İnşaat Mühendisleri yüksek binaları konuştu

İnşaat Mühendisleri Odası Alanya Temsilciliği tarafından dün temsilcilik binası içerisinde üyelere yönelik seminer düzenlendi.

İnşaat Mühendisleri yüksek binaları konuştu

İnşaat Mühendisleri Odası Alanya Temsilciliği tarafından dün temsilcilik binası içerisinde üyelere yönelik seminer düzenlendi.

23 Mart 2018 Cuma 20:05
İnşaat Mühendisleri  yüksek binaları konuştu

‘Türkiye’de yüksek yapı deprem tasarımı ve uygulama sürecine genel bakış’ konulu seminere konuşmacı olarak Gebze Teknik Üniversitesi Yapı ve Deprem Mühendisliği Bölümünden Dr. Müh. Cüneyt Tüzün katıldı.  Başlangıçtan bu yana insanların ebedi tutkusunun yüksek binalar yapmak olduğunu belirten Tüzün,”Şehirlerde kullanılan sahaların azalması, buna paralel olarak kullanılacak arsa fiyatlarının baş döndürücü şekilde artması, arsadan azami kazanç elde etme hırs ve arzusu, teknik imkânların artması dolayısıyla yüksek binaların yapımının kolaylaşması, firmalar arasındaki rekabet, firmaların kudretini içinde çalıştıkları binalarla reklam etme arzusu gibi faktörlerin günümüzde yüksek bin yapımını daha da çekici hale getirdiğini söyledi. Yüksek yapılara yönelik bu ilginin, yüksek yapı – deprem ilişkisini inşaat sektörünün en önemli konularından biri haline getirdiğini belirten “Yüksek Binaların Tasarım İlkeleri ve Uygulamalar’ başlıklı sunumlarıyla bu ilişkiyi farklı yönleriyle ele aldı. Gerçekleştirilen seminere İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, İnşaat Mühendisleri Odası Alanya Temsicisi Murat Yıldız’ın yanı sıra Eski Alanya Belediye Başkanı ve Milletvekili Cengiz Aydoğan da katıldı. 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81