Nostalji ve lezzet bir arada: Yeşilçam Kahve Evi

Nostalji ve lezzet bir arada: Yeşilçam Kahve Evi

14 Ağustos 2017 Pazartesi 20:01
Nostalji ve lezzet bir arada:    Yeşilçam Kahve Evi
Lezzetli kahveleri yudumlarken, nostaljik şarkılar da size eşlik ediyor. Duvarlarda Yeşilçam'ın unutulmaz ustaları hatıralarınızı canlandırıyor. Yeşilçam Kahve Evi, Oba'da diş hastanesi yanında müşterilerini büyük bir keyifle ağırlıyor.
 
 
Sene 1977. Bir tarafta Kadir İnanır diğer tarafta Türkan Şoray, fonda çalan unutulmaz 'Selvi Boylum Al Yazmalım' film müziği ve muhteşem bitiş sahnesi. Yeşilçam'ın bize armağan ettiği, hafızalarımıza kazınan binlerce muhteşem sahneden sadece biri. İşte Yeşilçam Kahve Evi de, tıpkı bu sahneler gibi hatıralarda yerini almak için kapılarını müşterilerine açtı.
Oba’da Koçtaş Arkası, yeni diş hastanesi yolunda hizmet veren, çok farklı ve kendine has konseptiyle ilk günlerden dikkatleri üzerine çeken mekan, birbirinden ünlü Yeşilçam ustalarının film afişleri ve fotoğraflarıyla dolu. Mekanın girişinde rahmetli Kemal Sunal sizi karşılıyor, içeri adım attığınızda ise Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray, o muhteşem bakışıyla adeta size 'Hoşgeldiniz' diyor. Masalarda ise numaralar yerine, ünlü ustaların isimleri eşliğinde kahvenizi yudumlama fırsatı buluyorsunuz. 
 
ÖZEL KAHVELER
 
Mekan işletmecileri Ökkeş Tırtıroğlu ve Oktay Ödüm ile sizler için güzel bir sohbet gerçekleştirdik. İkisi de kendi alanlarında oldukça tecrübeli ve başarılı. Ökkeş Bey 'Kahve Danışmanı'. Yıllardır sektörün içerisinde ve birçok firmaya da danışmanlık yapmış birisi. Oktay Bey ise yöneticilik konusunda ciddi deneyimlere sahip. Firmanın kuruluşunu Ökkeş Tırtıroğlu anlatıyor. Yeşilçam Kahve Evi'nin Gaziantep çıkışlı olduğunu ve 2015 yılından bu yana faaliyetini sürdürdüğünü söyleyen Tırtıroğlu, firmanın kısa süre içerisinde hızlı bir ivme yakaladığını belirtiyor. Tırtıroğlu'nun sözlerinden öne çıkan noktalar şöyle:
"Firmayı 2 ortak Gaziantep'te açtı. Kendi kahvelerini kavurarak işe başladılar. Sonradan ciddi talepler almaya başladılar. Franchise işine başladılar. Nostaljik bir yapı olduğu için büyük ilgi gördü. Şu anda Türkiye genelinde 38 şubesi bulunuyor. Ürünlerini kendileri tedarik ediyorlar. Tüm kahvelerin ham maddeleri yurtdışından geliyor. Brezilya, Kolombiya, Etiopya, Yemen gibi ülkelerden kahve alınıyor. Yeşil gelen kahve burada kavruluyor."
 
NOSTALJİK YAPI
 
Alanya'da kısa süre önce hizmet vermeye başlayan Yeşilçam Kahve Evi'ni diğer mekanlardan ayıran özelliklerine de değinen Tırtıroğlu, "Alanya'da  kahve anlamında pilot bir bölge kuruyoruz. Kendim kahve danışmanlığı yapıyorum ve kahve konusundaki eğitimlerimizi burada yapacağız. Kısa süre içerisinde kendi kavurma makinemizi getireceğiz. Kendi kahvemizi kendimiz kavurup, kendimiz öğütüyoruz. Kahvenin tazeliği çok önemlidir. Bizi diğer mekanlardan ayıran en önemli noktalar, nostaljik yapımız ve kahvemiz. Yeşilçam, 7'den 70'e her kesime hitap eder. Hepimiz Yeşilçam'la büyüdük. Birçok sanatçının hayatımızda önemli hikayeleri vardır. Biz de burada insanların hatıralarında yer edinecek anları yaşamalarını istiyoruz. Yeşilçam Kahve Evi'ni Alanya'da bir tek biz açtık ve tek kalacak. Kahve çok önemli. Ve tabi ki Yeşilçam. Çalan müzikler de nostaljik. Stres ve yorgunluk atmak için ideal bir ortam oluşturmaya çalıştık. Sohbet edilecek bir ortam kurmaya özen gösterdik" diyerek tüm Alanya halkını mekana davet ediyor. 
 
“KAHVENİN ÖNEMİ ARTTI”
 
Sohbetimize dahil olan Oktay Bey ise Türk kahvesinin kültürümüzde önemli bir yeri olduğunu hatırlatıyor. Kahvenin tarihinin 14. yüzyıla dayandığını söyleyen Oktay Ödüm, "Türk kahvesi günümüzde önemli bir yere sahip oldu. Önceden insanlar kahve siparişi verdiğinde, mekanda çalışanlar kahve yapacakları için heyecanlanırdı. Bizim firmamızın önemli noktası, Türk kahvemizin harmanıdır. Bir de önceleri fiyatlardan korkup kahve istemeye çekinirdi insanlar. Ancak şimdi çok uygun fiyatlarla burada sunumu yapıyoruz" diyor ve insanların neden Yeşilçam Kahve Evi'ni tercih edeceğini şu sözlerle aktarıyor:
"Burada sıcak bir aile ortamı kurduk. Kahvemiz de çok iddialı. 'Alanya'da kahvemiz tektir' diyebiliyoruz. Sunumlarımıza da güveniyoruz. Türk kahvesinde lider olmaya adayız."
 
EV HANIMLARINA KAHVE KURSU
 
Ökkeş Tırtıroğlu, kahve yapımını bizzat kendisinin üstlendiğini belirterek, bu işi yapan kişilerin yetiştirilmesinin de önemli olduğunun altını çiziyor ve ekliyor:
"Barda kendim çalışıyorum. Tüm ürünleri kendim yapıyorum. Elemanlarımızı da sıfırdan yetiştiriyorum. Kahve işi, sevgi işidir. Bu işi yapan kişi robotlaşmış olmamalı, işin duygusunu almalı. Ayrıca ev hanımlarına, Türk kahvesinin nasıl yapılacağına dair kurs vermeyi de planlıyoruz. Özel demleme ekipmanlarını, kahvenin kavrulmasını görsel olarak anlatacağız." 
 
"KAHVE PİŞİRMEK SANATTIR"
 
Sohbetimizde oldukça önemli noktalara değinen Ökkeş Bey, kahve pişirmenin çok özel olduğunu vurgulayarak, "Bir sanatçı öldüğü zaman arkasında eserler bırakır. 'Biz ölünce neler bırakacağız' diye düşünüyorum hep. Ben öldüğümde arkamda, yetiştirdiğim elemanlarım olsun, insanları mutlu edecek işler yapayım, daha ne isterim. Bilgi insanın sırtında bir yüktür. Bunu paylaşmak lazım. Bu yüzden hep öğretmeye çalışırım. Merak eden müşteriye kahvenin hazırlanışını da gösteriyorum. Beraber bile yapabiliyoruz" diyor ve menengiç kahvesinde de iddialı olduklarını sözlerine ekliyor. 
 
KAHVEDE ESANS YOK
 
Aromalı Türk kahvelerini yaparken genellikle esans kullanıldığını söyleyen Tırtıroğlu, "Ancak biz bunu asla kullanmıyoruz, tamamen doğal ürünler kullanıyoruz. Örneğin portakallı Türk kahvesi yapıyorum. Bunu yaparken portakalın kabuğunu kullanıyorum. Osmanlı Türk kahvesi, Hürrem Sultan kahvesi yapıyoruz. Bunların içinde hurma var ve hurmanın direkt kendisini kullanıyorum. Bizim kahvelerimiz, tamamıyla kendi bulundukları bölgeye has tadlar taşıyor. Yöresel kahveler kullanıyoruz" açıklamasını yaptıktan sonra, önümüzdeki günlerde Türk kahvesinin sunumlarını da renkli hale getirecekleri bilgisini veriyor.
Sohbetimizin sonunda, damaklarımızdaki kahvenin tadını ve ortamın sıcaklığını da yanımıza alarak mekandan ayrılıyoruz.
Son Güncelleme: 14.08.2017 20:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81