STK'lardan tam destek

Zabıta ve emniyet yetkilileri tarafından mahallelerde esnafa yönelik yapılan uyarı ve bilgilendirme toplantılarına tam destek veren sivil toplum örgütü temsilcileri bu tür toplantıların devam etmesini istediler.

STK'lardan tam destek

Zabıta ve emniyet yetkilileri tarafından mahallelerde esnafa yönelik yapılan uyarı ve bilgilendirme toplantılarına tam destek veren sivil toplum örgütü temsilcileri bu tür toplantıların devam etmesini istediler.

15 Nisan 2018 Pazar 21:44
STK'lardan  tam destek

"TİCARETTE DÜRÜST OLALIM"
ALTİD Başkanı Burhan Sili, sezon öncesi emniyet ve zabıta tarafından yapılan uyarıların olumlu olduğunu belirterek şöyle konuştu, "Bölgemize gelen turistin güven ve huzur içerisinde dolaşması son derece önemli. Ayrıca bizim turistlerle yapacağımız ticarette dürüst olmamız gerekli. Ümit ediyorum ki tüm esnaf kardeşlerimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da misafirlerimiz olan turistler için gerekeni yapmaya devam edecekler."
"2017'NİN ÜZERİNDE BİR SEZON OLACAK"
Her hangi bir aksiliğin olmaması halinde 2017 sezonunu üzerinde bir performans sergileneceğini söyleyen Sili, "2014, 2105 yılı rakamlarına sayısal anlamda ulaşsak bile gelir anlamında şu anda ulaşma gibi bir durumumuz söz konusu değil. Ancak bir iki sene sonra gelir anlamında da o boyutlara ulaşacağız. Genel anlamıyla dış pazarlardan sezonunu iyi geçeceğine dair olumlu bilgiler geliyor." şeklinde konuştu.
İskandinav pazarında ortalama yüzde 30'luk bir artış söz konusu. Son iki yılda yüzde 50 gibi bir azalma olduğundan dolayı oranlar böyle. Örneğin Alman pazarında 3.5 milyon Alman turist gelirken 1 milyon 600 bine kadar bu rakam düşmüştü. Yüzde 30 arttığını var sayarsak 2 milyon rakamına gelecek. En azından bizler adına sevindirici bir artış trendine girildi. Diğer tüm Avrupa pazarlarında da artış gözüküyor. Olumsuzluk ortadan kalktı" dedi.
"DÖVİZ ARTIŞI OLUMSUZ ETKİLER"

Dövizde yaşanan tırmanışın turizmci açısından olumsuz olduğunu da söyleyen Sili, "Dövizin artıyı bizlerin çok arzu ettiği bir durum değil. İnsanlar genel olarak gelir olarak değerlendiriyor. Döviz artışı ile birlikte maliyetler de artıyor. Döviz anlamında stabil geliri gider bizim tercihimizdir. Ümit ederiz kısa zamanda döviz kendini toparlar" dedi.
"MİSAFİR MUAMMELESİ YAPILSIN"
ALANYA Esnaf Ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuri Demir, yapılan uyarılara destek vererek, "Turisti darıltması çok kolay, tekrar kazanması çok zor. Mümkün olduğu kadar alış verişlerde daha dikkatli olup, turistin kolundan çekme gibi çığırtkanlık olayları yapmayalım. Herkes yanındaki çalışanına sahip çıksın. Turizme zarar vermeyelim. Bindiğimiz dalı kesmeyelim. Bu sene turistimize elimizden gelini yapalım. Turist olarak görmeyelim, misafir olarak görelim. Kendi yanımızdaki çalışanları da uyaralım. En ufak rahatsızlık vermeden sezonumuzu güzel geçirelim. Bir sonraki sezonun daha güzel olsun" ifadelerini kullandı.
"WHATSAPP ŞİKÂYET HATTI OLUŞTURDUK"
Alanya Otelciler Pansiyoncular Lokantacılar Kafeteryacılar Ve Turistik Eşya Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci, "Genel anlamda bizde bu konuyla alakalı esnaflarımızı üyelerimizi bilgilendirecek bir uyarı paketi hazırladık. Çok iyi bir sezon beklerken bazı hataları yapmamamız lazım. Çığırtkanlık ve hanutçuluk konularını kapsıyor uyarılarımız. 2018 yılını esnafımızın çok iyi değerlendirmesi gerekiyor. Bunun da manası 2019 ve 20120'yi yıllara esnafımız bu sezondan yatırım yapacaktır. Bu bilinç içerisinde hareket etmeliyiz. Çığırtkanlık ve hanutçuluğu tamamen sıfırlamalıyız. Fiyat tarifelerini ise oluşturduk. Bu tarifeleri esnafımıza vereceğiz ve mutlaka bu tarifelere uymaları gerekiyor. Ayrıca kaçak çalışan işyerleri konusunda da oda olarak Whats App hattı oluşturduk. Bu konuda birçok uyarı ve şikâyet geliyor. Bizlerde gereğini yapıyoruz. Bu konuda belediye ile ortak bir çalışma yürüteceğiz. Bu yıl çok önemli. İleriki yıllar için vereceğimiz en önemli sınav bu sezon olacak. Bu önem sadece bizim esnafımız açısından değil tüm esnaflar ve kurumlar içinde aynı derecede önemli" dedi.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81