Kadına şiddet masaya yatırıldı

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Canan Güllü’nün başkanlığında, Antalya Barosu ve Antalya Barosu Kadın Hakları Kurulu’nun desteği ile Alanya’da İstanbul Sözleşmesi'nin anlaşılmasını sağlayacak, kadına şiddetle mücadelede yapılacak çalışmaların değerlendirildiği bir toplantı düzenlendi.

Kadına şiddet masaya yatırıldı

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Canan Güllü’nün başkanlığında, Antalya Barosu ve Antalya Barosu Kadın Hakları Kurulu’nun desteği ile Alanya’da İstanbul Sözleşmesi'nin anlaşılmasını sağlayacak, kadına şiddetle mücadelede yapılacak çalışmaların değerlendirildiği bir toplantı düzenlendi.

09 Şubat 2018 Cuma 22:21
Kadına şiddet masaya yatırıldı

Damlataş Mahallesi’ndeki Gardenya Otel'de düzenlenen toplantıya, AGC Başkanı Mehmet Ali Dim, bir önceki Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Alanya Belediyesi, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı temsilcileri ile çok sayıda kadın katıldı. İzmir ve Antalya Barosu’ndan katılımcıların da bulunduğu toplantıda stajyer avukatlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Aile Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'na bağlı kurumların temsilcileri de yer aldı. Toplantıda hakkında bilgi veren Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Canan Güllü, Türkiye’de kadına yönelik şiddetle mücadele için çıkartılmış kanunların yeterli olduğunu ancak uygulamada sıkıntılar bulunduğunu söyledi.  Güllü,” Başlatmış olduğumuz projenin 4’üncü ayağını gerçekleştiriyoruz. Hepimizin biliyoruz ki kadına karşı artan şiddet olaylarına tanıklık ediyoruz. Bizde federasyon olarak bu konuda paydaşları bir araya getirerek hayata geçirdiğimiz İstanbul Sözleşmesi’yle neler yapıla bilir ve ne yapabilir tespitini yapıyoruz” dedi. 
“BU BİZİM KIYAMETİMİZDİR”
Bir gazetecinin önergedeki değişiklikle, nikah yetkisi olması soruna yanıt veren Güllü şunları söyledi: “ Bu yetkinin gündeme geldiği günden itibaren biz savunma yaparak ‘bu bizim kıyametimizdir’ sayın Cumhurbaşkanı’na açık mektup yazmıştık. Bizdeki sorun erken yaş evliliklerinin resmi olmaması. Resminin altındaki yaşlar imama giderek nikahı kıyıyor ve bizler bunun önüne geçemiyoruz. Müftülere verilen bu yetkinin önleyici değil, artırıcı olduğu savunuyoruz.  18 yaş altı zaten müftüye gitmiyor.  Önlene bilir vaka aslında eğitim ve birlik beraberlikle. Bir süre önce Mardin’de 2 erken yaş evliği önlendi. Demek ki istenince olabiliyor” diye konuştu. 
“MEDYA SEKTÖRÜ ZIVANADAN ÇIKMIŞ DURUMDA”

Sosyal medya üzerinden erken yaşta evliliğin bir algı oluşturduğuna da değinen Güllü,” Medya sektörü zıvanadan çıkmış durumda. Bu konu bizleri çok rahatsız ediyor. Ne öyle bir kadın yaşamı var nede öyle  bir hayal dünyası var ama  bunun ötesinde erken yaş evliliklerin de okuldan çıkan karşılarına hep iyi insanlar gelen, yada kadın anne rol modelleri veya kızlarını farklı yollara iten anne modellerine rahatsızlık duyuyoruz. Ama bu bir sektör ve sadece biz tek başımıza müdahale etmemiz mümkün değil” ifadelerini kullandı. 
“BİZ HER BİREYE YAPILAN ŞİDDETTİ DESTEKLERİZ”
Travestilere erkek mi veya kadın mı gibi bakıyorsunuz sorusunu da yanıtlayan Güllü,” Biz her bireye yapılan şiddetti destekleriz, bizim için cins farklığı yoktur. Her türlü cinsel yönelimlerini ne olursa olsun insan kabulümüzdür” şeklinde konuştu.       
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81