‘Şahin hiçbir zaman kendi çıkarları için kapımı çalmadı’

ALTSO’da Başkan Mehmet Şahin’e hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Şahin’e övgüler yağdırdı. Çavuşoğlu, “Mehmet başkan geride kalan 5 yılda en çok benim başımı ağrıttı. Ama hiç bir zaman kendi çıkarları için kapımı çalmadı" dedi. Ayrıca Şahin’e FETÖ kumpası kurulduğunu da söyleyen Çavuşoğlu, “Şahin’in arkasında durdum. Çünkü biliyorum ki Şahin vatanseverdir ve milletinin bekasının peşindedir” diye konuştu.

‘Şahin hiçbir zaman kendi çıkarları için kapımı çalmadı’

ALTSO’da Başkan Mehmet Şahin’e hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Şahin’e övgüler yağdırdı. Çavuşoğlu, “Mehmet başkan geride kalan 5 yılda en çok benim başımı ağrıttı. Ama hiç bir zaman kendi çıkarları için kapımı çalmadı" dedi. Ayrıca Şahin’e FETÖ kumpası kurulduğunu da söyleyen Çavuşoğlu, “Şahin’in arkasında durdum. Çünkü biliyorum ki Şahin vatanseverdir ve milletinin bekasının peşindedir” diye konuştu.

06 Nisan 2018 Cuma 22:16
‘Şahin hiçbir zaman kendi  çıkarları için kapımı çalmadı’

Bir dizi temaslarda bulunmak için geldiği Alanya’da 4 Nisan Çarşamba günü gerçekleştirilen ALTSO seçimlerini farklı bir şekilde kazanarak güven tazeleyen ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’i de ziyaret eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu önemli açıklamalarda bulundu.  ALTSO Konferans salonunda gerçekleştirilen ziyarette açılış konuşmasını ALTSO Başkanı Mehmet Şahin yaptı. Şahin, seçimin sadece bir prosedür olduğuna dikkat çekerek, "Seçim hizmet yolunda bir basamaktı. Ben ve ekip arkadaşlarım kaldığımız yerden hizmete devam edeceğiz. Tabi ki bizim hizmet yolunda takım kaptanımız hep Sayın Bakanımız oldu. Biz han istedik o hamam yaptı. Allah ondan razı olsun. Biz ailemizden ve ondan aldığımız öğütler neticesinde seçimde her zaman ilkeli davrandık. Asla kimsenin kişilik haklarına ve saygınlığına laf etmedik. Bu başarıda çalışma arkadaşlarımın da rolü çok büyük. Kendilerine buradan teşekkür ediyorum. Hedefimiz ve vizyonumuz her zaman olduğu gibi Koordinasyonlu, uzlaşıcı, birlik ve beraberlik içinde Alanya'mıza hizmet etmek olmaya devam edecektir" dedi.
‘HİÇ BİR ZAMAN KENDİ ÇIKARLARI İÇİN KAPIMI ÇALMADI’
Son olarak söz alan Bakan Çavuşoğlu, Şahin'e övgüler yağdırarak, "Mehmet başkan geride kalan 5 yılda en çok benim başımı ağrıttı. Ama hiç bir zaman kendi çıkarları için kapımı çalmadı" dedi. "Bugün bir kez daha doğup büyüdüğümüz ata yurdumuzda sizlerle birlikte olmaktan gurur duyuyorum" diyen Bakan Çavuşoğlu, hükümet olarak 16 yıldır izledikleri hizmet politikasını, "Dış politikadan bir an olsun boşluk bulsak buraya gelip Antalya'mızla ilgileniyoruz. Yaylaya gidip, köylere gidip hizmetleri yerinde inceliyoruz. 16-17 yıldır bu anlayışla hizmet ediyoruz" ifadeleriyle tanımladı. 
‘YERLİ TURİSTİ HOR GÖRMEYELİM’
Bakan Çavuşoğlu, "Alanya’nın trafiği rahatlasın diye otoban ihalesi yapacağız yakında. Proje etütleri bitti. Kuş Yuvası'ndan Mahmutlar'a otoyolu indireceğiz. Gündoğmuş'tan Güzelbağ'a yol çalışması başladı. Ben de çiftçi çocuğuyum, Rusya ile tarım engelleri kalktı. Şimdi sıra geldi vizeye, onunla ilgili de çalışmaları yapıyoruz. Yakında onu da kaldıracağız. Alanya’nın batısında, Konaklı'da 300 yataklı hastane çalışmamızı başlattık. Cikcilli üstündeki alanda Tıp Fakültesi inşaatını başlatıyoruz. Alanya sağlık turizminin başkenti olsun diye çalışıyoruz. Özel ve devlet hastaneleriyle birlikte Alanya’da on binlerce turist gelip tedavi olacak. Turizmde vizyonu büyütmemiz lazım. Alanya’yı Türkiye’de de tanıtmalıyız. Yerli turisti hor görmeyelim. Yerli turistin önemini zor günlerde gördük. Yukarıdan bakmak çok yanlış. Geleneksel Alanya misafirperverliğini göstermek gerekiyor" dedi. 
‘ALANYA BİR DÜNYA MARKASIDIR’
Alanya’daki eski tarihi evlerin butik otele çevrilmesi gerektiğini belirten Bakan Çavuşoğlu, "Alanya’da geceleme fiyatı bin lira olurdu. Yatırım yapıyoruz, para kazanmamız lazım. Hastaneleri niye yapıyoruz sağlık turizmi için. Akdağ da bunun için, golf de bunun için. Kış aylarında spor turizminin önemini artıracağız. Veledrom yaparak bisiklet takımlarını Alanya’ya getireceğiz. Alanya canlı olsun diye uğraş veriyoruz. Kış aylarında Alanya üniversiteli gençlerle doldu. Apart oteller bile yurda döndüler ve şimdi doldu. Alanya bir huzur şehri oldu. Bir kardeş, dost olarak uyarıyorum. 'Biraz para kazanacağım' diye kimse huzur kenti imajını bozmaya kalkmasın. Bu imajı bozdurtmayız. Alanya bir dünya markasıdır. Ben her zaman sizlerin bir kardeşiyim" diye konuştu. 
‘ALANYA TURİZMİNİN KALİTESİNİ KORUYALIM’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde Alanya'ya hizmetler getirdiklerini ifade eden Bakan Çavuşoğlu, Alanya'nın iki üniversitesi, yeni ve büyük devlet hastanesi ile sunduğu turizm imkanları noktasında ilklerin şehri olmayı başardığını söyledi. Alanya'nın sağlık turizminde dünyada öncü olacağını söyleyen Bakan Çavuşoğlu, yeni hastanedeki eksikleri en kısa sürede tamamlayacaklarını ve ilk atama döneminde doktor açığını kapatacaklarını belirtti. Alanya'da kış aylarının artık eskisi kadar kötü olmadığını, açılan üniversiteler ve bu üniversitelere gelen öğrencilerle Alanya'nın daha dinamik bir yapıya büründüğünü aktaran Bakan Çavuşoğlu, "Alanya bir huzur şehri oldu. Öğrenci sayısını 70 bine çıkardığımız zaman Alanya yaz kış dolu olacak. Ama bu bizi şımartmasın. Alanya’nın ve turizmin kalitesini koruyalım" diye konuştu.

 'BURAYA GELİP BAKANLIK TASLAMADIM' 
ALTSO seçimlerine de değinen Bakan Çavuşoğlu, iki mütevazi adayın yine aynı mütevazilikte bir seçim süreci geçirdiğini söyleyerek, şahsi olarak iki tarafa da seçim süresince eşit yaklaştığını söyledi. Esnafın tercihi Şahin'den yana yapmasının Şahin'in başarılı çalışmalarından dolayı olduğunu söyleyen Bakan Çavuşoğlu, "Hiç bir zaman buraya gelip bakanlık taslamadım. Bu tür seçimler olduğu zaman tarafsız kalıyoruz. Eğer biz burada taraf olursak halkımızın iradesine karşı baskı olmuş oluruz ve bu büyük bir ayıptır. O zaman bize halk Osmanlı tokadını vurur" diyerek seçimde taraf olan kesimlere ince mesajlar verdi. 
‘ŞAHİN’İN ARKASINDA DURDUM, ÇÜNKÜ ŞAHİN VATANSEVERDİR’
ALTSO Başkanı Mehmet Şahin'e terör örgütlerinin komplo kurduğunu, bu süreçte Şahin'in arkasında hiç çekinmeden durduğunu söyleyen Bakan Çavuşoğlu, "Biz Allah’ın belası FETÖ ile mücadele ederken Mehmet Şahin’e de komplo kurdular. Arkasında durdum. Çünkü biliyorum ki Şahin vatanseverdir, milletinin bekasının peşindedir. Biliyorum ki Şahin odadan FETÖ'cüleri kovan ilk isimdir. Biz bu mücadeleyi verirken bazıları da kendi hesaplarını görmeye çalışıyorlar. Ama adalet onlardan da hesap sorar ve soracakta. 
‘BU MİLLETİ KİMSE KORKUTAMAZ’
35 sene önce Hayri Doğan'a hırsız diyorlardı, adam borç içinde öldü. Cengiz Aydoğan keza. Aileleri de karıştıranlar oldu. Kısaca Alanya’da garip güruhlar vardı. Ama hepsinin modası geçti. Yeni nesil bu tür işlere prim vermiyor. Milletin ve devletin verdiği gücü halka kullananlara bakın, zavallı ve aciz insanlardır.  Hepsi de psikolojik sorunlu insanlardır. Kendisine güvenen insan koltuktan güç almaya çalışmaz. O koltuğa güç vermeye çalışıyor. Bir mevki ve makama geldiği zaman da başkalarına güç olarak kullanmaz. Hizmet aracı olarak kullanır. Bu millet 15 Temmuz’da tankın, tüfeğin, F16’ların karşısına göğsünü açtı ve durdu. Sen bu milleti nasıl korkutacaksın, bu milleti kimse korkutamaz. Hele hele ekmeğiyle oynayarak tehdit etmekte ne kadar günah onu artık Alanya Müftümüze sormak lazım. Mehmet şahin de Mustafa Tuna da Alanya için çalışsınlar. Alanya için ortak hizmet versinler. Ama her şeyi de bizden beklemeyin. Ortak menfaat Alanya. Evet biz Alanya’nın hizmetkârıyız, 7-24 emrinizdeyiz ama hep birlikte çalışmamız ve Alanya’nın büyümesini sürdürmemiz gerekiyor" dedi. 
‘OKULU SEÇİM MALZEMESİ OLARAK KULLANMADI’
Bakan Çavuşoğlu, Mehmet Şahin tarafından 5,5 ay gibi rekor sürede hizmete açılan ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu'na da dikkat çekti. Geride kalan 4,5 yılda Mehmet Şahin başkanlığındaki ALTSO'nun eğitime yaptığı katkılardan övgüyle söz eden Bakan Çavuşoğlu, "Aslında bu büyük hizmetin açılışını seçimden önce yapacaktık. Ancak Mehmet Şahin başkan bunun seçime etki yapmasını istemedi. Yani bu açılışın bir seçim malzemesi olarak değerlendirilmesini istemedi. Bu da büyük bir erdem. Kendisini bir kez daha tebrik ederim" dedi. Bakan Çavuşoğlu, Mehmet Şahin'in başkanlığı döneminde hem kendisinin hem de yönetimdeki arkadaşlarının hizmet yolunda yaptıkları tüm harcamaları kendi ceplerinden karşıladıklarını da belirterek, "Tebrik ediyorum. Yurt içi ve dışı toplantıların seyahat masraflarını bile oda bütçesinden kullanmadı. Bu da takdir edilecek bir durum" dedi.  – Mert CANTÜRK 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81