Tarımda seferberlik başlatıldı

Alanya Kent Konseyi Çevre Sağlığı, Doğayı Koruma, Tarım ve Hayvancılık Çalışma Grubu Yerel Gündem 21 Evi’nde toplantısını gerçekleştirdi.

Tarımda seferberlik başlatıldı

Alanya Kent Konseyi Çevre Sağlığı, Doğayı Koruma, Tarım ve Hayvancılık Çalışma Grubu Yerel Gündem 21 Evi’nde toplantısını gerçekleştirdi.

12 Temmuz 2018 Perşembe 22:00
Tarımda seferberlik başlatıldı

Toplantıya İlçe Tarım  ve Hayvancılık Müdürü  Mehmet  Rüzgar, Alanya kent Konseyi  Başkanı  Nurhan Özcan,Doğa Kurumu Milli Parklar Şefi  Mevlüt Kodal , Antalya Veterinerler  Odası Temsilcisi Kenan Ersoy, Alanya Sulama Birliği Müdüresi  Meryem Aydoğan , ALÇED  Temsilcisi Nurettin Karaca katıldı.
Kırsal kalkınma destekleri kapsamında olan Genç Çiftçi Projesi ve Köye Dönüş Projelerinin devlet teşvikinin üst noktada olduğu belirtildi. Konu ile ilgili açıklama yapan İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar , “Son dönemde devlet teşviki kırsal kalkınma alanında ciddi oranlara ulaştı. Özellikle gençler projeleriyle hem ülke tarımı ve ekonomisine katkıda bulunurken, yerel bazda çalışmaların da önü açılıyor. Köye dönüş projelerine ve genç çiftçi projelerine sıfır faizli kredilerin yanında proje bazında hibelerde veriliyor. Bu hibeler %50 de olabiliyor. Yerel halkın bilgilendirilmesi noktasında seferberlik başlattık. Kurum ve kuruluşlarla koordineli çalışıyoruz.” dedi.
Alanya Kent Konseyi öncülüğünde başlatılan “Alanya ve Çevresi Su Kabağı Geliştirme Projesi “ kapsamında elde edilen başarılar değerlendirilerek, su kabağının görünür olması için belediyelere bildirilerek orta refüjlere ekilmesi sağlandı.

Alanya’da yaşayan sokak hayvanları için de ayrı bir seferberlik başlatılması için çalışmalar başladı. Başta hayvanların can sağlığı, barınma ve yeme sorunları kapsamında kurumlar ve STK’lar ile birlikte seferberlik başlatılacak.
Alanya’da turizmi canlandırmak amacıyla bir köyün pilot bölge seçilerek lavanta bahçesine dönüştürülmesi için kurumlar ile iletişime geçilecek. Projenin Alanya’ya değer katacağını belirten çalışma grubu üyeleri Alanya’nın deniz, kum, güneşin yanında farklı alanlarda kendini göstermesi gerektiğini belirttiler.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81