Şehit Emanetleri Alanya'da

Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC), Türkiye'nin çeşitli yerlerindeki terör olaylarında yaşamını yitiren 174 şehidin kıyafet ve eşyalarından oluşan Şehit Emanetleri Sergisi'ni Alanya'ya getirdi.

Şehit Emanetleri Alanya'da

Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC), Türkiye'nin çeşitli yerlerindeki terör olaylarında yaşamını yitiren 174 şehidin kıyafet ve eşyalarından oluşan Şehit Emanetleri Sergisi'ni Alanya'ya getirdi.

16 Aralık 2018 Pazar 19:31
Şehit Emanetleri Alanya'da

Alanya'da 18'incisi düzenlenen, Özal’dan Yazıcıoğlu’na, Savcı Kiraz’dan Eşref Bitlis’e kadar birçok isimli ve isimsiz şehidimizin kişisel eşyalarından oluşan Şehit Emanetleri Sergisi, Alanya Belediyesi ve Şehit Aileleri Birliği'nin katkılarıyla gerçekleşiyor. Sergide Alanya'nın şehitlerine ait eşyalar da yer alıyor. Serginin açılışı bugün Alanya Kültür Merkezi'nde (AKM) törenle gerçekleştirildi. Açılışa Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre, Alanya Emniyet Müdürü Alper Avcı, Alanya protokolü siyasi partilerin ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, oda ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı. Açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından ise Kuran-ı Kerim tilavetini okumak üzere Alanya hafızlarından Musa Tuncer kürsüde yerini aldı. Tuncer’in ardından ise Alanya Müftüsü İhsan İlhan tarafından dua okundu. 
‘VERME, DÜNYALARI ALSAN DA, BU CENNET VATANI’ 
Şehit Emanetleri Sergisi’ni Alanya halkıyla buluşturan Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ali Dim "Bugün burada çok kutsal saydığımız bir amaç için bulunuyoruz. Şehitlerimizin emanetleri denilince benim aklıma ilk olarak vatan geliyor. İçimizden insanlardı onlar. Vatanımız için canlarını feda ettiler. Hepsinden hatıralar kaldı. Bu hatıralardan bazılarını göreceksiniz” sözleriyle başladığı konuşmasını Mehmet Akif Ersoy’un “Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma sakın. Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın. Doğacaktır sana va'dettiği günler Hakk'ın. Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın. Bastığın yerleri ‘Toprak!’ diyerek geçme, tanı! Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı. Sen şehid oğlusun, incitme, yazıktır, atanı. Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı. Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda! Canı, cananı, bütün varımı alsın da Huda, Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda” dizeleriyle sonlandırdı. 
‘TEK AMACIMIZ ŞEHİTLERİMİZİ UNUTTURMAMAK’

Duayen gazeteci Mehmet Ali Dim’in ardından Şehit Aileleri Birliği adına Menderes Kılıçarslan kürsüde yerini aldı. Kılıçarslan yapmış olduğu konuşmasında “Mehmet Ali bey gerçekleri söyledi. Biz bu işi gönüllü olarak yapıyoruz. Okulumuzda şehitler köşesi oluşturmak istedik. Baktık ki ailelerimiz den güzel bir ilgi var. Onlar bize ‘Şehitlerimizi unutturmayın’ dediler. Biz de onlardan yalnızca dua istedik. Allah hepsinden razı olsun. Burada 174 şehidimizin emanetleri var. Ailelerinden bizzat temin edilen eşyalar. Amacımız şehitlerimizi unutturmamak. Ücret talep etmiyoruz. Bu sergi kapsamında herhangi bir ayrım söz konusu değildir. Şehidin partisi olmaz. Biz bu yola baş koyduk. Hiçbir siyasi partinin çatısı altında değiliz. Tamamen gönüllülük esasına yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Mehmet Ali beye bir kez daha böylesi anlamlı bir sergiye önderlik ettiği için teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi. 
‘BİR TANE CENNET DEĞİL, BİNLERCESİ BU VATANA FEDA OLSUN’
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), terör unsurlarına karşı Afrin’de yürüttüğü ‘Zeytin Dalı Harekatı’nın 4’üncü gününde şehit olan Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta’nın eşi öğretmen Saide Üstüner Usta yapmış olduğu konuşmasıyla duygu dolu anlar yaşattı. Yanı sıra Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'na düzenlenen bombalı saldırıda vücuduna isabet eden misket bombası ile şehit düşen 23 yaşındaki Komiser Yardımcısı Cennet Yiğit’in babası Yahya Yiğit de yapmış olduğu konuşmada "Bu vatana evladımızı şehit verdik. Evladımız burada doğdu, büyüdü, okudu. Ankara’da okurken polis akademisiyle tanıştı. Komiser Yardımcısı olarak mezun oldu. Çocukluktan bu yana bir ukdesi vardı. Oldu Allah’a çok şükür. Birimlerine dağıtım yapılırken Cennet ‘Ben özel harekatçı olacağım’ dedi. Karşı çıktık. İkna edemedik. En sonra bana bir cümle kullandı. Dedi ki: ‘Baba benim şehit olmamı istemiyor musun?’ Allah kısmet etti. Bir tane Cennet değil, binlercesi bu vatanda feda olsun” dedi. 
‘BİNLERCE YILLIK TOPRAKLARI BİZLERE VATAN YAPAN ŞEHİTLERİMİZDİR’
Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu ise "Basınımızın böyle güzel bir sergiyi Alanya halkına sunması son derece anlamlı, teşekkürlerimi sunuyorum. Binlerce yıllık bu toprakları bize vatan yapan sayısız kahramanlarımız için ne yapsak azdır. Devletimiz olması gereken ihtiyaçları elbette karşılamakta ama asıl anlamlı olan unutmamak adına yapılan bu etkinlikler. Özellikle yeni yetişen neslin şehitlerimizi tanıyarak, ülkesinin, milletinin değerlerine sahip çıkarak büyümesi çok önemli. Böylesi bir serginin açılışını yapmak çok kıymetli. Bu sergi için önderlik eden başta Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ali Dim’e olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Alanya vefalı insanların yaşadığı bir yer. Bu sergide bunun bir göstergesi. Şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Gazilerimizi ve yakınlarını da selamlıyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81