Üçok'u andılar

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Alanya Şubesi, ADD Kurucularından Prof. Dr. Bahriye Üçok'u ölüm yıl dönümünde andı.

Üçok'u andılar

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Alanya Şubesi, ADD Kurucularından Prof. Dr. Bahriye Üçok'u ölüm yıl dönümünde andı.

06 Ekim 2016 Perşembe 00:16
Üçok'u andılar
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Alanya Şubesi, ADD Kurucularından Prof. Dr. Bahriye Üçok'u ölüm yıl dönümünde andı. Ölümünün 26'ncı dılı dolayısıyla gerçekelştirilen basın açıklamasını Alanya ADD Yazmanı Osman Bakıcı yaptı. Bakıcı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Atatürk’ün sonsuzluğa uğurlanışının ardından, devrim karşıtı sürecin başlamasıyla birlikte Cumhuriyetin temel niteliklerine, Atatürk ilke ve devrimlerine, özellikle Türkiye’de kadın haklarının, medeni eşitliğin, bilimin temeli olan laikliğe yönelik her türlü saldırı giderek artmış ve son yıllarda da doruk noktasına ulaşmıştır. Ne var ki, içinden geçtiğimiz süreçte Türk milleti için kurtuluş yolunun Atatürk ve O’nun devrimleri olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır”
Aydınlanma düşmanlarına sesleniyoruz: Çağdaş bir toplum ülküsüyle kurulmuş Laik ve Demokratik Türkiye Cumhuriyeti, her türlü engel ve sorunları aşarak, çağdaşlaşma yolundaki tarihsel yürüyüşünü sürdürecektir. Her bir Atatürk genci, her bir cumhuriyet yurttaşı Bahriye Üçok olmaya daima hazırdır. Taşıdığımız mücadele bayrağı Bahriye Üçok gibi devrim şehitlerimizin idealleriyle yükselecektir. Aramızdan ayrılışının 26. Yılında devrim şehidimiz, Atatürkçü Düşünce Derneği kurucularından Prof. Dr. Bahriye Üçok’ u saygıyla anıyoruz." - Mert CANTÜRK
Son Güncelleme: 06.10.2016 00:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81