Şahin: Şehrimize hizmet ediyoruz

İstişare toplantılarına devam eden ALTSO Başkanı Şahin, odanın çalışmaları hakkında bilgiler vererek “Koordineli, uzlaşıcı, birlik ve beraberlik içinde şehrimize hizmet ediyoruz. Bunun için her kurum ile işbirliği yapıyoruz” dedi.

Şahin: Şehrimize hizmet ediyoruz

İstişare toplantılarına devam eden ALTSO Başkanı Şahin, odanın çalışmaları hakkında bilgiler vererek “Koordineli, uzlaşıcı, birlik ve beraberlik içinde şehrimize hizmet ediyoruz. Bunun için her kurum ile işbirliği yapıyoruz” dedi.

03 Kasım 2016 Perşembe 22:11
Şahin: Şehrimize  hizmet ediyoruz
İstişare toplantılarına devam eden ALTSO Başkanı Şahin, odanın çalışmaları hakkında bilgiler vererek “Koordineli, uzlaşıcı, birlik ve beraberlik içinde şehrimize hizmet ediyoruz. Bunun için her kurum ile işbirliği yapıyoruz” dedi.


Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın her yıl iki dönem halinde gerçekleştirdiği istişare toplantıları hız kesmeden devam ediyor. Her hafta farklı meslek grupları ile istişare toplantısı yaparak sektörel konuları masaya yatıran ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, dün de Beyaz eşya ile bilgisayar satış ve tamir ve Otomotiv, Petrol, Oto tamir, bakım komiteleri üyeleriyle bir araya geldi. Alanya Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen kahvaltılı istişare toplantısına Tarım İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar, İŞKUR Alanya Hizmet Müdürü Selami Harman, Elektrikçiler Odası Başkanı Tuğran Sağlamel, ALTSO yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda komite üyesi katıldı.
BAŞKAN ŞAHİN: “ŞEHRİMİZE HİZMET EDİYORUZ”
Konuşmasının başında çalışma prensiplerine ve misyonlarına değinen Başkan Şahin, “Koordineli, uzlaşıcı, birlik ve beraberlik içinde şehrimize hizmet ediyoruz. Bunun için her kurum ile işbirliği yapıyoruz. Alanya Belediyemiz, Büyükşehir Belediyemiz, resmi kurumlar ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapıyoruz. Ama lokomotifimiz pek tabidir ki Alanya’mızın gururu Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’dur. Kendisine projelerimize verdiği destek, hem Alanya’mıza hem de ülkemize yaptığı katkılar nedeniyle teşekkür ve şükranlarımı sunarım” dedi.
ŞAHİN: “ARA ELEMAN SIKINTISI ORTADAN KALKACAK”
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yaptırılan ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu hakkında bilgiler veren Başkan Şahin, okulun rekor süreyle 6 ayda tamamlandığını söyledi. ALTSO Meclisi olarak ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu yapma kararı almalarının ardından, ‘Yapamazsınız, bu bütçeyle zor’ tarzı eleştiriler aldıklarını belirten Başkan Şahin, her türlü fedakarlığı göstererek okulu 6 ayda bitirdiklerini dile getirdi. Söz verdikleri gibi okulu 2016-2017 Eğitim sezonuna yetiştirdiklerine değinen Başkan Şahin, turizm sektöründe yaşanan ara eleman sıkıntısının ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu sayesinde ortadan kalkacağını söyledi.
ŞAHİN: “BEKLEDİĞİMİZ DOĞALGAZ MÜJDESİ GELDİ”
Alanya’ya doğalgazın gelmesi için 2014 yılında imza kampanyası başlattıklarını ve bu kampanyayla 93 bin imza topladıklarını aktaran Başkan Şahin, “BOTAŞ Genel Müdürlüğü'nün, nüfusu 20.000'den fazla olan ilçelerde yatırım yapma kararı için alınan Bakanlar Kurulu Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kararla Alanya’mıza doğalgaz gelmesinin önü açıldı. Bu açıdan çok mutluyuz. Bildiğiniz üzere doğalgazı Alanya gündemine ilk biz taşımıştık. Hem tarım hem de turizmde doğalgazın kullanılması ile enerji maliyetleri bölgemizde azalacaktır. Biliyorsunuz doğalgazın Alanya’mıza gelmesi için bir imza kampanyası gerçekleştirmiştik. Alanya’mızda başta belediyemiz olmak üzere tüm kurumlardan ve siz değerli meclis üyelerimizden destek gördük. Topladığımız 93 bin imzayı da dönemin Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Sayın Taner Yıldız’a sunduk. Doğalgaz projemizde de bize yine Alanya’mızın gururu Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu destek ve öncü olmuştu. Buradan bir kez daha kendisine şükranlarını sunarım. İnşallah doğalgazı 2 yıl içinde Alanya’mıza getireceğiz” dedi.
ŞAHİN: “VERGİ KOLAYLIĞI İSTEDİK”
Kötü geçen turizm sezonunda ALTSO olarak ellerinden gelen her türlü çalışmayı gösterdiklerini belirten Başkan Şahin, “Kültür ve Turizm Bakanımız Nabi Avcı ve önceki bakanımız Mahir Ünal başta olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanımız, Alanya Belediye Başkanımıza üyelerimizin taleplerini ilettik. Üyelerimizin yaralarına merhem aradık. Sıkıntılı günler geçiren üyelerimize, belediye başkanlarımızdan vergi kolaylığı istedik” dedi. Yerel yönetimlerin yanı sıra mevcut hükümetten den talepte bulunduklarını vurgulayan Başkan Şahin, bu talepleri şu şekilde açıkladı: “400 bin ve üzeri yolcu getiren seyahat acentelerine uygulanan desteklerin tüm A gurubu acenteleri kapsaması, SGK Prim ödeme kolaylığının sadece kriz anında değil kış dönemlerinde de uygulanması, iç piyasanın hareketlenmesi için kamu çalışanlarına faizsiz kredi verilmesi ve THY uçuşlarının Avrupa’dan Antalya’ya direk uçuş yapması konu başlıklarında taleplerde bulunduk.”
ŞAHİN: “PROJELER ÜRETTİK”
Turizm sezonunda yaşanan krizi aşabilmek için çeşitli projeler ürettiklerini açıklayan Başkan Şahin, göreve geldiği günden bu yana yoğun biçimde girişimlerde bulunduğunu Akdağ’ın statüsündeki değişikliğin milat olduğunu söyledi. Türkler Mahallesi’ne yapılacak Yeni Toptancı Hali’nin ihalesinin 11 Ekim 2016 Salı günü Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştirildiğini açıklayan Başkan Şahin, önemli bir virajı daha geçmenin mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi. Üye aidatları konusunda da önemli bilgiler paylaşan Şahin, üye aidatlarına zam yapmadıklarını belirtti. ALTSO’nun eğitim çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Şahin, tüm eğitim çalışmalarını ALTSO Akademi adı altında topladıklarını belirterek, ALTSO Akademi’nin 2016 yılı 2. Dönem Kişisel Gelişim seminerlerinin de devam ettiğini söyledi.
Son Güncelleme: 03.11.2016 23:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81