Ölçü ve tartı aletlerinin periyodik muayenesi uyarısı

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO), ticarete konu olan ölçü ve tartı aletleri kullanan esnafa periyodik muayeneleri yaptırmaları uyarısında bulundu. Uyarıda şu ifadelere yer verildi:

Ölçü ve tartı aletlerinin periyodik muayenesi uyarısı

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO), ticarete konu olan ölçü ve tartı aletleri kullanan esnafa periyodik muayeneleri yaptırmaları uyarısında bulundu. Uyarıda şu ifadelere yer verildi:

09 Şubat 2018 Cuma 22:18
Ölçü ve tartı aletlerinin periyodik muayenesi uyarısı

“Bilindiği üzere 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu’nun 9. maddesinin b fıkrası gereğince ölçü ve ölçü aletleri periyodik muayeneye tabii tutulmaktadırlar. Eczane ve Kuyumcu esnaflarımız da kullanılan hassas tartı aletleri, marketlerde kullanılan barkot verebilen elektronik terazi ile başka elektronik cihazlarla birlikte çalışma özelliğine sahip teraziler, tartım işlerinde kullanılan vasıta baskülleri, akaryakıt istasyonlarındaki akaryakıt ve LPG sayaçları ve ticari taksilerde kullanılan taksimetrelerin 2 yılda bir yapılan periyodik muayeneleri için 28 Şubat 2018 tarihi mesai bitimine kadar beyanname verilmesi gerekmektedir.
Buna Göre;
Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’ne Müracaat Edilmesi Gereken Ölçü Aletleri:
Akaryakıt ve LPG sayaçları
2000 kg üzeri tartı aletleri, kantarlar
Belediye Grup Merkezi Ölçüler ve Ayar Memurluklarına Müracaat Edilmesi Gereken Ölçü Aletleri
Tartım Kapasitesi 2000 kg’a kadar (2000 kg dahil) okuma çıktı verebilme veya başka elektronik cihazlar ile bağlantılı çalışabilme özelliğine sahip olmayan 3. Sınıf ve 4. Sınıf otomatik olmayan tartı aletleri
Yay ve elektronik tartı tertibatı bulunmayan maksimum kapasitesi 2000 kg’a kadar (2000 kg dahil) mekanik tartı aletlerinden,
1. Masa Terazisi

2. Asma Teraziler
3. Tek Kollu Kantarlar
4. İbreli Teraziler.
Yetkili Muayene Servisine Müracaat Edilmesi Gereken Ölçü Aletleri:
Otomatik Tartı Aletleri
Tartım kapasitesi 2000 kg’a kadar (2000 kg dahil) okuma, çıktı verebilme veya başka elektronik cihazlar ile bağlantılı çalışabilme özelliğine sahip 3. ve 4. Sınıf otomatik olmayan elektronik tartı aletleri,
1. ve 2. Sınıf otomatik olmayan tartı aletleri ve Ticari taksilerde kullanılan taksimetreler.
3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu’nun 15. maddesinin (c) bendi gereğince; Damgası kopmuş, bozulmuş veya damga süresi dolmuş her bir ölçü aleti için 2.102,00- TL idari para cezası uygulanır. Ayrıca bu ölçü aletlerine el konularak mülkiyetin kamuya geçirilmesine karar verilir.
Üyelerimize önemle duyurulur.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81