Muz ithalatçılarının Ali Cengiz oyunu var

Alanya Muz Üreticileri Birliği Başkanı Hüseyin Güney, muz fiyatları konusunda son günlerde yaşanan ani iniş konusunda konuştu.

Muz ithalatçılarının Ali Cengiz oyunu var

Alanya Muz Üreticileri Birliği Başkanı Hüseyin Güney, muz fiyatları konusunda son günlerde yaşanan ani iniş konusunda konuştu.

03 Kasım 2016 Perşembe 22:05
Muz ithalatçılarının  Ali Cengiz oyunu var
Alanya Muz Üreticileri Birliği Başkanı Hüseyin Güney, muz fiyatları konusunda son günlerde yaşanan ani iniş konusunda konuştu. Bu inişin nedenlerinden bir tanesinin yerli muz üreticilerinin tek rakibi olan muz ithalatçılarının ithalat ve pazarlama konusundaki ‘Ali cengiz oyunları’ olduğunu belirten Güney, daha önce de yaşanan benzer durumlara karşı birlik olarak bu oyunun bozulması için girşimlerde bulunduklarını aktardı.


Alanya Muz Üreticileri Birliği Başkanı Hüseyin Güney, son günlerde kamuoyunda Alanya'nın gözde sektörü muz üretimi ve fiyatları ile birlik üzerine bilgi eksikliğinden kaynaklanan çeşitli süpekülasyonlar yapıldığını söyledi. Güney, birliğin bugüne kadar olduğu gibi, bugün de sadece üreticilerin değil, ayrılmaz parçaları olan sarartma ve paketleme tesisleri ile şehirler arası nakliye yapan kurumlarla işbirliği içerisinde sektörün sorunlarının çözümü için onlarla el ele vererek çalıştığını ifade etti. Yaklaşık bir ay önce birlik olarak üreticilerle sektörün sorunları ve çözümlerinin istişare edildiği bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirten Güney, 14 kişilik bir komisyon oluşturulduğunu ve her hafta Pazartesi günleri saat 14.00’te toptancı halindeki dernek binasında düzenli toplantılar yaparak haftalık muz piyasa fiyatı belirlemek de dahil olmak üzere sorunları ve çözümlerin konuşulduğunu aktardı.
EN BÜYÜK SORUN İTHALATÇILARDA
Güney, şöyle devam etti: “Muz fiyatları konusunda son günlerde yaşanan ani iniş, tüm sektörde elbette bir endişe oluşturmuştur. Her yıl aşağı yukarı aynı dönemlerde yaşadığımız bu durum bu yıl biraz daha erken yaşandı. Bu durumu oluşturan değişik nedenler var. Birincisi yerli muz üretiminin yaklaşık yarısına sahip Anamur bölgesinde her sene bu dönemlerde hasadın maksimum seviyelere çıkması ve bir arz fazlalığının oluşması, ikincisi ise yerli muz üreticilerinin tek rakibi olan muz ithalatçılarının ithalat ve pazarlama konusundaki ‘Ali cengiz oyunları’. Bu konuda önceki dönemlerde de buna benzer durumlar yaşanmıştı.  Biz Alanya Muz Üreticileri Birliği olarak hükümet ve bakanlık yetkilileri ile görüşerek onların özellikle ithalat faturaları üzerinde oynadıkları oyunları bozdurmuş idik.
ÇAVUŞOĞLU’NA DOSYA GÖNDERDİK
Bu dönemde yine bu konuda kapsamlı bir dosya hazırlayıp Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na sunulmak üzere danışmanına ulaştırdık. Olayın takipçisiyiz. Hatta önümüzdeki günlerde geniş kapsamlı bir heyet ile Ankara'ya gitmeyi planlıyoruz. Serbest ticaret, elbette herkesin hakkıdır. Dürüstçe yapılan ticarete elbette saygılıyız ama bu işten ekmek yiyen binlerce üretici, tesis sahibi, tüccar, nakliyeci ve satıcıların hakkını da kimseye yedirmeyiz. Ancak burada bizlere de düşen önemli görev üretim ve pazarlama konusunda kaliteyi sürekli arttırarak ithal muz ile her seviyede rekabet edebilir seviyelere gelmektir. Sektörün tüm taraflarını kucaklayan bu birlik ve beraberlik devam ettiği sürece hiçbir kişi ve kuruluş bizim hakkımızı yiyemez. Yeter ki birlikteliğimizi devam ettirelim.
Son Güncelleme: 03.11.2016 23:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81