Tok, iç mimarlığın Alanya'daki önemini anlattı

Tok Mimarlık sahibi genç iç mimar Hüseyin Tok, iç mimarlığın Alanya’da turizme katacağı katkının yanı sıra iç mimarinin önemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.Tok, iç mimarlığında yapıları daha yaşanabilir kılan ve ergonomik bir düzeye getiren önemli bir meslek olduğunu söyledi.

Tok, iç mimarlığın Alanya'daki önemini anlattı

Tok Mimarlık sahibi genç iç mimar Hüseyin Tok, iç mimarlığın Alanya’da turizme katacağı katkının yanı sıra iç mimarinin önemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.Tok, iç mimarlığında yapıları daha yaşanabilir kılan ve ergonomik bir düzeye getiren önemli bir meslek olduğunu söyledi.

13 Mart 2019 Çarşamba 20:25
Tok, iç mimarlığın Alanya'daki önemini anlattı

Alanya’nın genç iç mimarlarından Hüseyin Tok, iç mimarlığın Alanya’da turizme katacağı katkının yanı sıra iç mimarinin önemiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Kıbrıs Yakın Doğu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden mezun olan ve çok sayıda eğitim sertifikası sahibi da olan 24 yaşında ki Alanyalı İç Mimar Hüseyin Tok, iç mimarlığında yapıları daha yaşanabilir kılan ve ergonomik bir düzeye getiren önemli bir meslek olduğunu söyledi.  İç mimarlığın önemine değinen Tok şunları söyledi: “ Her ne kadar iç mimarlık dekorasyon temelinde bir meslek olarak anılsa da esasında öyle değildir. İç mimar, insanlara istekleri ve ihtiyaçları doğrultusunda konforlu yaşam alanları hazırlayıp ve aynı zamanda ticari yaşamlarını sürdürebilecekleri prestijli ve işlevsel yapılar oluşturmaktadır” dedi. 

‘MEKANLAR ARTIK İÇ MİMAR SAYESİNDE DAHA ERGONOMİK HALE GELİYOR’

Konuşmasına devam eden Tok, “İç mimarlık mesleğinin doğrudan hayata ve ticari yaşama dokunduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Mekanlar, iç mimar sayesinde daha anlamlı, daha işlevsel, daha aydınlık, daha ferah, daha konforlu ve en önemlisi daha ergonomik hale gelmektedir. Özellikle son yıllarda iç mimarlık daha da ön plana çıkmakta. İnsanlar yaşayacakları yeri bir profesyonel tarafından dizayn ettirmeyi tercih ediyor ve istediklerini veya mekanda ihtiyaç duyduğu şeyleri iç mimarın analizine teslim etmektedir. İç mimar ise analizini istek ve ihtiyaç çözümleri yaparak, ortaya beklentileri aşan kullanışlı mekanlar çıkartmaktadır” diye konuştu. 

‘KİŞİ ÖZEL VE ÖZGÜN TASARIMLAR YAPILIR’

Yaşaması konforlu, çalışması keyifli, atmosferiyle huzur dağıtan, detayları özel fakat bütünde bir anlam oluşturan iç mimarlık ofisleri sayesinde, insanlar daha modern ve zengin ortamlara kavuşuyor. İç mimarinin iş yaşamından ev yaşamına kadar her alanda nasıl incelikli çalışmalar gerçekleştirdiği ve yenilikçi çözümler ürettiği aşikardır. İç mimarlıktaki gelişim önem derecesiyle aynı doğru orantıda artış göstermektedir. Her seferinde farklı bir tarz, konfor alanı keşfetmek mümkündür. Zira iç mimar yenilikçi çözümleriyle birlikte kişiye özel ve özgün tasarımlara imza atmaktadır” dedi. 

‘EN İNCE DETAYA KADAR İLGİLENİYORUZ’

İç mimarların neler yaptığı ile ilgili de bilgi veren Tok, “İç mimarlar bilindiği üzere daha çok tasarım ve dekorasyon kısmıyla ilgilenir. Yani bir mimarın imar ettiği hazır yapının içindeki odaların lambasından perdesine kadar en ince detayıyla ilgilenmek durumundadır. Bütün bu incelikleri kullanıcının isteğine göre tasarlar. Tasarımların sadece şık olması yeterli değildir, aynı zamanda sağlam ve ergonomik olması da gereklidir. Yani kısaca iç mimarların daha çok ışık, renk ve materyalle çalıştığını söyleyebiliriz.”

‘MİMARİ BİR TASARIM O YERİ ULUSLARARASI ÇEKİM NOKTASI YAPABİLİR’

İç mimarlığın Alanya’da turizme katacağı katkıdan da bahseden genç İç mimar Hüseyin Tok, “Mimarlık ve turizm ilişkisinde iki yönlü bir etkileşim söz konusudur. Tarihi ya da güncel mimari yapıtlar, tanıklık, temsiliyet, anıtsallık, özgün veya başka olma değerleriyle turizmi tetikleyecek veya destekleyecek bir potansiyeli tariflerken, turizmin de mimarlık yapıtının anlam ve işlevini dönüştürmesi mümkündür. Denklemin bir ucunda, bir mimarlık eseri salt kendi varlığı ile bulunduğu yeri uluslararası bir çekim noktası haline getirebilir” şeklinde konuştu. – Mert CANTÜRK 

Son Güncelleme: 14.03.2019 10:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81