocuk etkinlikleri, eğitim programlarını sürdürüyoruz. Bugün huzurevinden ve ilkokul ikinci sınıftan misafirlerimiz vardı. Onlar birbirleriyle kaynaşıp kartpostal yazıp farklı ülkelerdeki müzelere göndermek üzere kartpostallar oluşturdular. Bizim müzemizden sizin müzenize diye bir etkinlik geliştirdiler. Aslında müzeler iletişim kurmak, insanların birbirlerine yaklaşmasını ve tarihini anlaması için en uygun yerler. Bizler de bunu en iyi şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Özellikle Alanya gibi turizmin çok yoğun yaşandığı bir şehirde aslında müzeler ve ören yerleri bizim misafir odalarımız. Gerçekten bu misafir odalarında biz misafirlerimizi ne kadar iyi ağırlarsak o kadar iyi izlenimlerle onlar ülkelerine dönüyor. Bunun için bizler çaba sarf ediyoruz. Sizler de bizim yanımızdasınız. Teşekkür ediyoruz” dedi. Türkmen’in konuşmasının ardından müzik dinletisi sunuldu. Daha sonra Kadıini Mağarası’nda 2017 yılında yapılan kazı çalışmalarına ait eserlerin yer aldığı ‘Mutlak Karanlıktan Müzeye’ isimli sergi davetliler tarafından ziyaret edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81