Özgün Kardelen, Otizm Sempozyumunda

Ülkemizde ilk defa kez yapılan Uluslararası katılımlı Duyu Bütünleme Sempozyumu 4 Mart 2018 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirildi.

Özgün Kardelen, Otizm Sempozyumunda

Ülkemizde ilk defa kez yapılan Uluslararası katılımlı Duyu Bütünleme Sempozyumu 4 Mart 2018 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirildi.

05 Mart 2018 Pazartesi 20:44
Özgün Kardelen, Otizm Sempozyumunda

“Otizme Duyusal Bakış” temalı sempozyuma konuşmacı olarak uluslararası arenada alanında başarılı çalışmalar yapan akademisyenler, uygulayıcılar katılırken ülkemizden özellikle otizm alanında ki çalışmaları ile dikkat çeken Prof Dr. Barış Korkmaz, Prof Dr. Burak Doğangün gibi akademisyenler de katıldılar.
 OTİZM alanında yaptığı başarılı çalışmalar ile adını ulusal ve uluslar arasında sıkça duyuran Özgün Kardelen Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi’de  dokuz çalışanı ile sempozyuma katıldı.
Sempozyumda ülkemizde  otizm konusunda  çalışmaları ile bilinen ve yazdığı kitaplarla tanınan Prof Dr. Barış Korkmaz’la  ortak çalıştıkları otizmli bireyleri de değerlendirme fırsatı bulduklarını dile getiren Özgün Kardelen Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi kurucusu Psk. Feridun ÖZDEŞ  şu açıklamalarda bulundu.

 “ Duyu Bütünleme kurum olarak rehabilitasyon çalışmalarımızda kullandığımız ve verimli sonuçlarını aldığımız bir yöntem. Son zamanlarda popüler gibi görülmesine rağmen aslında kurumumuzda 2005 yılından buyana kullanılmaktadır. 
Otizm Spekturum Bozukluğu, öğrenme güçlüğü, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu  tanısı almış  bireylerde uygulandığında özellikle iletişim becerileri, bedensel algı, sosyal uyum, davranış kontrolü, dikkat ve konsantrasyon  gibi alanlarda gelişmeler sağlanıyor ancak bu uygulamanın etkin ve bilgi sahibi kişiler tarafından yapılması  gerekmektedir.
Özgün Kardelen Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi olarak eğitimcilerin eğitimine de önem veriyoruz. Çalışma arkadaşlarımızın alanları ile ilgili gelişmeleri takip etmeleri için sürekli eğitim çalışmalarına katılmalarını sağlıyoruz. Böylece rehabilitasyon sürecinde de başarı çizgimizi sürekli yukarılarda tutuyoruz”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81