Kurban kesim bedelleri açıklandı

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 2019 yılı için vekalet yoluyla kurban kesin bedelleri belirlendi.

Kurban kesim bedelleri açıklandı

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 2019 yılı için vekalet yoluyla kurban kesin bedelleri belirlendi.

02 Temmuz 2019 Salı 17:31
Kurban kesim bedelleri açıklandı

Alanya Müftüsü İhsan İlhan, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 2019 yılı için vekalet yoluyla kurban kesin bedellerinin belirlendiğini söyledi. 'Allah’a yakınlaşmaya vesile olan şey anlamına gelen kurban, birçok güzelliği ve manayı da içerisinde barındırmaktadır' diyen İlhan , " Keseceği kurbanı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmak, bu ibadetin dini hükümler doğrultusunda ve amacına uygun şekilde ifasını sağlamak için “Diyanet İşleri Başkanlığımız ile Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde” vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonu düzenlenmektedir.

‘BAYRAM COŞKUNUSU YAŞATMAYI HEDEFLİYORUZ’

Vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu sadece kurban kesimi ve et dağıtımı şeklinde planlanmamakta olup; bu organizasyon sayesinde dünyanın dört bir tarafındaki Müslümanlara bayram coşkusunun, heyecanının yaşatılması hedeflenmektedir. Bu kapsamda Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 2019 yılı için Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Bedeli Yurt İçi 890 TL, Yurt Dışı 725 TL olarak belirlendi. Vatandaşlarımız Alanya Müftülüğümüz aracılığıyla kurban bağışında bulunabilir, yurt dışında yaşayan gurbetçi vatandaşlarımız da Din Hizmetleri Müşavirlikleri ve ataşelikler ile bu ülkelerdeki dernek ve din görevlileri aracılığıyla kurban bağışlarını yapabilirler" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81