‘Meclise gelseydi, hizmetleri bilirdi’

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, geçtiğimiz hafta Almanya Berlin’de gerçekleştirilen İTB Turizm Fuarı ile ilgili değerlendirme yaptı.

‘Meclise gelseydi, hizmetleri bilirdi’

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, geçtiğimiz hafta Almanya Berlin’de gerçekleştirilen İTB Turizm Fuarı ile ilgili değerlendirme yaptı.

11 Mart 2018 Pazar 21:36
‘Meclise gelseydi, hizmetleri bilirdi’

Avrupa pazarının en az Rusya kadar önemli bir Pazar olduğunu söyleyen Başkan Şahin, “Bilhassa İTB Berlin Fuarı çok önemliydi.  Dünyanın ne büyük fuarlarından bir tanesi. Bizde buna katıldık. Orada Alanya’mızın standında gelen davetlileri karşıladık. Hem de tur operatörleri ile bire bir görüşmelerimiz oldu. Bunun yanı sıra Alanya’dan giden otelcilerimizin stantlarını ziyaret ettik. Ayrıca yaşanan sorunların çözümü noktasında gerekli görüşmeler yaptık. Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na teşekkür ediyoruz. Sayın Bakanımız standımıza kadar geldi. Aynı bir Turizm Bakanımız gibi orada tüm stantları gezerek herkesle görüştü. Bizde Sayın Bakanımızı yalnız bırakamazdık. Manevi destek vermek zorundaydık turizmcilerimize bizde o yüzden yerimizi aldık. İzlenimlerimiz çok iyi. Geçen yıl bilindiği gibi hem politik nedenlerden dolayı hem de turizmdeki rakip ülkelerimiz kara politika yaptılar Türkiye hakkında. Sanki Alanya’yı Suriye sınırıymış gibi  göstermeye çalıştılar. Dolayısıyla geçen yıl başka yerlere tatile giden turistler gittikleri yerlerde hizmet sektöründen çok memnun olmadığını tur operatörlerine söylemişler. Bu insanlar bu yıl için gerek İskandinavlar gerekse de Avrupalılarda ciddi artış olacağı umudundayız. Şuanda ki rezervasyonlarda o doğrultuda. Ayrıca uçak ile ilgili de bazı sorunlar vardı. Bununla ilgili orada görüşmelerimizi yaptık. Bu sorunun da düzeltilmesi gerekiyor. Çünkü oradan gelecek olanlara uçak yok denilmemesini sağlamaya çalışıyoruz. Genel anlamda bu yıl inşallah geride kalan 2015 ve 2016 yıllarını toparlayacaktır. Zaten 2017 anca kendisini kurtardı. İnşallah bu yıl daha iyi olacak” dedi. 
‘KENDİSİNE PROJE KATALOĞUMUZU GÖNDERECEĞİM’

ALTSO Başkan Adayı Mustafa Tuna’nın ‘Alanya’da son dört yıldır ticari yaşamın canlandırılması adına hiçbir şey yapılmadı’ sözlerine cevap veren ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, “Ben çok üzüldüm. Ama Mustafa Bey eğer böyle bir açıklama yaptıysa, keşke bizim ALTSO Meclis toplantılarımıza gelseydi de faaliyetlerimiz ile ilgili bilgisi olsaydı. Her yıl üyelerimizle kahvaltılı istişare toplantıları yapıp, gerçekleştirdiğimiz projeler ve çalışmalarımızı üyelerimize anlatıyoruz. Keşke en azından bunlara katılsaydı ama bunları boşver ALTSO Meclisine de çok fazla katılmadı. Meclise katılsaydı zaten Mustafa Beyde zaten bilgilenmiş olurdu projelerimiz ile ilgili. Ama kendisine içerisinde yaptığımız çalışmaların  yer aldığı bir katalog göndereceğim inşallah” dedi. – Mert CANTÜRK  
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81