Ukraynalılar Şevçenko’yu andı

Alanya’da yaşayan yerleşik Ukraynalılar, ülkelerindeki ünlü şair Taras Şevçenko’yu doğumunun 204'üncü yılında andı.

Ukraynalılar Şevçenko’yu andı

Alanya’da yaşayan yerleşik Ukraynalılar, ülkelerindeki ünlü şair Taras Şevçenko’yu doğumunun 204'üncü yılında andı.

13 Mart 2018 Salı 20:26
Ukraynalılar Şevçenko’yu andı

Geride bıraktığı eserleri ile modern Ukrayna dili ve edebiyatının temelini atanlardan biri olarak gösterilen şair Taras Şevçenko’yu Alanya’da yaşayan yerleşik Ukraynalılar doğumunun 204'üncü yılında andı.  Ukrayna Alanya Dayanışma Derneği Başkanı Ivan Tkachenko tarafından Alanya Hamdullah Emin Paşa (AHEP) Üniversitesi konferans salonunda şair için anma etkinliği düzenledi. Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu’nun yanı sıra birçok Ukrayna vatandaşının katıldığı anma etkinliğinde şair hakkında konuşmalar yapıldı. Etkinlikle ayrıca yöresel kıyafetlerini giyen Ukraynalılar şairin anısına şiir okudu, şarkılar söyledi ve çeşitli gösteriler sergiledi.  
Anma etkinlik hakkında bilgi veren Ukrayna Alanya Dayanışma Derneği Başkanı Ivan Tkachenko,  Şevçenko’nun geride bıraktığı eserleri ile modern Ukrayna dili ve edebiyatının temeli olarak gösterilen büyük şair olduğun söyledi. Tkachenko,” Dernek olarak ünlü şair Taras Şevçenko anısına böyle bir etkinlik düzenledi. Ukrayna Alanya Dayanışma Derneği olarak sosyal medyadan böyle bir etkinliği bilgisini verdik ve vatandaşlarımız katılım gösterdi” dedi.  Derneklerinin Alanya’da kısa önce faaliyette başladığını belirten Tkachenko, bu benzer birçok etkinlik ve çalışmalar yapılacağını aktararak şunları konuştu:” Bizim asıl amacımız Ukrayna ve Türkiye arasındaki bağları kurmak. Ukrayna’nın yöresel kültürünün tanıtmak” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81