İnşaat hızla yükseliyor

Alanya ve çevresinin yıllardır bekleyen Hal sorunu 2016 Aralık ayında atılan temelle tarih oluyor.

İnşaat hızla yükseliyor

Alanya ve çevresinin yıllardır bekleyen Hal sorunu 2016 Aralık ayında atılan temelle tarih oluyor.

05 Nisan 2018 Perşembe 21:15
İnşaat hızla yükseliyor

Alanya merkez, Demirtaş, Konaklı ve Payallar hallerinin birleştirilmesini saylayan Alanya Hal Kompleksi’nin inşaatı hızla yükseliyor. Harfiyat çalışmalarının yarısından fazlasının tamamlandığı hal inşaatında, idari bina,  30 çeşitli işyeri ve 5 bankanın yer alacağı  binaların kaba inşaatları tamamlandı. 160 hal komisyoncu dükkanının yer alacağı komplekste dükkanların 2 bloğunun inşaatı devam ediyor. 160 ardiyenin yer aldığı komplekste ardiye binalarının bir kısmı için zemin hazırlama çalışmaları devam ediyor. Toplam 154 dönümlük arazi üzerine inşa edilen Alanya Toptancı Hali Orman Bakanlığı’ndan tahsis edilecek 100 dönüme yakın araziyle yaklaşık 250 dönümlük bir alan üzerinde kurulacak. 2019 yılında tamamlanması planlanan Alanya Toptancı Hali’nin hizmete girmesiyle, Alanya’da yıllarca konuşulan ancak bir türlü hayata geçirilemeyen çok büyük bir sorun daha ortadan kalmış olacak. 
Alanya Toptancı Hali faaliyete girdikten sonra, ilçenin en önemli gelir kaynaklarından biri olan tarımda  da adeta sıçrama olacak. Üreticilerin ürünleri hem iç pazarda hem de dış pazarda daha fazla para edecek. Üretici, komisyoncu ve tacirler bir araya gelme şansı bulacak. Ürünler standartlara uygun üretilecek, ambalajlanacak ve pazarlanarak piyasaya sürülecek. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81