Lezzetler 6. kez yarışıyor

Lezzetler 6. kez yarışıyor

27 Ekim 2017 Cuma 20:49
 Lezzetler 6. kez yarışıyor
Alanya Belediyesi ve Altın Kepçe Aşçılar Derneği işbirliğiyle düzenlenen, 6. Alanya Belediyesi Altın Kepçe Uluslararası Yemek Yarışması dün Kültür Merkezi’nde başladı. Türkiye’yle birlikte 6 ülkenin usta şefleri ve öğrencilerin yarıştığı etkinlikte yarışmacılar dün et ve balık yemeklerindeki ustalıklarını sergilediler.
 
Alanya Belediyesi ve Altın Kepçe Aşçılar Derneği işbirliğiyle bu yıl 6.sı düzenlenen Alanya Belediyesi Altın Kepçe Uluslararası Yemek yarışması Kültür Merkezinde başladı. Mehter Takımının konseriyle başlayan açılış törenine Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, AHEP Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durdu Öner, usta şefler, STK temsilcileri, birim amirleri, meclis üyeleri, gurmeler ve vatandaşlar katıldı.
“BİZİ DESTEKLEYEN BELEDİYE BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİM”
Programın açılış töreninde kürsüye gelen Altın Kepçe Aşçılar Derneği( AKPAD) Onursal Başkanı Mustafa Nail Özden, “Bu organizasyonun düzenlenmesini sağlayan Alanya Belediye Başkanına, emeği geçen tüm sponsorlara, Alanya Turistik İşletmeciler Derneğine teşekkür ederim. Kültürümüzün yaşatılmasını istiyoruz. Bunda da en büyük emek Sayın Belediye Başkanımızın. Destekleri için her zaman teşekkür ederim. Başkanımızın desteğiyle bu organizasyonun her yıl daha da büyüyerek devem edeceğine inanıyorum” dedi.
BAŞKAN YÜCEL, “ ALANYA’NIN DEĞERLERİNİ YAŞATMAYA ÇALIŞIYORUZ”
AKPAD Onursal Başkanı Özdenin ardından kürsüye gelen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, yaptığı açılış konuşmasında Alanya’nın değerlerini yaşatmaya çalıştıklarına dikkat çekti. Başkan Yücel, “Alanyamızın sadece eşsiz güzellikteki doğasını, tarihini, denizini, kumunu tanıtmakla kalmıyoruz; yöremizin kendine özgü mutfak kültürünün de bilinirliğini çeşitli etkinliklerle arttırıyoruz.” dedi.
“Yaptığımız çalışmalar, geliştirdiğimiz projeler ve düzenlediğimiz etkinliklerle Akdeniz çanağında cennetten bir köşe diyebileceğimiz Alanya, artık yemekleri ile de ön plana çıkmaya başladı” sözleriyle konuşmasını sürdüren Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, yöresel lezzetlerin yaşatılması için yapılan çalışmaları hatırlattı.
USTA ŞEF BELEDİYE BAŞKANI YÜCEL
Resmi konuşmaların ardından AKPAD Başkanı Fatih Saray Belediye Başkanı Yücel’e teşekkür ederek, usta şef önlüğü giydirdi. Saray, ayrıca Başkan Yücel’e bir de dernek rozeti takarak baş aşçı unvanı verdi. Başkan Yücel, resmi programın ardından aşçılara başarılar dileyerek Kültür Merkezi dışına açılan stantları da gezdi; vatandaşlarla sohbet etti.
5 KATEGORİDE 615 AŞÇI YARIŞIYOR
Yöresel Yemekler, Display, Profesyonel Şefler, Lise Düzeyi Öğrenciler ve Üniversite Düzeyi Öğrenciler kategorisinde toplan 615 aşçının yarıştığı organizasyon, 27-28-29 Ekim tarihleri arasında Alanya Belediyesi Kültür Merkezi’nde devam ediyor. Organizasyonun sunuculuğunu ekranların tanınan yüzü, lezzet ustası Elif Korkmazel yapıyor. Sabah saat 09.00 başlayıp 18.00’a kadar sürecek yarışmaları izlemek isteyen vatandaşlar Kültür Merkezini ziyaret edebilir.
HEM LEZZET HEM DE SUNUM ÖNEMLİ
Pek çok usta şef, gurme, tv yemek programcısı ve yerel katılımcılardan oluşan jüri üyeleri yemekleri tek tek sunum, lezzet ve görünüm açısından değerlendiriyor. Üyeler 3 gün boyunca yemeklerin tadına bakıp hem lezzet hem de görsel sunumları için puan vererek en iyi aşçıları belirleyecek.
Son Güncelleme: 27.10.2017 22:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81