banner10

Kantincilere hijyen uyarısı

Alanya Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü 'Okul Kantinleri Özel Hijyen Yönetmeliği' kapsamında okul kantincilerine hijyen eğitimi semineri düzenledi.

Kantincilere hijyen uyarısı

Alanya Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü 'Okul Kantinleri Özel Hijyen Yönetmeliği' kapsamında okul kantincilerine hijyen eğitimi semineri düzenledi.

07 Ekim 2018 Pazar 20:07
Kantincilere  hijyen uyarısı

Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği gereğince Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü,  2018-2019 eğitim ve öğretim yılının başlaması birlikte Alanya’da bulunan okulların kantincilerine eğitim semineri düzenlendi. Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen eğitime, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar, gıda denetçileri ve okul kantincileri katıldı.
“ÇOCUKLARIMIZIN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMALIYIZ”
Hijyen Eğitiminde söz alan Tarım ve Orman İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar, “Çocuklarımız zamanlarının büyük bir kısmı okullarda geçirmektedirler. Beslenmelerini bu eğitim kurumlarının bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi yerlerde sağlamaktadırlar. Yeterli ve dengeli beslenmek için güvenilir gıdanın sunulması öğrencilerimizin en temel hakkıdır. Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmenliğini uygulamak, çocuklarımızın daha sağlıklı besin tüketmesini sağlamak için çiftlikten sofraya gıda güvenliğini sağlamalıyız. Ayrıca okulların açılması ile birlikte okul kantinlerine yönelik denetimlerimiz arttı. Buna yanı sıra okul çevrelerindeki gıda işletmelerini de sıkı bir şekilde denetliyoruz.” dedi. 
Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren okul kantinlerinin özel hijyen ve gıda güvenirliği şartlarının gözetilmesi gerektiği, bu kapsamda resmi kontrollerin sık aralıklarla yapılacağı ifade edildi. Okul Kantinlerinde gıdalarda oluşabilecek tehlikeler, gıdanın uygun şartlarda işlenmesi, depolanması, sıcaklık kontrolünün önemi, Okul Kantinleri Özel Hijyen Yönetmeliği kapsamında belirtilen özel hijyen şartları, satışa ve tüketime sunulan gıdaların güvenilirliği ve kontrolüne ilişkin usul ve esasları detaylıca anlatıldı. Eğitim toplantısına ayrıca öğrencilerin daha uygun koşullarda hizmet alması için, okul yönetimi tarafından yapılması gereken denetimlerin objektif şekilde değerlendirilmesi ve ortaya konan kuralların her şekilde uygulanabilmesi için gereken yaptırımların uygulanması gerektiği vurgulandı. Toplantı daha sonra karşılıklı soru cevap şeklinde yapılan değerlendirmenin ardından sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner25

banner12

banner26

banner11