Profesyonellerden yöresele büyük ilgi

Profesyonellerden yöresele büyük ilgi

22 Kasım 2017 Çarşamba 20:38
Profesyonellerden  yöresele büyük ilgi
Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen ve ev hanımlarına ilçenin yöresel yemeklerinin öğretildiği “Yöresel Yemek Atölyesi” projesi kapsamında, bu kez ev hanımları profesyonel aşçılara yöresel yemekleri öğretti. Artık Alanya yemekleri, 4-5 yıldızlı otel restoranlarında.
 
Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün organize ettiği Yöresel Yemek Atölyesi’nde, ilçe turizmine hizmet eden profesyonel aşçılar, yöresel yemekleri geleneksel pişirme teknikleriyle ev hanımları ve kurs eğitmenlerinden öğrendi. Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi (AHEP) Gastronomi Bölümü Mutfağında, Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği üyeleri ve yönetim kurulundan oluşan eğitim grubuna, yerel lezzetler geleneksel usulle uygulamalı olarak gösterildi. 
BAŞKAN YÜCEL, “TURİZMDE HİZMET SEKTÖRÜ ÖNEMLİ”
Kursun kapanış organizasyonuna Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre, AHEP Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durdu Öner, Başkan Yardımcısı Ali Yenialp, Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği üyeleri ve kursiyerler katıldı. 
Kapanış töreninde kursiyerlerle sohbet eden Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, turizmde hizmet sektörünün önemine değindi. Yücel, sektörün gelişimi için müşteri memnuniyetinin önemli olduğunu söyleyerek, Alanya’nın yöresel yemeklerinin 4-5 yıldızlı tesislerde profesyonel aşçılar tarafında turistlere sunulacak olmasının da ayrı bir önemi olduğunu vurguladı. Kapanış programının ardından kursa katılan 35 kursiyere sertifikaları dağıtıldı.
20 ÇEŞİT ALANYA YÖRESEL LEZZETİ ÖĞRETİLDİ 
Alanya Belediyesi Yöresel Yemek Atölyesi’nin 2 günlük kurs programında, profesyonel aşçılara 20 çeşit yöresel lezzet öğretildi. Yemekler arasında Hülüklü Çorba, Göleviz Yemeği, Kırtaki, Darı Çorbası, Ülübü Piyazı, Alanya Çöreği, S Pasta ve Öksüz Helvası, Laba Dolması, Kabak Tatlısı bulunuyor.
SARAY, “BU KEZ BİZ EĞİTİM ALDIK’
Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği Başkanı Fatih Saray, Alanya’nın yöresel lezzetlerini turizm sektöründe tanıtacaklarını belirterek, “Şimdiye kadar bizden profesyonel olarak öğrenci ve çalışanlara eğitim vermemiz isteniyordu ama bu kez biz burada eğitim aldık. Mutfak kültürümüzün ne kadar geniş olduğunu, yöresel yemeklerimizi turizme nasıl katacağımızı ve yaptığımız yemekleri nasıl sunabileceğimizi burada öğrendik. Burada öğrendiklerimizi de turizm sektöründeki arkadaşlarımızla beraber, tesislerimize gelen misafirlerimize yemek değil Alanya yemeği olarak tanıtacağız. Organize edilen bu güzel etkinlikten dolayı Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve ekibiyle birlikte emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım.” dedi.
Son Güncelleme: 22.11.2017 20:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81