‘Şehre yeni hava katacak’

Meclisin son bölümünde ise hazırlanan ve yapımı planlanan yeni Cuma Pazarı projesi tanıtıldı. Hazırlanan plan ve proje meclis üyelerinin oylamasına sunuldu ve kabul edildi.

‘Şehre yeni hava katacak’

Meclisin son bölümünde ise hazırlanan ve yapımı planlanan yeni Cuma Pazarı projesi tanıtıldı. Hazırlanan plan ve proje meclis üyelerinin oylamasına sunuldu ve kabul edildi.

06 Mart 2018 Salı 21:01
‘Şehre yeni hava katacak’

Talha Mimarlık sahibi Mimar Talha Aksever proje ile ilgili katılımcılara bilgi verdi. Aksever, “Kuzey batısında ulaşım aksı olan bir yer. Yukarısında düğün salonu, yürüyüş aksı ve dükkanlar olmak üzere aksların olduğu bir proje hazırladık. Tasarımın en önemli ayaklarından birisi iklim koşulları oldu, bu alan biraz zorladı bu nedenle. Aynı zamanda haftada bir kez kullanılan bir alan. Dünyada örnekleri bolca olan kullanışlı bir proje hazırlanıyor. Pazar kurulumun dışındaki günlerde otopark olarak kullanılabilecek. Burayı çok değerli bir meydan haline getirmek bizim ana ilkemiz oldu. Güney kısmında kot farkı olduğu için binevi açık bodrum kat olacak. Birinci kat ise hem çok amaçlı salon hem de düğün salonu olarak kullanılabilecek. Yaklaşık bin kişilik de kapasitesi bulunacak. Salon gerektiği takdirde ikiye de bölünebilecek. Öte yandan ikinci bir bodrum kat olacak ve 650 araçlık kapasitesi bulunacak” diye konuştu.

‘MODERN BİR GÖRÜNÜM OLACAK’
Proje ilgili konuşan Başkan Yücel, “Yarı açık olarak yol kotunun altında tasarlanan pazar alanın altı (yani bodrum katı) kapalı otopark, onun üstü ise ticari ve sosyal alanlardan oluşacak. Yine pazarın kurulduğu yarı açık alan da pazar harici günlerde otopark olarak kullanılacak. Bu proje, son derece sıkışık olan Cuma pazarı bölgesine nefes aldıracak bir tasarım olarak karşımıza çıkıyor. Bu anlamda doğal hava akışına izin verecek yapısal özellikler ve tasarım yaklaşımıyla da mikroklimatik etki sağlanmış olup konforlu ve işlevsel bir pazar yeri düşünüldü. Alanın ticari değeri düşünüldüğünde ise kuzeydoğu yoğunluğu artan dükkan çözümlemeleri alanın gayrimenkul değerini arttırırken aynı zamanda alana mekânsal bir zenginlik kazandırmaktadır. Kuzey kısımda üst kotta düşünülen düğün salonu binası cephe tasarımıyla alanı zenginleştiren çok fonksiyonlu modern bir görünüm sağlıyor. Projeyi yaz aylarına kadar ihaleye çıkartıp, kasım ayı gibi kazma vurmak istiyoruz. İnşaat süreci de bir seneyi bulacaktır diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81