Şahin: Yol haritamız hazır

Şahin: Yol haritamız hazır

07 Eylül 2017 Perşembe 21:17
Şahin: Yol haritamız hazır
ALTSO seçimine 1 aydan az bir zaman kala ALTSO Başkanı Mehmet Şahin art arda müjdeler verdi: Bu ay ALTSO MYO'nun resmi açılışı yapalağını söyleyen Şahin, "İskele ve yat limanını değiştireceğiz. Ayrıca Alanya'mıza Hilton, Sheraton ve Rixos gibi marka otelleri getirmek için Ticaret Odası olarak çalışmalar yapacağız. Yapılacak olan çalışmalarla ilgili yol haritamız hazır" dedi. 
 
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Meclis Üyesi Zafer Sönmez tarafından düzenlenen yemekte oda başkanı Mehmet Şahin üyelerle bir araya geldi. Haydar Usta Ocakbaşı Restoran'daki yemeğe Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Tevfik Yazan, İŞ-KUR Alanya Müdürü Selami Harman da katıldılar. Yemekte bir konuşma yapan ev sahibi Sönmez, "Burada her meslek dalında dostlarım yer alıyor. Hepimizin ortak paydası başkanımız Şahin. Yaklaşan ALTSO seçimlerinde ben ve dostlarım başkanımızın arkasındayız. Kendisi 4 yıldır yaptığı kalkınma, üye odaklı ve şehrin sorunlarına yönelik projelerle Alanya'ya çok önemli hizmetlerde bulundu. Ben de kendisine bu yemek vesilesiyle bir nevi teşekkür etmek istedim. İnşallah Rabbim, Şahin'in emeklerini boşa çıkarmayacak. Bir kez daha Şahin'e teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi. 
'YÜZDE 1 DE OLSA KATKISI OLDU'
Başkan Şahin de, "Sönmez'e böyle bir organizasyonda bir araya gelmemizi sağladığı için teşekkür ediyorum. 2013'te sizler bize teveccüh gösterdiniz. Biz de sizlerin teveccühünü, güvenini ve itibarını sarsmamak için elimizden geleni yaptık. Gerçekten Alanya'nın gerek kalkınması için gerek sosyal projeler gerekse üye odaklı projeler olarak bunları 3'e ayırdık. Maalesef 2015'de Rusya'da yaşanan ekonomik kriz, 2016'da Suriye sınırında düşen uçak Alanya'nın üzerine düştü. Ama biz bu süreçte, 'Ne yapalım? Türkiye'de ve dünyada kriz var. Belki dünya haritası değişecek' demedik. Hemen harekete geçti. Başta Rusya'da Türkiye hakkında çok kara propaganda yapılıyordu. Buradaki Ruslar da ülkelerindeki televizyonları izleyebildiği için ciddi sıkıntı gözlemliyordu. Onları evlerinden davet etmek suretiyle bir kahvaltı organize ettik. ALTSO olarak bine takın yabancı sermayeli şirketimiz var. Bunun 176 tanesi Rus sermayeli şirket. Bunları kahvaltıya davet ettik. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu da davet etmek suretiyle gerek yabancı sermayeli gerekse Alanya'da gayrimenkul edinenlerle kahvaltıda buluştuk. Bakan Çavuşoğlu da yoğun gündemine rağmen kahvaltıda bize eşlik etti. Dünyaya Alanya'dan birlik beraberlik mesajları verdik. Çünkü bütün dünyanın gözü Alanya'nın üzerindeydi. Bunu turizmdeki rakip ülkeler avantaj olarak gördü. Kara propaganda yaptılar. Alanya'yı Suriye sınırı gibi göstermeye çalıştılar. Bu doğrultuda bine yakın yabancı sermayeli şirketleri toplantıya davet ettik. Kahvaltılı istişare toplantısı adı altında onlardan destek istedim. Onlardan Alanya'da yaşadıklarını anlatmalarını istedik. Bunun yüzde 1 de olsa katkısı olduğuna inanıyorum. 
'KORKMADIK, BAŞARAMAYIZ DEMEDİK'
Yerel yönetimlere gittik. Gerek Alanya Belediyesi'ne gerekse Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne gittik. Oda başkanlarına diğer sivil toplum örgütlerinden destek istedik. Temizlik, eğlence vergisinden tutun tabela, reklam vergisine, imarla ilgili harçlara kadar indirimler istedik. Belediye başkanlarından söz aldık. Alanya'da o kadar çok çalışmalar yaptık. Alanya'da lokomotifimiz turizm, tarım ve inşaat, emlak olmak üzere 3'e ayrılıyor. Bunların üçüyle ilgili ayrı çalışmalar yaptık. Bunlardan birisi hal projesi. Daha Serik, Gazipaşa projeye başlayamadı. İnşallah 2018'in ortalarında biz sonlandıracağız. ALTSO olarak biz üstlendik. Korkmadık, bunu başaramayız demedik.
'ANKARA OFİSİ ALANYA'NIN EVİ GİBİ ÇALIŞIYOR'
Tanıtımla ilgili bu 4 yıl içinde üzerimize düşeni fazlasıyla yaptık. Maalesef Alanya'da bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığı hakimdi. Biz bunu kabul etmedik. Küçük olsun benim olsun diyenlerle mücadele ettik. Yöneticiler olarak bana dokunmayan yılan bin yaşasın demedik. Alanya için ne yapılması gerekirse bunlarla ilgili girişimlerimizi yaptık. Alanya küçük masalarda tanıtılıyordu. 30 yıl sonra ITB Berlin, Moskova MITT, SIAL Gıda Fuarı'nda standlar açtık.  Küçük ve orta ölçekli işletmelerin ufkunun açılması içi iş gezileri düzenledik. 23 iş gezisi düzenledik. Ankara İrtibat Ofisi gümbür gümbür çalışıyor. Şu ana kadar 5 bin 300 üyemize hizmet vermişiz. Alanya'nın evi gibi çalışıyor. Gerek devlet kurumları gerekse sivil toplum örgütleri arasında Alanya’ya köprü oldu. Çalışmalarımıza inşallah devam edeceğiz. 
'YAT LİMANI VE İSKELE DEĞİŞECEK'
İskelenin değişimi konusu önemliydi. Yapabilir misiniz dediler. Sizden aldığım güçle iskele değişmeli dedim. İskeledeki yatların Akan'a gitmesi, yat limanındaki o güzel yatların da iskelesine gelmesiydi. Gazeteciler bu konuyu Bakan Çavuşoğlu'na sordu. Bakan Çavuşoğlu talimatını verdi. İskele değişecek inşallah. Yat limanı ile iskeleyi değiştireceğiz. Oradaki yatlar buraya gelecek. Burada yolcu taşıyan tekneler inşallah Akan'a gidecek. Alanya'nın imajına da ciddi anlamda katkı olacağını düşünüyorum.  
'BU AY ALTSO MYO'YU AÇACAĞIZ'
Önümüzdeki süreçte yapmamız gerekenler var. Hepsini biliyoruz. Yol haritamız hazır. Sanayi projemiz devam ediyor. Hal projesini takip ediyoruz. Turizm Meslek Yüksekokulu'nu (MYO) bitirdik ama bir yıldır hizmette, açılışını yapmadık. İnşallah bu ay Bakan Çavuşoğlu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve sizlerle birlikte açılışını yapacağız. Bakın MYO'yu Alanya'ya yeni kurduk. Karabük'e 1992'de kurulmuş. Burada liseyi bitirmiş meslek sahibi olmak isteyen öğrenciler Karabük'te okumuş. Alanya'ya yaptık. Olmayan paramızla yaptık. Odamızda 2 milyon TL'miz yoktu. 5 milyon TL’lik Okulu yaptık. Alanya dayanışmasıyla sizlerden destek alarak yaptık. Devlet büyüklerinden destek aldık. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan destek aldık. Çünkü ara eleman Alanya’nın en önemli sorunlarından birisiydi. İnşallah hem meslek sahibi olmak isteyen öğrencilerimizi MYO'da hem meslek sahibi yapacağız hem de Alanya'ya ara eleman kazandıracağız.  
'ALANYA'MIZA MARKA OTELLER GETİRECEĞİZ'
Antalya'da G-20 Zirvesi yapıldı. Niye Alanya'da yapılmadı biliyor musunuz? Bakan Çavuşoğlu bunu çok istemişti. Bunu organize eden Çavuşoğlu idi. Alanya'da altyapı eksikliğinden dolayı. Bu altyapı eksikliklerimizi de inşallah belediye başkanınızla, kaymakamımızla diğer sivil toplum örgütlerimizle birlikte çalışarak Bakan Çavuşoğlu'nun önderliğinde gidereceğiz. Alanya'ya marka oteller getireceğiz. Hilton, Sheraton, Rixos gibi. Onları Alanya'ya getirmek için her zaman olduğu gibi ticaret ve sanayi odası başkanı, yönetimi olarak sizlerden aldığımız güçle çalışacağız. Eksiklerimizi tamamlayacağız.  
'TURİST PROFİLİNİ YÜKSELTECEĞİZ'
Emişbeleni'nde bir golf merkezi ihaleye açılmıştı. İhaleye giren olmadı. Bu defa hazırlıklarını yapıyoruz. Bakan Çavuşoğlu önderliğinde bir golf kulübü kuracağız. Sizlerin de içinde olmak isteyen olursa o ihaleyi alıp uzman bit firmaya vereceğiz. Çünkü hedefimiz Alanya sadece turist getirmek değil, turist profilini de yükseltmek. Bu düsturla yola çıktık ve yola devam edeceğiz" diye konuştu. - Mert CANTÜRK 
 
Son Güncelleme: 07.09.2017 21:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81