Sahilde balon balığı paniği

Alanya’da Kleopatra Plajı’nda kıyaya vuran canlı balon balığı, görenleri şaşkına çevirdi.

Sahilde balon balığı paniği

Alanya’da Kleopatra Plajı’nda kıyaya vuran canlı balon balığı, görenleri şaşkına çevirdi.

19 Kasım 2018 Pazartesi 22:19
Sahilde balon balığı paniği

Dün sabah saatlerinde deniz keyfi yapmak için Kleopatra Plajı’na gelen yerli ve yabancı turistler, kıyaya vuran ve çırpınan balon balığını görünce panik içinde sudan çıktılar. Kumsala çıkartılan 1.5 kilogram ağırlığında, 50- 60 santimetre uzunluğundaki balon balığını sahildeki turistler de dikkatle izledi. Siyanürden 50 kat daha zehirli olduğu bilinen balon balığı, daha sonra sahildekiler tarafından tekrar denize atıldı.  
 “SİYANÜRDEN ÇOK ÇOK DAHA ZEHİRLİ OLDUĞU SÖYLENİYOR”

Sahilde balon balığını cep telefonun görüntüleyen Yunus Yavuz, arkadaşlarının kıyaya vuran balon balığı bulduğunu söyledi. Yavuz,” Balık halen canlı durumda ve baya büyük 50 cm falan var. Siyanürden çok çok daha zehirli olduğu söyleniyor. Bu balık Uzakdoğu’da daha çok tanınıyor. Oranın özel aşçıları tarafından hazırlanarak yeniliyor. Türkiye’de halen bu alanda çalışma yok” dedi.  
Öte yandan sahilde kenarında balık avlayan amatör balıkçılıklar da balon balığının oltalarına çok sayıda takıldığını belirtti. –Erdal ANAK

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81