Şubatta açılacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Dim Barajı üzerine yaptığı ve çevre köyleri birbirine bağlayan Ak Köprü'de asfalt döküm çalışmaları başladı. Büyükşehir Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, "Köprü Şubat'ta açılacak" dedi.

Şubatta açılacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Dim Barajı üzerine yaptığı ve çevre köyleri birbirine bağlayan Ak Köprü'de asfalt döküm çalışmaları başladı. Büyükşehir Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, "Köprü Şubat'ta açılacak" dedi.

30 Ocak 2017 Pazartesi 19:52
Şubatta açılacak

Geçtiğimiz yıl Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından temeli atılan Ak Köprü inşaatı tamamlandı. Dim Barajı Gölü’nün üzerine inşa edilen köprünün iki ucu birleşti. Başkan Türel’in seçimlerden önce sözünü verdiği, Alanya için büyük önem taşıyan köprü açılış için gün sayıyor. 190 metre uzunluğunda ve 10 metre genişliğindeki köprü, Dim Barajı çevresindeki 12 mahalleye ulaşımı sağlarken, aynı zamanda bölge turizminin gelişimi için de büyük önem taşıyor.

'BÜYÜK YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR'
Yaklaşık 7 milyon TL harcanarak Alanya’ya kazandırılan Ak Köprü, yöre halkı tarafından 4. Boğaz Köprüsü olarak anılıyor. Dim Barajı Gölü üzerinde yükselen köprüde artık son rötuşlar yapılırken, bağlantı yollarının asfaltlanmasına da başlandı. Kısa süre sonra tamamlanacak çalışmaların ardından köprünün Şubat ayında trafiğe açılması planlanıyor. Dün yapılan çalışmaları Antalya Büyükşehir Belediyesi İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir ve Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney yerinde inceleyip, çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Büyükşehir Koordinatörü Hüseyin Güney, “Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya’ya büyük  yatırımlarına devam ediyor. Her ay ya bir açılış ya da bir temel atma töreni yapıyoruz. Ak Köprü sadece 12 mahalleyi birbirine bağlamayacak, bir cazibe alanı olan Dim bölgesine yerli ve yabancı turistlerin gelmesini de sağlayacak" dedi.

'ÇEVREYOLU 2018'DE AÇILACAK'
Öte yandan, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Karayolları Bölge Müdürlüğü ile ortaklaşa yaptığı ve 56 milyon TL ihale bedeli olan Ticaret Lisesi ve Telekom Kavşağı Katlı Köprülü Kavşak Projesi çalışmaları da son sürat devam ediyor. Yeni Çevreyolu güzergahının en önemli noktalarından biri olan kavşağın sondaj çalışmaları yapılmaya başlandı. Alanya’nın trafik sorununa köklü çözüm getirecek yeni Alanya Çevreyolu Projesi hakkında bilgi veren Büyükşehir Koordinatörü Güney, "İlk etapta tamamlanacak Alanya Kargıcak arasındaki 15 kilometrelik bölümünde yol yapım ve tünel çalışmaları devam ediyor. İkinci etabı olan Kargıcak Yeşilöz arasındaki bölümünde ise proje ve diğer çalışmalar yapılıyor. Çevreyolu'nun ilk etabının 2018 yılı sonu itibariyle açılması hedefleniyor" dedi.
Son Güncelleme: 30.01.2017 20:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81